|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Coś pięknego - kwiatowego!
Witam Was wszystkie,
przeglądałam forum przez kilka godzin w poszukiwaniu takiego wątku, w którym znalazłabym nakierowanie na właściwe perfumy, ale nie znalazłam ![]() Dlatego proszę Was, moje drogie, o pomoc w znalezieniu zapachu: kwiatowego, nie słodkiego, lecz zdecydowanego. Mam nadzieję, że wspólnie uda nam się coś znaleźć, coś w stylu może I love love Moschino lub Euphorii, czy czegoś tam. Jestem otwarta na propozycje, bo szukam czegoś fajnego z okazji pójścia na niezwykłe studia do innego miasta. ps. Jeśli byłam taką łamagą, że nie zauważyłam podobnego wątku, piszcie natychmiast, podawajcie linki, to sprawa moich perfum zamilknie^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Coś pięknego - kwiatowego!
No to tak:
niezwykły, kwiatowy, niesłodki - Sun Moon Stars Lagerfelda, Eternity Calvin Klein, Fendi Palazzo podobny do I Love Love (które wcale nie jest kwiatowe tylko cytrusowe ![]() podobny do Euphorii (to znów nie bardzo kwiatowy zapach, może trochę, ale bardzo slodki za to ![]() No i w sumie to nie wiadomo czego właściwie szukasz ![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie czyste kwiaty to Idylle edp - konwalia, i inne białe kwiaty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zgadzam sie 100% kwiecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Euphoria dla mnie z kolei jest w ogóle niesłodka - widać, ile nosów tyle odmian zapachu ![]() Elle miałam - super zapach^^ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jak mają być piękne i kwiatowe to tylko Blonde Versace.
![]() No dobrze, pojechałam po bandzie, ale nic bardziej kwiatowego nie znam. ![]() Ale skoro ma być to zapach na studia, to może coś z Bvlgari? Albo Narciso Rodriguez For Her lub Cinema YSL? No i zawsze pozostaje Flowerbomb. ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Bvlgari, to dobry trop.
![]() Karkki, podobnie powalająco kwiatowe jest też Poeme ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Kota, owszem, Poeme jest powalające swoim ciężarem, ale nie biega jednocześnie z piłą łańcuchową.
![]() Przypomniałam sobie jeszcze o Gucci II i Envy Me.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
z piłą nie
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ładne kwiatowe są Champs-Elysses Guerlain wersja edp
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Z łatwych i przyjemnych - Flora,Gucci II
Z trudniejszych - Eden,dla mnie to kwiatowe arcydzieło! ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dla mnie najpiękniejszy, ponadczasowy wielokwiatowiec, to soczyste, bujne, pewne siebie Jardins de Bagatelle Guerlain
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ależ się różni odbiór zapachów - dla mnie Eden to jakaś kadzidlana tragedia dla starej Cyganki...Nie chcę nikogo urazić, nie odbierzcie tego w ten sposób - ja z kolei zachwycam się zapachami, które mają często bardzo niepochlebne opinie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]() Dlatego sklasyfikowałam go jako dość trudny... trzeba umieć nosić,nie na wszystkich mi się podoba ![]() ale jak pięknie rozkwitnie...to naprawdę powala.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
A może byłby dla Ciebie piękny Kenzo Indian Holi?
A może Splendor? Ja wciąż cenię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Moim kwiatowym faworytem od lat jest Marché aux fleurs Fragonard. Delikatny, trwały i ... smutny zapach, mocno wybija się konwalia; co ciekawe, większosć osób, które go na mnie wyczuło, potwierdziło, że choć piękny, jest dosyć przygnębiający. Jeśli lubisz 'inne' zapachy - warto spróbować
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Gucci Flora. Christian Dior Miss Dior Chérie L´Eau
a z moich kwiatowych faworytów Gucci Envy I love love jest dla mnie owocowy a nie kwiatowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Baaardzo kwiatowe i trwale, i mocne są Pleasures Intense Lauder i przepiękne- nie daj się zwieść nazwie- Eau Aromatique Fragrance Shiseido- trwałe, piękne, oryginalne- żadne kwiatki sratki.
No i Chloe edp- ciut może mydlane, niezwykłe, różane, piękne ![]() A najbardziej dosłownie kwiatowy jest Penhaligon's Bluebell ![]() Ładny, z bzem, jest Fleur Defendue Lempickiej. I fiołki w Insolence edp Guerlaina- ale trzeba lubić, dla niektórych plastikowy
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2011-09-01 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
Ja dorzucam od siebie S. T. Dupont pour femme (jeden z najpiękniejszych damskich zapachów, jakie znam, bardzo elegancki, w taki "szykowny" sposób) oraz SpellBound E. Lauder (zapach "na bogato", narkotyczne, białe kwiaty na przyprawowym tle)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
gryx, to co zaproponowałaś wydaje się być bardzo ciekawe, chociaż osobiście nie znam tych zapachów. we wtorek będę w perfumerii i zapytam o nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie zapomniaam o Pleasures ![]() a sihiseido zen z 2007 r? Ppiekne frezje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wymienionych przez Gryxa perfum nie znajdziesz W Marionaud ![]() Właściwie to chyba w sieci tylko... I myślę że trudno doradzić, najlepiej by jednak było gdybyś sama potestowała i wybrała to co Ci się spodoba, czasem aby wybrać ten swój zapach trzeba przetestować kilkadziesiąt, to nie jest takie proste, bo przecież na każdej skórze perfumy pachną inaczej... a pięknych kwiatowych zapachów jest całe mnóstwo.... ![]() Potestuj ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
dla mnie mega kwiatowe są cerruti 1881
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.