|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Muffiny z mięsem!!! Na przekór!!
Zobaczcie co właśnie wyjęłam z piekarnika! Druga partia jeszcze tam siedzi. każdy zna muffiny z czekoladą czy dzemem - po prostu na słodko więc ja na przekór nudzie obiadowej zrobiłam takie z mięskiem!! Jutro przepis a dziś zdjęcia - jeszcze "ciepłe i dymiące"!!! Zaraz mąż z pracy wróci to podam mu je z sosem
![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Muffiny z mięsem!!! Na przekór!!
Więc zrobiłam to tak:
ubiłam 4 jajka ( 2 na osobę ) z pół kubeczka kwaśnej śmietany i 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, Do tego dodałam ciut mniej niż 1/3 szklanki oleju i tyle mąki żeby ciasto było bardziej gęste niż na naleśniki. Doprawiłam ziołami prowansalskimi, kurkumą ( dla kolorku), swoim ukochanym cuury, solą i pieprzem. Pokroiłam wędlinkę co mi zalegała w lodówce i wymieszałam. Mam foremkę do muffinek zakupioną w lidlu ( a pro po - właśnie jest na nie promocja w Lidlu!!! taka na 6 szt jest za 10zł ale są też takie na 12 muffinek) i wsadziłam do nagrzanego piekarnika na 175st i teraz - wlewa się ciasto na 3/4 wysokości foremki bo rośnie jak głupie!!! piekłam na oko ale coś koło 20 min - wsadzam widelec - jak jest suchy to muffinki gotowe!! Do tego miałam sos taki zwykły od wczorajszego obiadu co do ziemniaczków podałam ![]() Ciekawe czy ktoś jeszcze się pokusi na zrobienie ich inaczej niż na słodko??
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ciekawy pomysł
![]() ja czytałam jeszcze na internecie tylko nie pamiętam już gdzie :/ fajny przepis na muffiny ziołowo serowe ... poprostu do suchego wsypuje się dużo ulubionych ziół i starty żółty ser ![]() o! mam ten link - same zobaczcie : http://jedzonko.pl/muffinki-jablkowe...rem-i-ziolami/
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
wiem że Nigella w "Nigella gryzie" podaje przepis na muffiny z musztardą
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.