![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
do dziewczyn ktore farbuja wlosy
chcialam podzielic sie z Wami moim odkryciem ale uswiadomilam sobie, ze wiekszosc z Was to brunetki.. no ale moze komus sie przyda ta informacja. Jezeli jestescie ciemnymi szatynkami/ blondynkami i chcecie zrobic sobie pasemka blond bez obawy ze wyjda zolte, to polecam farbe Clairol Frost&Tip Miximum Blonde Highlihts (for light blonde to dark brown hair).. w takim dosc szerokim pudelku, bo jest tam jeszcze czepek aby powyciagac pasemka. Farba daje piekny jasny blond!
trzeba tez pamietac, ze z czasem i nawet blond wyniesiony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: do dziewczyn ktore farbuja wlosy
dzieki Nineczka
![]() ja za to szukam farby ale nie chemicznej najlepiej henna albo jakas delikatna zebym mogla uzyskac odcien popielaty sredni braz (bez zoltego odcienia) znacie taka? Albo jakies plukanki? Najnardziej chodzi mi o to zeby wlosy sie nie niszczyly,nie lubie chemicznych farb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja sie boje bardzo robienia pasemek w domu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ale dlaczego sie boisz? Jezeli znajdziesz odpowiednia farbe to nie ma czego.. Sa teraz takie czepki, z zaznaczonymi dziurkami, wyciagasz wlosy- tyle ile chcesz i juz! Jezeli nigdy jeszcze tego nie robilas, to kup sobie taka farbe, ktora zmywa sie po kilkunastu myciach i juz. to naprawde nie jest trudne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie boje w domu cokolwiek robic( no ale jak farba jest do 28 myc np to nie mam problemu jakby cos nie wyszlo to zawsze sie zmyje) a fryzjerow tu nie lubie,rzadko jestem zadowolona do konca z efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrazam jakbym zrobila rowno z tylu glowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wracajac do tematu, pasemek sama nie umiem robic i nie chce nawet probowac ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ja mam swojego fryzjera, tylko, ze on jest w San Francisco i trzeba godzine jechac. Bardzo dobry fryzjer, Polak (jakby ktoras wybierala sie do SF to moge podac namiary, naprawde b.dobry fryzjer). Znalazlam go po dlugich poszukiwaniach, bo wiekszosc fryzjerow tutaj jest do d... i sa bardzo, bardzo drodzy. U Artura-tego fryzjera- place za cala glowe, bez wzgledu na ilosc kolorow (bo ja robie np jasny blond, ciemny blond i brazowy) place zawsze z napiwkiem ok. 100. Robi bardzo dokladnie i dobrze. Tylko czasami jak nie mam kasy, albo chce sobie tylko zrobic pare bardzo jasnych pasemek to robie je sama w domu... wlasnie ta farba o ktorej napisalam. Ale i tak raz, dwa razy do roku jestem u niego. a pasemka nie robie na calej glowie tylko wlasnie kilka na czubku glowy (robie bez czepka).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o domowe pasemkowanie i farbowanie to jestem specjalistka w tej dziedzinie. Troche to dziwne ze bardziej ufam sobie niz specjalistom, a to mi wydzierali wlosy przy metodzie czepkowej, a to za chude wyszly, a to za grube, a to rude. A tak jak sama zchrzanie to znam droge do najblizszej Pharmaprix
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chce wrocic do naturalnego koloru(juz prawie go mam-popielaty braz ) ale koncowki mam w troche innym kolorze i przebija rudosc (od farbowania)
Chyba sie nie pozbede dopoki nie obetne,a chcialam zapuszcac wlosy(no coz pozostaje podcinanie co miesiac) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Teraz mnie korci ta henna ash brown,obiecalam juz nie farbowac,ale moze sprobuje na poczatek na jednym pasmie wlosow i zobaczymy co wyjdzie-ciekawi mi czy to by wyszedl taki ash brown bez zoltego odcienia
![]() http://www.internatural-alternative-...source=froogle |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ciekawosc zwyciezyla i zamowilam ta henna(znowu cala lazienke zapackam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam kolory ash brown i ash blond, u mnie efekt jest piekny ale przez tydzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jak bylam blondynka to zawsze chodzilam do fryzjera, wydaje mi sie, ze blond jest bardziej wymagajacym kolorem, wiecej wprawy trzeba, zeby wygladal naturalnie.
ciemne wlosy "zrobilam" sobie wlasnymi silami, farba "poltrwala" loreala - niby na 28 myc, ale tak naprawde to ten braz byl bardzo silny nawet dlugo potem, wiec postanowilam przy brazie na jakis czas pozostac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
ladny kolorek, a to mialo byc ostatnie moje farbowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez slyszalam od mojej fryzjerki ze clairole daja fajne popielate odcienie blondow.
Ale z tego co widzialam to chyba z Pl zniknely. Ale malo widzialam w ostatnich 3 latach wiec moze sie myle. W Szwajcu moge se pomarzyc...;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
co do srodkow, ktore sprawiaja ze blond jest znowu blondem (a nie zoltym serem) najlepszy jest fiolet gencjanowy
![]()
"We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained... we must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory... will swell when again touched... as surely they will be... by the better angels of our nature." /by Martin Luther King |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Vanilla.. to Ty bylas kiedys blondynka??? Prosze jesli masz fotki, to pokaz nam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() oto kilka przypadkowych zdjec: |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
p.s. sweterek na pierwszym zdjeciu z katalogu VS, super jest!
wybaczcie glupie miny, ale specjalnie wybralam zdjecia w miare niepozowane (tzn te dwa ostatnie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ale odmiana.. fajnie wygladalas, choc chyba w ciemniejszych wygladasz jeszcze ladniej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
serio? bo mysle o powrocie do jasnych, ale to moze za jakis rok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Pasuje Ci jasniejsze,ja kiedys mialam blond i rudy ale niestety mi nie pasuje-wygladam okropnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Rude wloski malo komu pasuja ale jak juz to te kobietki sa piekneeeeee. Aktualnie mam lekka lysinke ale za to jakie wasiska
![]() Elf jak tam Ci wyszly wloski? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze henna mi nie doszla,moze w poniedzialek dojdzie albo we wtorek,ale niewiem czy bede farbowac(chyba ze mi sie kolor spodoba na jednym pasmie wlosow)znalazlam znowu jakis szampon ktory niweluje zolte przeblyski we wlosach i teraz sie waham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
ja wyprobowalam juz rozne fioletowe szampony i naprawde Elfiku moze i ten ktory podalas jest dobry ale po co ryzykowac.. kup ten o ktorym pisalam jest naprawde swietny! Na makeupalley.com jedna dziewczyna pisala, ze jej fryzjer nalozyl na jej czerowne pasemko, ktore w zaden sposob nie chcialo sie zafarbowac ten szampon i potrzymala (na butelce jest napisane zeby nie trzymac na glowie tylko od razu splukac.. ja czasami trzymam z minute, to wtedy wlosy sa jasniejsze) pod lampa i zszedl ten czerwony kolor. To naprawde swietny szampon. Dodam, ze bardzo ladnie pachnie co jest rzadko spotykane u tego typu produktow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Szukam i szukam i nie moge znalesc tego szamponu online,a wsklepie u mnie tez nie widzialm tej firmy.
A czy ten szampon to tez dla brunetek?Bo ja nie chce zeby mi sie wlosy rozjasnily chce tylko sie pozbyc rudo-zoltego odcienia po ostanim farbowaniu na koncowkach wlosow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
kupie dla mojej siostry, ma straszny problem z zolciejacymi wloskami a to typowe lato
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.