|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dwa kremy na raz. Czy tak można?
Witam,
Zbliża się okres zimowy, a moja cera go naprawde bardzo bardzo nie lubi. W mrozne dni lubie czuć warstwe ochronną na buzi ( jak dla mnie twarz może byl lekko "klejąca" jesli rozumiecie o co mi chodzi. Rok temu calą zimę mazałam się La roche posay aqua lait i był świetny. W tym roku mam jeszcze sporo kremu Iwostin solecrin 25 i osttanio kupiłam garnier komfort i odżywianie na dzien. I problem jest taki, że sam iwostin nie jest wedlug mnie na taki "treściwy" jakbym chciała w pojedynke. Garnier w sumie też przestaje czuć po godzinie. Wpadłam na taki pomysł aby spróbować uzywać dwoch na raz, tylko nie wiem jak z kolejnością. Najpierw filtry czy najpierw garniera nałożyc. I w ogole czy tak można? ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dwa kremy na raz. Czy tak można?
hmmm ja bym sie na Twoim miejscu postarala o jak najbardziej tresciwy filtr (moze Avenka krem do skory suchej spf 50? probowalas?) i nakladala go bardzo duzo. a co do laczenia z kremem...to moze zmniejszyc ochrone filtra, ale to moim zdaniem jedyne przeciwskazanie. tak czy inaczej jesli zdecydujesz sie stosowac 2 kremy, filtr koniecznie jako drugi (zeby byl "na wierzchu"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Możesz sotować dwa kremy na ra, Wiel osób sotuje np. Active C pod filtr. Musisz pamietac, źe filtr zawsze na wierzch, powinien byc ostatnią warstwą.
Kremy z dodatkiem silikonu dodatkowo poprawiają wchłanianie filtra i lepiej go wiązą ze skórą. Nie łączymy tylko kosmetyków z filtrami z różnych firm, tzn nie kłądziemy np. filtra LRP na kremik spf15 z np. Avene. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Racja to co dziewczyny napisały, ja tylko dodam, żeby nie było aż tak pięknie
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a ja mam active c xl z spf 15 a na to smaruje sie vichy 50 .stosuje kwasy i boje sie ze 15 bedzie za mala. czy tak moge laczyc??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do twoich upodoban na temat kremu--- to polecam Iwostin z lewoskretna wit.C na noc odzywczy ja go w zime stosuje takze na dzien,poniewaz odzywia rewelacyjnie i wlasnie tworzy taka ochronna warstewke ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Czy bedzie ktos tak mily i oceni moja kuracje,ktora chce zaczac? Mam 21 lat i chodzi mi o splycenie zmarszczek mimicznych pod oczami i nosowo-wargowych. Mam skore sucha i wrazliwa czasem przechodzaca w normalna--slowa mojej kosmetyczki
![]() rano: tonik, serum z biohemii urody z witc c, filtr svr 50 (Czyste filtry mineralne (dwutlenek tytanu, tlenek cynku), 3% antyoksydacyjny kompleks Thermopherol (1% wyciąg z bakterii Thermus thermophilus i 2% witaminy E- ochrona żywych składników komórek) - tu nastepne pytanie,czy moge uzywac na to pudru z talkiem i mika ? wieczorem 1 dzien - tonik z kwasami bha z biochemii urody 2 dzien - svr xerial 5 - nawilzacz z mocznikiem 3 dzien - roc retinox na noc do tego codziennie na noc krem pod oczy retinox multicorrection Do tego prosze o rade w sprawie kremu na zime pod filtry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.