|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomocy! Zagubiłam się w tym wszystkim...
Może najpierw napisze, że mam cerę mieszaną i problematyczna jest tylko na nosie i czole.
Jestem nieszczęśliwą posiadaczką: - rozszerzonych porów - pękających naczynek wokół płatków nosa - zaskórników i wągrów na czole - bonusowo na czole i bardzo rzadko innych częściach ciała pryszcze - różowych plam na polikach podczas gdy reszta twarzy jest brzoskwioniowa Jak sobie z tym poradzić? Mój dzień ze skóra: Rano - tonik, krem nawilżający, puder transparentny Popołudnie - tonik, krem z nagietka półtłusty Wieczór - tonik, krem nawilżający albo z nagietka na twarz i tyle. Od czasu do czasu peeling drobnoziarnisty i maseczka. Ze specyfików jak mi sie przypomni używam Sudokrem. Chcę zakupić maść cynkową oraz Dermacol by zakryć naczynka, wypryski i inne. I pytanie. Ile kosztuje Dermacol? I macie może zdjęcie opakowania, żebym się nie pomyliła? I jak te moje problemy usunąć/zmniejszyć? Mogę zapłacić ok 30 zł za jedną rzecz. Proszę nie odsyłajcie mnie do linków, przejżałam je i nadal nie iwem co i jak... Proszę prosto i łopatologicznie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy! Zagubiłam się w tym wszystkim...
Dermacol ciężko kupić - przynajmniej u mnie. Ale dostaniesz go np. w esentii: http://esentia.pl/Dermacol_Makeup_Co...acy_p22926.htm - jak sama widzisz, taniutki.
Nie używasz żadnego żelu do mycia buzi? Tylko sam tonik? Może przeanalizuj skład kremów, jakich używasz - może jest w nich coś, co Cię zapycha? Albo w pudrze?
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
ja się na tym nie znam - tu jest znacznie więcej dziewczyn które mogą ci pomóc ale z własnego doświadczenia wiem, że bez jakiegoś żelu do mycia się nie obedzie
![]() Dobre oczyszczenie to podstawa dalszych zabiegów kosmetycznych. Co do podania konkretnego produktu to ci nie podam bo specjalistką nie jestem - sama natomiast używam Iwostinu Purritin na bazie wody termalnej i jestem z niego zadowolona. sprawdź może ten krem półtłusty? może on cie zapycha i powoduje powstawanie krostek? Albo stosując go omijaj strefę T ? Oprócz tego do mycia twarzy nie używam zwykłej wody tylko przegotowanej albo zaparzonych ziółek ( tu wybór jest ogromny od skrzypu, bratka, rumianka itp.).
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Niestety nie znam się na zapychaczach.. Gdzie mogę znaleźć informacje na ten temat?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.