|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Brak okresu po odstawieniu tabletek
hej,
bralam tabletki antykoncepcyjne cilest przez ok 9 miesiecy, i dwa miesiace temu je odstawilam, bo uwazam ze mam problwny z nadmiernym owlosieniem:P lekarz dal mi skierowanie na badania hormonalne ale termin mam dopiero na 15 listopada. pierwszy okres dostalam normalnie- 25 albo 26 wrzenia. teraz powinnam miec drugi a tu lipa;( dzisiaj dopiero jest 29 dzien cyklu ale i tak sie martwie.bylam u ginekologa i kazal mi poczekac do poniedzialku , zrobic test i jak wyjdzie ze nie jestem w ciazy to mam wziac tabbletki na wywolanie okresu - luteine 0,05 czy cos takiego. martwie sie bo nie wiem czy to normalne ze po odtawieniu mi sie opoznia 2 okres chociaz pierwszy mialam normalnie??i zastanawiam sie czy ta luteina to dobry pomysl skoro mam jechac na te badania??zapomnialam mu powiedziec o tych badaniach bo to byl inny lekarz bo mojego nie ma do konca miesiac.;/;/ napiszcie czy mam powody zeby sie martwic??dodam ze kochalam sie w prezerwatywie. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak okresu po odstawieniu tabletek
pierwszy "okres" to krwawienie z odstawienia-czyli takie samo jakie by wystąpiło jakbyś brała tabletki dalej. Jesli chodzi o kolejny to myślę, że nie masz się co martwić, tym bardziej, że zabezpieczałaś się. Moj okres po odstawieniu pojawił się po 60 dniach ;/. Na pewno nie zaszkodzi jak zrobisz test- uspokoisz się. ale moim zdaniem nie masz się co martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedz bo naprawde sie martwie;/ wiem ze pewnie histeryzuje :P ale bardziej mnie wkurza to ze moja mama nie wie ze bralam tabletki i pytala sie mnie juz wczoraj czemu nie mam jeszcze okresu;/gdybym nie mieszkala z mama to pewnie nie zaczelabym sie tak szybko martwic!!!bardziej mnie martwi to zeby sie nie polapala;/ Twoja wiadomosc poprawila mi humor :P tylko zastanawiam sie czy brac te tabetki wrazie czego na wywolanie okresu??
buzka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia co Ci poradzić z tą luteiną. może zajrzyj na ginekologię-tam są wątki o luteinie. ja jej nigdy nie brałam więc się nie wypowiadam. dodam tylko, że ja miałam po odstawieniu bardzo nieregularne okresy-po tym jak ten po 60 dniach się pojawił i efekt jest taki, że znów biorę tabletki- ale to nie tylko ze względu na nieregularne miesiączki. Nie stresuj się na prawdę-to nie pomoże a wręcz przeciwnie-jeszcze bardziej opóźni okres. Zrób test a na 99% okres dostaniesz za kilka godzin po tym jak zobaczysz negatywny wynik
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.