|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak często zabiegi w gabinecie?
Byłam ostatnio u kosmetyczki, robiła mi mocne nawilżanie twarzy, jakieś masaże, dotlenianie i maseczkę z alg (tyle co wiem). Potem naprawdę twarz wyglądała ładnie. Wogóle to mam bardzo suchą skórę, 26 lat, nie palę. Chciałabym wiedzieć jak często powinnam chodzic na takie zabiegi. Są drogie, więc chciałabym się dowiedzieć o tym minimum, żeby dobrze wyglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Jak często do kosmetyczki?
Jeśli spodobały Ci się zabiegi proponowane przez Twoją kosmetyczkę, to możesz pozwolić sobie na rozpieszczanie skóry np. raz na dwa tygodnie. Przy młodej cerze dobre efekty daje też regularna pielęgnacja raz w miesiącu w gabinecie i codzienna pielęgnacja w domu. Nie musisz za każdym razem wybierać najdroższych zabiegów. Czasami wystarczy poddanie się tylko masażowi lub poproś o położenie np. tylko bardzo dobrej maseczki- to wtedy gdy masz ochotę na kosmetyczkę , a z finansami krucho. Zaufaj swojej kosmetyczce na pewno będzie wiedziała co Ci doradzić.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak często zabiegi w gabinecie?
Kochana Pani Beato, bardzo proszę o poradę, jak często powinno się stosować zabiegi w gabinecie. Mam 24 lata, bardzo wrażliwą cerę naczynkową; pracuję w klimatyzowanym pomieszczeniu. W czasie urlopu planuję zabiegi Thalgo (piling,masaż, maska gumowa). Jak często je stosować? Czy np. przez 2 tygodnie - urlop - 2 razy na tydzień, czy trzeba częściej? A co dalej? Raz na tydzień dla podtrzymania efektu, czy można rzadziej? Oczywiście kwestia finansowa.... Z góry dziękuję serdecznie za pomoc!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: P.Beato - jak często zabiegi w gabinecie?
Twój stan cery i potrzeby skóry powinna ocenić kosmetyczka. Ja zwykle dla takich młodych osób jak Ty zalecam zabiegi o działaniu nawilżającym , odżywcze , dotleniające , antystresowe, relaksujące. Uważam ,że jeśli czujesz potrzebę zregenerowania swojej skóry i wiesz ,że potrzebne będą silniejsze zabiegi (szczególnie jeśli jesteś fanką słońca i solarium lub palisz papierosy ) to możesz wykorzystać to ,że masz urlop i pojawić się w gabinecie raz w tygodniu , a później dla podtrzymania efektu i regularnej pielegnacji zafunduj sobie taki zabieg raz w miesiącu.Pamiętaj ,że zadbana kobieta to nie tylko taka z wypielęgnowaną twarzą, postaraj się też zadbać o ciało , włosy, dłonie i stopy - zobaczysz ,że nie potrzebne będą super drogie kuracje - wystarczą podstawowe zabiegi a będziesz czuła się zadbana i piękna.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Serdecznie dziękuję za porady; jest Pani nieoceniona! jestem mile zaskoczona "częstotliwością" zabiegów, na jeden w miesiącu mogę sobie spokojnie pozwolić. Tylko co ja zrobię w czasie urlopu, bez internetu i wizazu?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Pójdziesz do sklepiku, upisz grubaśny zeszyt i pudełko kolorowych ołówków i codziennie będziesz pisać do nas listy. a jak już wrócisz z urlopiku to wszystko to wrzuisz na wizaż [img]icons/icon7.gif[/img]
miłego leniuchowania i upiększania [img]icons/icon10.gif[/img] aneta - niestety bez szansy na urlop w tym roku
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jak często zabieg z algami?
Witam,
zamierzam zafundować sobie serię zabiegów z algami, na twarz, szyję i dekolt. Chodzi mi o kompletny zabieg, z masażem, pilingiem, no i oczywiście maską gumową z alg. Mam 25 lat, BARDZO wrażliwą cerę,ze skłonnością do rumienia i podrażnień, mieszaną, na dodatek cały dzień spędzam przed komputerem, w świetle jarzeniówek, + klimatyzacja, bez okna. Pani Beatko, jak najlepiej spożytkować zabiegi, myślę o serii 10-12? Czy powinnam chodzić na nie raz w tygodniu, czy co 3 dni? Tak pomyślałam, że "dawka uderzeniowa" będzie lepsza. Anja |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: Jak często zabieg z algami?
Zabieg z algami dla takiej cery ja Twoja jest bardzo wskazany. Uważam,że nie musi to być seria aż 10 zabiegów, wystarczy jak zrobisz kilka zabiegów - do uzyskania poprawy wyglądu cery. Później ważne jest abyś regularnie poddawała się zabiegom kosmetycznym - pielęgnacja w domu jest bardzo istotna ,zabiegi w gabinecie mogą być natomiast powtarzane 1 - 2 razy w miesiącu - najlepiej połączone z masażem. Z peelingiem byłabym ostrożna - przy wrażliwej cerze nie powinien to być peeling zbyt intensywnie działający,jeśli zabiegi będą wykonywane 2x w tygodniu to peeling proponowałabym tylko raz na tydzień,czy w proponowanym zabiegu będą stosowane jeszcze jakieś kosmetyki (serum , ampułka)?
