|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pomocy
Dzisiaj poszłam do fryzjera dałam pani obrazek z fryzurą jaką chce mieć otóż jest ona w załączniku i mnie ścięła. Nie wiem czy jest choć jedno podobieństwo ale jeżeli dobrze mnie ścięła to nie umiem układać takiej fryzury więc proszę Was o pomoc !!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomocy
A jakie masz włosy? podatne na układanie? podwijające się końcówki czy falujące? Wg mnie to wyprostowane włoski i troszke uniesnione u nasady dla dodania objętości
![]() a może wkleisz swoje zdjęcie w nowej fryzurce?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Prosze zobacz
![]()
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli twoje włosy sie falują i puszą i nie są podatne na układanie myślę ze powinnaś na mokre włosy nałożyć piankę tylko przy skórze najlepiej dodająca objętości ! Schylić głowę na dół i suszyć włosy od nasady do końca wykonywać ruchy góra-dół-góra-dół przeczesują je przy tym , jak już będą suche polecam jakis kosmetyk prostujący np. Joanna Fluid prostujący około 7zł lub L'Oreal, Studio Line, Hot Liss - Krem wygładzający na gorąco około 15zł wymodeluj którymś z nich włosy (dają świetny efekt nawet bez użycia prostownicy) jeśli dalej nie będziesz zadowolona z efektu powinnaś je wyprostować prostownica.
Co do tym kosmetyków to weź odrobinke dosłownie tylko co ziarnko fasoli rozetrzyj w dłoniach schyl głowę na dól i wetrzyj we włosy
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mam bardzo cienkie włosy, nie są one ani proste ani kręcone, może właśnie się falują. Po umyciu szamponem dodającym objętości włosom cienkim i słabym z avon'u stosuję odżywke gęste i mocne z pantene pro-v i potem daje piankę zwiększającą objętość garniera.
Nie raz susze głowe schyloną na dół ale nie wiem co masz ma myśli z tym góra-dół ? A pozatym nigdy nie modelowałam włosków, tylko je suszyłam prostowałam i tyle. I mówisz że te kosmetyki prostujące są dobre ? |
|
|
|
|
#6 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
a tak mniej więcej jak mam wymodelować moje włoski żeby były podobne do tej ?
Edytowane przez zadziorek Czas edycji: 2007-11-02 o 20:57 |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Hm.. trudno jest to tak opisac... Gładz włosy tak żeby lezały w ten sposó - patrz na obrazek i tak układaj pasemka włosów zeby były takie jak te np. zeby grzywka była na prawa strone, koncówki włosów zeby były takie "rozczapiżone"a nie ulizane.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
a jaki ten szampon z Gliss Kura ? (przepraszam ze tak męcze
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Szampon Gliss Kur do włosów matowych i trudnych do ułożenia. 250ml:
http://www.allegro.pl/item259326024_...wab.html#photo lub Szampon Gliss Kur do włosów suchych i zniszczonych. 250ml http://www.allegro.pl/item259324556_...0ml.html#photo Oba są dobre |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam ich recenzje i podobno obciążają włoski
więc nie wiem jak na moje cienkie podziała ? A Ty jakie masz ?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Uwierz mi wiem co mówie moje klientki sa super zadowolone, ten szampon super wzmacnia włoski, ja mam cienkie i zniszczone wiec jak dla mnie jest super to jeden z najlepszych szamponów jakich uzywam.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Chyba zakupie ten do suchych i zniszczonych
a z odżywek jaką preferujesz ? ja mam tą z pantene gęste i mocne. A z maseczek to z avon'u odbudowującą maseczke do włosów bardzo suchych i zniszczonych (ale tam jest napisane że tylko do końcówek) i z nivea ekspresową maseczkę regeneracja i wygladzenie. I zastanawiam sie nad taką małą buleteczką jedwabiu w płynie co sądzisz ? |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Z odżywek tak jak pisałam wyzej balsam z gliss kura ta sama edycja (suche i zniszczone) , moim zdaniem avon jest okropny, niwea jest taka wmiare a co do jedwabiu ten sam efekt uzyskasz jak w umyte włosy wetrzesz olej spozywczy lecz nie wolno go wcierac w skóre.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
A ten olej nie będzie przetłuszczał włosów? (chyba jeśli trzeba go spłukać
) Chyba wszystkie produkty z gliss kur są dobre ?
|
|
|
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
Co do Gliss kura to nie wiem bo jest ich bardzo duzo mi ogólem pasuja te 2 linie kosmetyków ułatwiajace rozczesywanie i z jedwabiem reszty nie znam.A ten olej tak trzeba go spłukac dobrze ciepłą woda jesli zostanie zbyt duza ilosc trzeba ponownie umyc włosy lecz nie wielka iloscia szamponu, i pamietaj olej nakładamy tylko na włosy jak zbierzesz włosy w kucyk na karku to tylko od gumki do koncy, olej nie moze miec stycznosci z głowa.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Chyba jutro sie wybiorę do sklepu i zakupie szampon i balsam do suchych i zniszczonych włosów (chociaż mam tyle tego że już w łazience się nie mieszczą, ale nie znalazłam swojego ideału
mam nadzieje, że to będzie strzał w dziesiątkę ) a co do olejku rycynowego to używałaś go ?
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
jak dla mnie sie nie nadaje ale spróbój
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
a używałaś ? dużo o nim czytałam i podobno jest dobry ale nie mogę powiedzieć bo nie próbowałam
może spróbuje jest przecież nie drogi
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Ktoś się jeszcze dopowie ;d ?
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
masz sliczne wloski i sliczna grzyweczke
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo
ale dzisiaj sie chyba na mnie obraziły i nie chcą się ułożyć tak jakoś dziwnie wyglądają !! Chyba będę musiała użyć prostownicy....
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
ale sam czy np. z naftą kosmetyczną ? Nie podziałał na Ciebie.. hmnn zobacze jak na mnie będzie działał..
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy już ktoś to napisał ale jak dla mnie to potrzebny będzie ci żel . W miarę mocny . Bo wydaje mi się że w tej fryzurze zaznaczone są końcówki a włoski trohcę nastrozone . Jest ( była) taka reklama gdzie dziewczyna w blond włosach przekłada je i modeluje na wszystkie strony (Nivea ? ) Zapytaj fryzjerke
Pozdrawiam
________ ______ "Jeśli potrafisz śmiać się z siebie' - to najlepszy dowód, ze masz poczucie humoru." Edytowane przez ..::LoLi::.. Czas edycji: 2007-11-04 o 21:48 Powód: Dopisek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

więc nie wiem jak na moje cienkie podziała ? A Ty jakie masz ?