![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Paco Rabanne: Black XS
Moja córka wypatrzyła w Sephorze ten piękny flakon. Mówi że jest "emo" (cokolwiek to znaczy, jest nastolatką i czasem za nią nie nadążam). Zapach szalenie mi się spodobał - a Wam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Paco Rabanne: Black XS
Mnie też się podoba.
![]() Jest ciepły, charakterny, słodki i musujący, ma pazurka. Powiedziałabym, że jest w typie The Parfum. Bardzo miły i trwały zapach. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja też się dopisuję do grona tych, którym zapach odpowiada. Od jakiegoś czasu wręcz choruję na niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Mi również się podoba, jest troszkę w typie Escady Magnetism. Trwały, na pewno nie blisko skóry, figlarny, charakterystyczny. Udany - tylko flakon nie bardzo w moim guście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
paco rabanne black xs to mi sie strasznie meski podoba..
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No to ja sie wylamie - nie znosze tego zapachu. Dalam mu jedna jedyna szanse i na druga mnie nerwowo nie stac juz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Hmm...to ja może opiszę okoliczności, w jakich poznałam męskie Black XS, bo dzięki nim sięgnęłam po wersję damską...
Było to południe, 8-ego marca , Dzień Kobiet. Przed spotkaniem z moim TŻ poszłam do pobliskiej perfumerii ( Galeria Centrum). Spokojnie obwąchiwałam sobie nowości, jednak co jakiś czas rozpraszał mnie trzask otwieranych/ zamykanych drzwi. Otóz...do perfumerii co rusz wpadali panowie z bukietami, paczuszkami, czekoladkami po to by dorwać coś z półki, wypsikać się i pędzić (zapewna do ukachanej) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Damską wersję powąchałam niedawno- ma pazur, jest głęboka, ciepła, podobnie jak męska - zmysłowa. Ciepła, otulająca, idealna na zimę. I pewnie byłby to mój nr 1 na nadchodzące zimne dni, gdyby nie przeczucie, że będzie to zapach popularny. Zbyt popularny. Utwierdziły mnie w tym przekonaniu dwie nastoletnie gwiazdy a la Mandaryna wydzierające się dziś w Sephorze jaki to on jest ' zajefajny' :/. Narazie moim najpilniejszym must have jest Ange ou Demon, ale będę wąchała uważnie otoczenie. Jeśli moje przypuszczenia się potwierdzą, i będzie to zbyt popularny zapach. zaopatrzę się w męskie Black XS.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Widzę, że będę musiała przetestować... Brzmi kusząco (poza tym "emo"
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Testowałam ten zapach dwukrotnie.
Za pierwszym razem baaardzo mi się spodobał - okazał się być bardzo nawiązującym do mojego ukochanego Flowerbomba, pięknej Escady Magnetism i Sweet Darling K.Minouge. Zachwycił mnie wtedy ![]() Za drugim razem za to kompletnie mnie odrzucił. Wydał mi się jakiś takiś kwaśny, ostry, bardzo nieprzyjemny. Zupełnie niesłodki i niekobiecy. Wniosek z tego taki, że muszę jeszcze parę razy powąchać zanim wysnuję jakieś głębsze wnioski ![]() Flakon - koszmar.
![]() |
![]() |
#10 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapachu jeszcze nie testowałam ale bardzo mnie kusi!
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez flakonik troszke kojarzy sie z gotykiem, ale ogolnie wzbudza jakies negatywne emocje, nie potrafie sprecyzowac dlaczego. Mowicie, ze podobny do Magnetism, Flowerbomb... i to chyba wyjasnia dlaczego go nie lubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony nie wiem, gdzie on jest do Flowerbomb podobny, może w tych pierwszych owocowych, wibrujących akordach, bo potem to już inna baja zupełnie. ![]() Flakon taki sobie, kolorek pięknisty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dopisuję się do entuzjastek zapachu.Cudeńko Magnetismo-amoro-podobne.Jeszcze parę testówi pewnie zajmie górne miejsce na liście must have
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy to ten? Nowość?
Top note : Pink Peppercorn, Tamarind, Cranberry Middle note : Hellebore Rose, Black Violet, Cocoa Blossom Base note : Massoia wood, Patchouli, Black Vanilla |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
a jego twarzą jest Avril Lavigne....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj, to zbyt mhrocznie jak dla mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Moją uwagę zwróciła właśnie buteleczla... Taka mało Sephorowa
![]() Nie wiem co to tam jest w środku, ale zbliżenie mojego do nadgarstka daje takie uczucie, jakby gwałtownie miała mi zacząć płynąć z niego krew. Nie wiem jak to okreslić - zapach jest piękny, głęboki, czerwony, słodki, owocowy, ale tak niesamowicie drażniący, że robi mi się słabo jak go czuję. Próbowałam dwukrotnie, efekt ten sam - jakby ciśnienie skoczyło do góry o 50 stopni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Aż sobie poszukałam tego emo...
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Emo_%28slang%29 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Emo_%28ludzie%29 to dopiero jest COŚ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kolor czerwony - oczywiście jak krew napis- gotycki! i ta róża... ![]() Mogę powiedzieć że flakon jest taki odrobinę mroczny ![]() Jeden z ładniejszych flakonów jakie widziałam !
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 1000% prawdy w prawdzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Testowałam raz, ale póki co jestem na tak. Zapach z gatunku słodkich, z lekką nutką alkoholową. Mam pewne skojarzenia z Glorią i Deep Red. Zapach długo się utrzymał na mojej skórze, ale potrzebowalabym jeszcze paru testow aby ocenić, czy jest naprawde dla mnie.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faktycznie niezłe. Przemawia do mnie bardziej niż to z wikipedii. ![]() Rozumiem, że to taka nowa, modna subkultura teraz? Jak dobrze, że ja nie mam dzieci... Źle by się to mogło skończyć... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Dla mnie z kolei ten zapach to bliźniak Niny Niny Ricci; choć wrażenia może przekłamywać fakt, że gdy go testowałam, byłam wypachniona właśnie Niną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja mam skojarzenia co do flakonu podobne do Lady, tez kojarzy mi się z gotykiem
![]() Co do zapachu, to wyczuwam pewne podobieństwo do In Black JdP: sporo zalkoholizowanych owoców przyprawionych gęstą słodyczą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Black XS
Co sądzicie o tych pięknych perfumach Paco Rabanne? Mam je już od kilku miesięcy i jestem zachwycona. Jedynie buteleczka mogłaby wyglądać inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.