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: Jak często zabieg z algami?
Witam,
bardzo dziękuję za porady! Cały zabieg będzie wykonywany kosmetykami Thalgo, z peelingiem enzymatycznym. W zasadzie nigdy nie miałam nakładanych ampułek ani serum, po prostu peeling + masaż + maska algowa. Czy taka ampułka bądź serum mogą istotnie wpłynąć na efekt zabiegu? Co konkretnie mogłaby Pani polecić, o co mam wypytać kosmetyczkę? Anja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Seria zabiegów na twarz- jak często?
Witam!
bardzo proszę o poradę: w czasie 3-tygodniowego urlopu chciałabym zadbać o twarz, szyję i dekolt, poddając się zabiegom pielęgnacyjnym w gabinecie kosmetycznym. Jak często mogę korzystać z takich zabiegów, tzn. np. 3 x w tygodniu, czy dozwolona jest dawka maxi, np. codziennie jeden zabieg? Chodzi mi o: masaż - peeling - maskę (chętnie z alg). Mam straszliwie wrażliwą skórę i problemy z podkowami pod oczami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Re: Seria zabiegów na twarz- jak często?
witaj Anja,
według mnie to wszystko zależy od tego co będziesz fundowała sobie na twarz. jaki to będzie zabieg i jakiej firmy kosmetyki będą do niego używane. jeśli masz bardzo wrażliwą skórę to sam masaż i peeling wykonywane codziennie mogą zaszkodzić ![]() ![]() Pozdrawiam i zazdroszczę 3-tygodniowego urlopu. ![]() zuza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Cześć Zuza,
serdecznie dziękuję za porady! Wiem, że nie należy przesadzać, ale pomyślałam, że taki " zastrzyk urody" raz w roku się przyda. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że peeling można robić 1-2 razy w tygodniu, absolutnie nie częściej! Chciałam poradzić się na forum, czy w ogóle dopuszczalne są zabiegi na twarz codziennie (czyli 5 lub 6 tygodniowo), przy założeniu, że 1-2 razy w tygodniu będzie to: masaż - peeling- maska, a w pozostałe dni masaż i maska. Masaż najchętniej twarzy i karku! Jeśli chodzi o maskę: myślałam o zabiegu dla cer wrażliwych z maską algową firmy NOREL (szczegóły i opis na ich stronie www.norel.pl), maska zastyga na twarzy i ściąga się ją w całości po 20 minutach. Czuję się zmęczona, zestresowana, i trochę zaniedbana po całym roku pracy... Oprócz zabiegów na twarz myślałam też o serii masaży relaksacyjnych kręgosłupa... Poradźcie, nie wyjeżdżam na urlop, ale mieszkam w miejscowości uzdrowiskowej i zabiegów odnowy u nas sporo. Aha - mam tylko 2 tygodnie, nie 3, urlopu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno: czy powinnam przed serię zabiegów oczyścić twarz - np. peelingiem kawitacyjnym? Nie robiłam tego nigdy, ale podobno skutek jest bardzo dobry, a twarz nie jest podrażniona, jak po tradycyjnym "mordowaniu twarzy przez kosmetyczkę wygniataniem".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
rzeczywiście po ultradźwiękach buzia wygląda bardzo fajnie, jest odświeżona i delikatnie oczyszczona (nie tak jak po oczyszczaniu mechanicznym, od którego z resztą się już odchodzi, ale zawsze
![]() ![]() ![]() życzę udanego wypoczynku, daj znać co sobie zafundowałaś. acha, na masaż ciała też kiedyś chodziłam w trójmieście, najlepsze według mnie jest połączenie czegoś w rodzaju kręgarstwa i masażu (na początek troszkę boli ![]() ![]() papa zuza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Zuza,
peeling kawitacyjny - ile trwa taki zabieg i ile średnio kosztuje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
![]() z cenami to bywa różnie, ok.80-100zł zależy jak wygląda cały zabieg i jakich kosmetyków używa kosmetyczka, sam peeling trwa nie długo ok.10-15min, ale kiedy kosmetyczka robi coś przed (np.demakijaż) i coś po to czas ten oczywiście się wydłuża. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
No to chyba mam szczęście co do cen, cały zabieg u naprawdę sprawdzonej kosmetyczki (demakijaż, masaż, peeling kawitacyjny, potem maska z alg - chyba JANSSEN) kosztuje 50 zł. Umówiłam się na jutro, wypytam ją o inne zabiegi pielęgnacyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
no to super
![]() janssen to dobra marka, fajne też mają płaty kolagenowe. ciekawi mnie czy ten gabinet znajduje się w centrum czy na obrzeżach miasta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
W centrum - w Bochni ( to raczej nieduże miasto, więc i ceny są interesujące).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:00.