|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() perfumy podobne do czerwonej kuli
Witajcie Kochane!
Czy moze ktoras z Was wie jakie perfumy sa podobne do wycofanych juz najpiekniejszych perfum na swiecie, a wiec Issey Miyake D'issey (le fleu, czerwona kula- perfumy)?????? To taki korzenny pekny zapach. Z gory dziekuje i caluje buziak. cmmmmmok, Amidalla |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: perfumy podobne do czerwonej kuli
Niestety - żadne. Minimalne podobieństwo widziałam w Cabaret Gres, ale głównie jeśli chodzi o pieprzność, niestety, nic innego. Le Feu są niestety niepowtarzalne
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Okay, przyznam się...
![]() Le Feu wydaje się jednym z faworytów i uniwersalnych obiektów pożądania na tym forum, ale ja nie mam dobrych wspomnień o tym zapachu. Pamiętam, że gdy się pojawił, spodobał mi się w pierwszej chwili. Lubiłam wtedy też L'eau d'Issey, w której teraz wyczuwam drażniące nuty. W każdym razie, przy opisach Le Feu często wspomina się o mlecznej nucie - i po dłuższym testowaniu (testowałam tylko, nie miałam) - czułam coś jakby mleko nie zsiadłe jeszcze, ale już nie świeże. Jeden z nielicznych zapachów, które sprawiają, że naprawdę źle się zaczynam czuć (nie lubię bardzo wielu, ale rzadko kiedy coś naprawdę mi przeszkadza, w rozsądnym stężeniu oczywiście). Na pewno był oryginalny, może nawet unikatowy. Chętnie przypomniałabym go sobie teraz, w końcu gust, a nawet sam odbiór zapachów zmieniają się z wiekiem. Ale ogólne wrażenia jak wyżej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Kiedy dostalam probke perfum Surreal z Avonu, pomyslalam sobie, ze przypomina mi roche wlasnie Le Feu. Oczywiscie tylko troche, bo Le Feu to wyjatkowy zapach i nic go nie zastapi raczej. Niestety Surreal zalatuja tandeta i rozwijaja sie malo ciekawie, jak wiekszosc Avonu. Obawiam sie, ze nie znajdziesz nic podobnego, radzilabym po prostu poszukac nowego zapachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie znam niczego czym można by zastąpić Le Feu, są jedyne w swoim rodzaju, piękne, sexy, fascynujące. Mam je znów od jakiegoś czasu i powiem wam - jestem spełniona, nie chcę już nic innego, ta błogość kiedy dostałam paczkę Le Feu, bezmiar szczęscia zalewający duszę... chyba na niczym mi aż TAK nie zależało...
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,a powiedzcie mi prosze gdzie w Polsce mozna kupic Le Feu?
Moj TZ wraca jutro z Anglii i bedzie musial przeszukac perfumerie na lotnisku,ale nie obiecuje sobie,ze je bede miala...U mnie w okolicy tez nigdzie nie ma...buuuuuuuuuu A moze znacie jakis uczciwych sprzedawcow z Allegro,ktorzy maja oryginalny Le Feu? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Hybris, masz świętą rację. Le Feu to wielki rarytas teraz
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Na niemieckim ebay jast pare ofert,ale nie wiem czy sa oryginalne i sie boje...
