|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy mozna laczyc nadtlenek z kwasami, kwasy z retinolem, nadtlenek z retinolem?
Mam pytania do znawczyn tematu. Mianowicie chodzi mi o laczenie kremow z nadtlenek benzoilu, kwasam, retinolem. Tzn chodzi mi o wszystkie istniejace mozliwosci, tzn, czy mozna laczyc nadtlenek z kwasami, kwasy z retinolem, nadtlenek z retinolem?
No i kolejne pytanie w zwiazku z tym, czy np jezeli na dzien nakladam Brevoxyl to na noc moge krem z retinolem..? I tez chodzi mi o wszystkie mozliwe modyfikacje tego pytania ![]() I trzecie pytanie, poniewaz ostatnio mi wszedl do oka krem i prawie mi wypalilo oko ![]() ![]() Pozdrowienia, Cheetah |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Pare pytan
Z tego co się orientuję, to nie wolno jedynie łączyć nadtlenku benzoilu z retinoidami (w tym samym czasie). Z kremami z kwasem już w zasadzie tak, a jak jest z retinolem to nie wiem - ale chyba tak... Jednak uważam że na "raz" lepiej tego nie łączyć. A to dlatego że wszystko trzy substancje są dość drażniące i skóra moze tego nie wytrzymać. Polecam system - na noc retinol (używanie go w dzień raczej mija się z celem), na dzień nadtlenek benzoilu.
Co do kremów pod oczy... no ja nakładam pod oczy i na górną powiekę też... na dole do linii rzęs właśnie... staram się bardzo żeby nic do środka nie wpadło ale to się nie zawsze udaje... Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziekuje ci dobra kobieto
![]() ![]() Pozdrowieniam, P. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hej!
Na początek serdeczne pozdrówka, bo dawno mnie tu nie było ![]() Cheetach,stosuję brevoxyl od końca marca 2 razy dziennie z rezultatami wspaniałymi ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() do Smoczycy: Pamiętam, tylko problemy przygniatają i z czasem krucho, mam nadzieję, że u Ciebie ok? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.