|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Balsam brazujacy
Dziewczynki i nie tylko
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Balsam brazujacy
tak, są w nim składniki samoopalające (tak jak i w preparatach podtrzymujących opaleniznę), tylko nie aż w tak wysokim stężeniu jak w "czystych" samoopalaczach. Dlatego po nasmarowaniu musisz odczekać trochę (ja ok. 20 min.) zanim włożysz ubranie; efekt pojawia się po ok. 3 godz.
No i jeśli w którymś miejscu nałożysz go za dużo, a ponadto na kolanach, kostkach, łokciach, nadgarstkach- będą ciemniejsze plamy. Dlatego na kolanach, łokciach itd .. po nasmarowaniu się przykładam zawsze chusteczkę, żeby nadmiar wsiąkł w nią. Ja kilka miesięcy temu zastosowałam na bladą skórę balsam z Sopotu i miałam straszne plamy, jak po normalnym samoopalaczu. A niedawno, skórę mam już lekko opaloną, znów go zastosowałam i jestem zachwycona, bo się wspaniale wkomponował i przyciemnił opaleniznę. Efekt utrzymywał mi się ok. 4 dni. (to chyba długo). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ale jesli sie uzywa tego balsamu regularnie(jesli oczywiscie tak mozna)to efekt bedzie caly czas taki sam prawda?Moge go uzywac codziennie?
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak pisala Magilla, sa w tym balsamie czasteczki samoopalajace.
Ja zw swojej strony dodam, zebys pamietala o wymyciu rak po posrarowaniu, zeby nie byly zolte. Czasami musze sie smarowac samoopalaczem (np w zimie na jakies wyjscia do wydekoltowanej sukienki) i wtedy mieszam samoopalacz ( czasami z balsamem brazujacym) i ze "zwyklym" dobrze wchlaniajacym sie balsamem. Nigdy nie mialam zadnych plam. nie robilam przed posmarowaniem peelingow. Takze zmywalo sie zawsze ladnie rownomiernie, moze i Ty sprobuj ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mnie osobiście Malwa nie opaliła ani odrobinkę
![]() Za to balsam brązuący Sopot firmy Ziaja - mmmm...m........... ![]() Nie na darmo dostał tytuł Doskonałości Roku Twojego Stylu 2001 i potem 2003. Do tego kosztuje 8-9zł... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja ten swoj kupilam za 13 zl 300 ml Dzieki za rady dziewczyny
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Izunia86 napisał(a):
> Ja ten swoj kupilam za 13 zl 300 ml Dzieki za rady dziewczyny ![]() A gdzie go kupowałaś? Pytam, bo w Rossmanie dałam trochę mniej, więc jakbyś jeszcze chciała kiedyś go kupić, to tam idź. A co do samego balsamu, to używam go już miesiąc i jestem bardzo zadowolona. Opala stopniowo, a przy regularnym stosowaniu uzyskałam równomierną ładną opaleniznę. Chyba po 5-6 dniach, może po tygodniu uzyskałam optymalny efekt- już bardziej opalona się nie robię, a dzięki codziennemu smarowaniu opalenizna nie schodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ami ja wlasnie tez kupilam w Rossmanie.Wczoraj uzylam pierwszy raz zobaczymy ...
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.