Smoczyco,gdzie zamawialas swoje Le Feu,jesli mozna spytac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na ebay właśnie. Spokojnie, tego się moim zdaniem nie podrabia
![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
kochane,
chcialam tylko zaznaczyc ze perfumy a woda toaletowa to calkiem cos innego niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hm, pamietam jak pojawily sie Le Feu, wachalam je i wachalam, bo niezmiernie fascynowal mnie fakt, ze ktos wymyslil i wyprodukowal takie cos. Dla mnie wtedy kompletnie nie do przyjecia i nie do noszenia, bo ciagle bylam na etapie wod swiezych i kwiatowych i nawet Chloe Innocence byly dla mnie wtedy za cieple w dolnych nutach (przez co ich nie kupilam i do dzis zaluje
![]() Ale zapach Le Feu sam w sobie nieustannie mnie fascynowal i zmuszal do kontaktu. Dziewczyny, nie ma szans - nie ma wody podobnej do Le Feu. To jest absolutnie unikalny zapach. Nigdy nie spotkalam niczego, co by go przypominalo, a wersja light to naprawde bardzo, bardzo blady cien klasyka. I wiecie co, dzis chcialabym powachac nie tyle Le Feu samo w sobie, ile kobiete pachnaca Le Feu. Tylko co by bylo, gdybym sie teraz zakochala? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja wczoraj na giełdzie w Szczecinie widziałam 50 ml kulkę. Miałam ją w rękach z ciekawości, bo tyle się tu nasłuchałam, jaka jest niedostępna. To był oryginał. A swoją drogą ciekawe czy ją też podrabiają - karkołomne zadanie...
A ja dzięki temu forum pozbyłam się swojej ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Spytałam, ale nie pamiętam :-/ Latałam jak szalona za Organzą Indecence, bez sensu, bo kupiłam dziś na allegro od sprzedawcy ze Szczecina ;-) Jestem dumna.
Giełda jest co niedzielę, więc dopiero za tydzień mogę powiedzieć. Jak chcesz to na priv podasz mi nr komórki i napiszę smska z ceną i pojemnością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mi coś przyszło do głowy - piszcie maile do sprzedawców ze Szczecina z zapytaniem o Le Feu - bo u nas to dostać to nie problem!
Ze Szczecina są na przykład Perfumy-kremy, szyll, resztę znajdziecie w wyszukiwarkach, sporo ich, a większość w niedzielę stoi na giełdzie, więc myślę, że na prośbę wystawią kulkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sprzedawcy Allegrzani ich nie mają, ja sama niegdyś prawie wszystkim zawracałam głowę - bezskutecznie niestety.
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
niestety ja tez bede musiala zapolowac na le feu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
A ja testuje Le Feu od trzech dni dzieki uprzejmosci Pixie, ktore podeslala mi wielgachna probke
![]() ![]() Hihi, a pomyslec, ze jak byl dostepny na rynku, to ja - niewyrobiony jeszcze maniak pachnidel, lubiacy kwiatowo-owocowe fru-fru, ew. slodkosciowe killery typu Organza - uwazalam go za wyjatkowe paskudztwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Hmmm - mi też nie podeszedł Le Feu, gdy jeszcze był dostępny - rzeczywiście - lekko skisłe i rozwodnione mleko z czymś owocowym (jakby zeschniętą przejrzała pomarańcza) - przynajmniej tak kojarzę ten zapach a było to dość dawno temu.
A teraz jestem bardzo ciekawa jakbym go znów odebrała....
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Kochane, ale na moje pytanie odpowiedzialy wlasciwie hybris (szczesciara
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
![]()
Osobiście nie widze nic na wzór Le Feu...
![]() Mleczność tego zapachu,specyfika... są jak dla mnie nie wyczuwalne w żadnym innym perfumie... Sama namiętnie poszukuję takiej mleczno-kwaśno-owocowej nuty,ale bez rezultatu...albo są słodko-mleczne albo mleczność w nich na mnie żadna... Pamiętam jak przyciągnęła mnie ta magiczna kula...mmmm...marzenie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Przypadkiem odkryłam coś, co jest moim zdaniem naprawdę podobne do Le Feu. Dostałam od zaprzyjaźnionej forumowiczki cały worek różnistych niszowych próbek i jest coś co do złudzenia przypomina mi Le Feu - to Etra firmy Etro. Pierwszy raz wąchałam coś, co jest naprawdę podobne
![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
![]()
Super wieści Smoczyco
![]() Wklejam fotke i krótką informacje... Ależ mnie ciekawość zżera ![]() Product Information: An ethereal yet sensual fragrance with top notes of fresh flowers, middle notes of floral-woody spices, and base notes of vanilla and musk.
![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.