|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Makijaż dla tłustej cery
Mam ogromny kłopot z moją cerą. Mam 37 lat i cerę tłustą i trądzikową jak nastolatka
![]() Nie mogę dobrać ani podkładu, ani pudru tak, by oba razem sprawiły, że moja cera wygląda matowo. Zwykle w połowie dnia jestem świecąca i czuję, że cały makijaż ze mnie spływa. Zaczęłam szukać czegoś profesjonalnego - Kyrolan, make-up Atelier, Celebre Professional Cream Makeup, ale nie wiem, które się lepiej sprawdzą. I przede wszystkim jak je dobrać, by podkład współgrał wraz z pudrem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Makijaż dla tłustej cery
wiem ze Vichy dysponuje seria kosmetykow dla skory tlostej, jakkolwiek nigdy ich nie stosowalam bo mam sucha skore, aczkolwiiek wszystkie kosmetyki z Vichy ktore kiedykolwiek mialam byly perfekcyjne, zarowno kremy jak i podklad i korektor
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ela_K a byłaś może kiedyś u dermatologa ze swoimi problemami ze skórą Ja byłam i uważam, że to była świetna decyzja. Trądzik w sumie mi zniknął. Tylko może czasami pokażę się coś tyci tyci ( ale teraz nie mam zupełnie nic nie powołanego na twarzy
![]() A co do podkładu, to może nie tylko w tym problem. No wiesz chodzi mi o to , jakiego żelu do twarzy używasz, toniku, kremu, maseczki itd. Przecież to też jest ważne... A może nawet ważniejsze... Wracając jeszcze do tematu (bo coś z niego zboczyłam...) to może spróbuj w ciągu dnia używać bibułek matujących a dopiero potem przypudrować ponownie twarz? Albo stosuj bazę matującą pod podkład... Albo po prostu w drogerii lub w aptece spytaj się o jakiś dobry podkład. ja tak przynajmniej robię... Uff.. ale się rozpisałam. Sorry ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
też uważam że najpierw trzeba do dermatologa
![]() ja mam skórę mieszaną, wysuszoną, naruszona bariera hydrolipidowa, wypryski, naczynka czymkolwiek mnie nie umalowali w sephorze czy douglasie spływało ze mnie nawet cudo jak myślałam bare minerals :/ niezbyt się sprawdził ![]() jestem zrozpaczona, jedyna nadzieja w tym że stan buzi się poprawi w wyniku leczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2010-06-18 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiscie wizyta u dermatologa moze byc ratunkiem. Ale warto by zainwestowac w odpowiednie kosmetyki do pielegnacji cery tłustej i wrażliwej (np. Effaclar La Roche Posay), co pozwoli sie skorze unormowac. Po za tym takie oczywiste zasady jak mycie twarzy (przy tłustej cerze) tylko dwa razy dziennie itp. Co do makijazu - Colorstay Revlona ma bardzo dobre krycie, ale trzeba pamietac o dobrym nawilzaniu cery. Jest tez nowy podklad Clinique walczacy z niedoskonalosciami cery... moze warto przejsc sie do paru miejsc, poprosic o probki, zeby znalezc cos odpowiedniego. Kazdy podkład ma troche inna konsystencje wiec dobor pudru w kompakcie to indywidualna sprawa.
ps. nie wydaje mi sie zeby Dermacol byl dobrym wyjsciem, bo mozna pogorszyc stan cery zapychajac pory, a glinki sa b. fajne tylko trzeba z nimi uwazac, nie mozna ich za czesto stosowac
What would I do today without you taking care of me all the time... Edytowane przez blueberrys Czas edycji: 2010-06-13 o 10:09 Powód: zapomnialam cos dopisac, nie chcialam pisac kolejnego postu pod soba |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Używałam ostatnio serię vichy normaderm - żel oczyszczający i podkład matujący, do tego puder vichy dermablend podkład korygujący i puder matujący.
Teraz przeszłam na podkład biodermy matujący i Garnier czysta skóra (tonic i peeleng do cery z zaskórnikami). Niestety nie mam szczęścia do dermatologów, co widać po mojej twarzy, ostatni "wynalazek", jaki polecił mi stosować to krem hascoderm, który chyba słabo na mnie działa ![]() Serię Clinique też już przerabiałam i efekt podobny. Ciągle jednak się łudzę, że kiedyś jeszcze będzie pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A może masz przesuszoną skórę, która broniąc się przed tymże właśnie przesuszeniem, przetłuszcza się w nasilonym stopniu produkując sebum?
Próbowałaś matowić cerę skrobią ziemniaczaną zamiast pudrem? U mnie czyni ona cuda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.