SMSowe głosowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-27, 11:42   #1
201710120930
Konto usunięte

SMSowe głosowanie

Wszelkiej maści programy bazują na sms-ach od widzów i słuchaczy dając im przeświadczenie ,ze mają 100 % wpływ na dramaturgię i przebieg programu .
Nawet polityczne sparingi nie mogą się juz obejść bez wtrącenia pana na kanapie po czyjej jest stronie i komu jego sms zawyży slupek sympatii .
Własciwie to smsowe głosowanie wdarło sie wszędzie -na miss ,na ulubionego sportowca i piosenkę itd itd
Prym wiodą wszelkie reality show.
Wiadomo,ze nie tyle o oddany głos chodzi co o kase.Żadna tajemnica.
Wierzycie stacjom czy telewizyjnym i radiowym ,ze jedynym kryterium wypadnięcia tego czy owego ludzia jest głosowanie ludzi?
Czy moze dla tzw dobra programu ,ogladalności ,skandalu czy 100 tu- innych rzeczy realizatorzy jednak kierują się wlasnym zdaniem.

Przeciez to jest/chyba/ nie do sprawdzenia?
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 11:48   #2
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80
Dot.: SMSowe głosowanie

Racja, nie do sprawdzenia dla zwykłego śmiertelnika. Nie wierzę jednak, że głosy smsowe mają 100% wpływ na dany program. A już najbardziej idiotyczne są wszelkiej maści konkursy smsowe, np.:
Co byś chciał wygrać:
1- fiata bravo,
2- 5000 PLN,
3- dvd z filmem (tu pada tytuł)
Odpowiedź 1,2 lub 3 wyslij na numer ...

no żenada po prostu
Stary 2007-10-27, 11:53   #3
ufcio
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez madziunia80 Pokaż wiadomość
Racja, nie do sprawdzenia dla zwykłego śmiertelnika. Nie wierzę jednak, że głosy smsowe mają 100% wpływ na dany program. A już najbardziej idiotyczne są wszelkiej maści konkursy smsowe, np.:
Co byś chciał wygrać:
1- fiata bravo,
2- 5000 PLN,
3- dvd z filmem (tu pada tytuł)
Odpowiedź 1,2 lub 3 wyslij na numer ...

no żenada po prostu
albo ja kiedys spotkalam sie z reklamą "wyslij pusty sms na nr....a wygrasz ileś tam złotych". ciekawe kto na to wysyła.
a co do tych programow-ja wysyłam czasami-ostatnio na Diane w You Can dance a czy to ma jakis wpływ? nie wiem. pamietam jak kiedys po finale Tanca z gwiazdami był program o kulisach programu i było jak na komputerze pokazywało sie ile oddanych głosow miał jakis tam gwiazdor.
ufcio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 12:44   #4
201607291951
Konto usunięte

Dawno przestałam wierzyć że nasze głosy maja na cokolwiek wpływ
W takich programach reality producenci patrzą na to by był ,,show'' co z tego że widzowie lubą spokojną, cichutka osóbkę jak i tak zostania ta która robi najwięcej szumu, zamieszania.
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 13:23   #5
Kasik_M
Raczkowanie

Chyba w pierwszej edycji BigBrothera było głosowanie smsowe na uczestników, a głosujący mógł wygrać jakąś tam sumę; no a potem niespodzianka, podali kolejny numerek 4-cyfrowy, żeby wysłać sms o treści KASA - żeby sprawdzić, czy wygrało się wtedy tamte pieniądze!! Gdzieś podali, że smsa o treści KASA nie wysłała ani jedna osoba. Ale wątpię.

Wkurzające jest też: "wyślij sms żeby znaleźć się na widowni programu xx" Kiedyś to widzom płacili, teraz widzowie mają płacić żeby sobie Urbańską czy Wojewódzkiego na żywo obejrzeć. Chociaż w gazecie widziałam ogłoszenie, że w "Jaka to melodia" płacą 60zł widzowi
Stary 2007-10-27, 13:27   #6
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kasik_M Pokaż wiadomość
Chociaż w gazecie widziałam ogłoszenie, że w "Jaka to melodia" płacą 60zł widzowi

mnie to nie dziwi, ja za darmo nie zgodziłabym się tego oglądać

a co do smsów - nie wiem czy mają na coś wpływ i jakoś mało mnie to obchodzi, reality nie oglądam, wszelkie tańce raczej żeby się pośmiać, a pieniądze wolę zarobić niż wygrywać
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 14:43   #7
atka83
BAN stały

Nie wierze w te głosowania smsowe,jak dla mnie to ściema i manipulacja.Oglądając BB chroni się te osoby,według producentów któzy robią szum wokol siebie,które coś wnoszą do programu.Mysle,że nawet oni dobrze wiedzą,kto następnym razem wyleci a co najlepsze kto wygra.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-27, 16:38   #8
Alvesta
Zakorzenienie

myślę że (szczególnie w reality show) w dużej mierze to ściema. Ale nikt nikogo (chyba) " za rękę " nie złapał..
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 17:27   #9
bLonD_bEjBe
Zadomowienie

też sie nad tym zastanawiałam i nadal nie wiem, bo niby skąd???
Stary 2007-10-27, 19:08   #10
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ani razu nie zdażyło mi sie wysłać na takie bzdury smsa :P
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-27, 19:52   #11
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Przeciez to jest/chyba/ nie do sprawdzenia?
Jasne, ze jest do sprawdzenia. W ogole mnie dziwi takie podejscie i nakrecanie sie, ze wszyscy wokol chca nas oszukac. Niby po co?

A po co to robia? Jasne, ze dla zarobku - pomiedzy operatorami sieci komorkowymi a tv, radiem itp sa powazne umowy prawne regulujace przeplywy i podzialy kwoty zysku. Te dzialania sa regulowane przez polskie prawo.

Ja wiem, ze Polska nie jest najbardziej rozwinietym krajem na tym globie i ma mnostwo luk, niedociagniec, ale zeby az tak powazne? No ale bez przesady to nie dzungla! Jakies reguly gry jeszcze istnieja.

A czy ktos chce wysylac sms-a, to naprawde jego wybor i wolna wola. Z tego co wiem, to sporo jest takich.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości