![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Brak szacunku do nauczyciela!
W mojej byłej szkole, któryś z uczniów wpadł na genialny pomysł zrobienia nauczycielowi zdjęcia z ukrycia i założenia profilu na fotce właśnie z tym zdjęciem i obraźliwymi tekstami. Określenie chamstwo to chyba za mało. Aż się we mnie zagotowało.
Moja mama uczy w tej szkole, gdybym zobaczyła kiedyś jej profil na fotce, to chyba bym do tej szkoły z nożem w ręku wpadła. Wszystko już zgrane na dyskietkę, przekazane komu trzeba. Mam nadzieję, że ten gówniarz wyleci z hukiem ze szkoły, a reszta nauczy się szacunku. Domyślam się, że to na pewno nie pierwszy taki przypadek. ![]()
![]() |
#2 |
Mrs Mrau
|
Dot.: Brak szacunku do nauczyciela!
Od razu przypomniala mi się sprawa z nakręceniem filmiku za pomocą telefonu podczas obrażania nauczyciela i wkładania musz kosza na śmieci na głowę.
Rozumiem,że nie doszło do założenia tego profilu. Jak doszło do wykrycia tego ucznia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Przykladow braku szacunku w mojej szkole jest wiele.
Poczynajac chociazby od przykladowego spoznienia sie -oczywiscie wypad do sklepiku szkolnego jest bardziej wazny po inne lekcewazace rzeczy.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Profil tego nauczyciela jest na fotce nadal. Do wykrycia jeszcze nie doszło.
![]() |
#5 |
Mrs Mrau
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
u mnie byłemu nauczycielowi który uczył Religi i był organistą chyba? nie jestem pewna.. (nie uczy bo nie miał magistra i odszedł) z mojej byłej szkoły zrobili zdjęcie i przerobili go na golasa i zdjęcie w damskiej różowej bieliźnie dali... więc już lepsze zdjęcie na fotce, naprawde chyba już mnie nic nie zdziwi..
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie wiem, czy wszyscy zdają sobie sprawę, że od kiedy pan Giertych wprowadził zapis, że nauczyciel to funkcjonariusz państwowy - tego typu rzeczy są bardziej ścigane przez prawo niż niegdyś.
Tzn. że jeśli ktokolwiek zgłosi naruszenie dóbr osobistych tego nauczyciela (w tym oczywiście chodzi też o tzw. dobre imię), to ów "dowcipny" uczeń ma przechlapane. Nie wiem, ile ma uczeń lat - w razie czego odpowiadać za niego mogą rodzice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ech w polskich szkolach to norma ;/
coraz wieksza bezczelnosc i bezkarnosc ;/
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jak gówniarza znajdą to z podziwu nie wyjdzie
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie piszę tutaj o okłamywaniu nauczyciela, że idzie się do łazienki, a błądzi do sklepiku szkolnego po coś do jedzenia, bo na lekcji nudno. Różnica między tym a obrażaniem kogokolwiek na ogólnodostępnych stronach internetowych jest bardzo wyraźna.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
hmm.. chyba najlepiej było za czasów kiedy uczeń dostawał drewnianą linijką po łapach...
![]() |
#12 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jeden z moich nauczycieli tez ma konto na fotce.pl typowy fotomontaż-nauczyciel na motorze z jakąs sexbombą. tylko jego twarz jest prawdziwa. konto od kilku lat, nie wiem czy historyk o tym wie, w kazdym razie co roku ta strona jest na nowo odkrywana przez pierwszaków.
gdybym zobaczyla mojej mamy zdjecie na jakimkolwiek portalu ten ktoś mialby delikatnie mowiac przerabane. i to nie tylko ze to jest nauczycielka ale po prostu moja mama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no niestety, takie rzeczy zdarzaja sie często. odpowiedzialnosci raczej za to nikt nie ponosi.
![]() no wyjatkiem było moje gimnazjum , w którym za napisanie na blogu lub gronie , czegokolwiek o jakims nauczycielu wyrzucali odrazu ze szkoły
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
coz zawsze nauczyciel moze wystapic o swoje prawa na drodze sadowej
![]() nie wiem, ale naprawde spoleczenstwo robi sie coraz gorsze.. dac ludziom internety ,srety i banda kretynow wykorzysta to , ze az zal tylek sciska;p
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec niech lepiej to usuna ,bo moga miec nieprzyjemnosci jak sie wyda.Internet nie jest anonimowy,a nauczyciel moze nie puscic tego płazem i zlozyc doniesienie,apozniej bedzie płacz i proszenie mamusi o pomoc .Biedne chłopięta chcialy sie przeciez troche pobawic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Taaak, znam jeden taki przypadek.
Na stronie forum mojego (byłego) gimnazjum PODOBNO zamieścili fotkę nauczycielki angielskiego zrobioną komórką w czasie lekcji (i jakoś niecenzuralnie ją podpisali); ogólnie to na krótko przed tym incydentem zrobili fajną stronkę gimnazjum, fajne forum, dość sporo ludzi pisało, ale zrobił się totalny ...(nie mam słów, żeby to nazwać ![]() z ciekawości zaglądałam, już jako absolwentka, co parę dni na to forum i pewnego dnia całe forum zniknęło ![]() ![]() ![]() NIGDY nie chciałabym być nauczycielem, nigdy ![]()
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
pisałam tylko jak beda sie zachowywac i tlumaczyc kiedy sie przestrasza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Przykre to, zwłaszcza dla tych, którzy wiedzą, co to znaczy uczyć w szkole. Nauczycieli ma się za nic, nie szanuje się ich, a oni przecież wcale lekko nie mają...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
o! ja dostawalam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Szkoda mówić wogóle co się dzieje dzisiaj w szkołach. Chodzę do liceum i widzę jak się traktuje nauczycieli. Ostatnio napluli<ładnie to ujmując> nauczycielowi do rękawów kurtki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Według mnie takie przypadki powinny pociągać za sobą jakieś konsekwencje, a tacy uczniowie powinni być karani, a nawet wyrzucani ze szkoły. Myślę, że tak naprawdę cała procedura zależy od dyrektora. Niektórzy nie chcą takich spraw nagłaśniać, by nie ucierpiało "dobre imię" szkoły....
Te rzeczy śmieszą tylko wtedy, kiedy się o nich czyta. Nie chciałabym przeżyć czegoś takiego. Myślę, że przeżyłby to każdy, bo w końcu nauczyciel jest jeden, a w klasie prawie 30 uczniów, nie mówiąc o tym ilu jest w całej szkole.... Przykro mi, że żyjemy w takim świecie, że ludzie nie mogą być po prostu mili i życzliwi dla siebie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Dziewczyno, a czemu nie zgłosisz tej sprawy w szkole? Skoro jak sama piszesz, to twoja była szkoła, nie masz nic do stracenia. Zamiast wątek zakładać, inaczej możesz działać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5521867]Dziewczyno, a czemu nie zgłosisz tej sprawy w szkole? Skoro jak sama piszesz, to twoja była szkoła, nie masz nic do stracenia. Zamiast wątek zakładać, inaczej możesz działać.[/quote]
Można w końcu anonimowo zadzwonić do szkoły i podać namiary na stronę. W każdym razie ja bym chciała wiedzieć, jeśli ktoś zrobiłby mi taki "dowcip" (jestem nauczycielką). Co do kar - jeśli tą szkołą jest gimnazjum, to nikt nie może wyrzucić ucznia ze szkoły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;5521867]Dziewczyno, a czemu nie zgłosisz tej sprawy w szkole? Skoro jak sama piszesz, to twoja była szkoła, nie masz nic do stracenia. Zamiast wątek zakładać, inaczej możesz działać.[/quote]
Przecież pisałam, że informacja już przekazana. Ja nie mam nic więcej do powiedzenia. Albo sprawa rozwiąże się w gronie szkolnym, albo będzie policja, sąd itd.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.