|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
szukam autorek typu Montgomery, Austen czy Alcott
Czy znacie moze jakies inne autorki, ktore napisay powiesci podobne do tych ktore wydala Montgomery, Austen czy Louisa May Alcott???
Chodzi mi i taki typowo "babskie" ksiazki z przelomu XIX/XX wieku ![]() Bardzo podoba mi sie ostatnio tego typu tworczosc i chcialabym poczytac sobie wiecej ![]() Z gory dzieki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szukam autorek typu Montgomery, Austen czy Alcott
Pierwsze co przychodzi mido głowy to siostry Bronte: Emily i Charlotte, choć one są z I. poł. XIXw... I zapewne już je znasz
![]() Jak coś/ktoś mi się jeszcze przypomni, to dam znać.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzieki serdeczne, masz racje, nie przyszlo mi do glowy a wichrowe wzgorza przeciez znam
![]() Musze poszukac te inne pozycje, serdecznie Ci dziekuje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Szczególnie polecam "Dziwne losy Jane Eyre" Charlotte Bronte. Wspaniała historia miłosna i opowieść o wyemancypowanej kobiecie!
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W typie Montgomery to na pewno Eleanor Porter. Napisała np."Pollyanne"
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ojej fakt!
Jak bylam mala dziwczynka, tak czesto czytalam Polyanne, ze potem postanowilam pod koniec kazdego rozdzialu pisac strzeszczenie, by moc pamietac wszystko szczegolowo, w konsekwencji ksiazka byla od wyrzucenia, jako iz bylo to pismo malej dziewczynki hmmm niezbyt foremne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.