|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moje kolczyki
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() Od dłuższego czasu podglądam wasze dzieła i uczę się sama robić różne rzeczy. Zaczęłam od decu, potem było malowanie na tkaninach (nie mam fotek) a ostatnio zabrałam się za kolczyki i chciałam zaprezentować wam kilka par. Dwa pierwsze zdjęcia są wykonane moim telefonem, ma bardzo słabą rozdzielczość, a pozostałe zdjęcia zrobiła nabywczyni tych kolczyków. To moje pierwsze wyroby więc proszę, bądźcie wyrozumiałe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje kolczyki
Formy bardzo proste, ale jak na początek to nie ma sie do czego przyczepic, może do dwóch pierwszych zdjęć jedynie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
poczekam na cos lepszego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
www.dulcedo.pl
|
A ja uważam, że do wykonania może nie mamy się co czepiać, ale dlatego że na zdjęciach widać wielką płachtę "białego" a potem kolczyki. Zielone są do założenia nie powiem natomiast reszta, albo mi nie pasuja kolory, albo dobrane materiały. Ale ćwicz nauka czyni mistrza
![]() Edit: postaraj się o wykonanie sama zdjęć swoich prac, pożyczyć aparat i poćwiczyć z jakims programem do obróbki zdjęć.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dwóch pierwszych nie oceniam bo nie widzę. Fajne te zielone. Zdjęcia przede wszytkim wykadruj! Nie potrzeba nam wielkiej białej kartki tylko same kolczyki. Tak czy inaczej nie poddawaj się. Trzymam kciuki za to, że kolejny wrzut będzie lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dwóch pierwszych nie widać, więc nie oceniam.. Najładniejsze zielone, ale spróbuj następnym razem kolczyki ułożyć do zdjęcia, żeby ładnie leżały i wyrównać przekładki i inne elementy, ładniej wtedy wyglądają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
j.w. dwie pierwsze pary to znak zapytania, 3.całkiem mile
![]() Cwicz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() te zielone bardzo przyjemne, tylko do zdjęcia jednak bym je trochę ustawiła tzn. żeby ta kuleczka tak nie latała (chyba, że był to efekt artystycznego nieładu to przepraszam ![]() i te ale tu mam kilka zastrzeżeń, wydaję mi się, że najładniejsze byłyby jakby sama kulka koralu została- proste i klasyczne, a jak nie to absolutnie bez tego czarnego ![]() ah no i polecam wątek o obróbce zdjęć (u góry forum) żeby twoje prace prezentowały się jeszcze bardziej ciekawie (naprawdę, kolczyki dużo zyskają przez obrobienie zdjęć) Pozdrawiam!
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie zielonki
![]() Powodzenia i miłego dalszego tworzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
zielone sa fajne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Na dwóch pierwszych zdjęciach niestety nic nie widzę.
Wszystkie ładne, jak na początek, i proste ![]() życzę powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
3 bardzo fajne.. delikatne i suptelne. 2 też może być ciekawa tylko te zdjątka takie smutne, debiut już za Tobą, ja jeszcze tworzę ale już nie długo. Mam nadzieję że pójdie mi tak dobrze jak obie.
Życzę dalszych pięknych pomysłów ![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia kiepskie, ale zielone kolczyki mi się podobają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Mi osobiście te zielone najmniej sie podobają, dwie pierwsze pary będę mogła jeszcze raz sfotografować jak tylko dostanę w swoje ręce jakiś poczciwy sprzęt (a nie stary zdezelowany telefon ;P )
Dzięki wielkie za opinie, mnie się też nie podoba, że te kolczyki nie są poukładane jakoś ładnie, ale to nie ja te zdjęcia robiłam, tylk osoba, która je u mnie zamówiła. Następnym razem też będą proste modele, ale za to ładniejsze ![]() A i postaram się pożyczyć (a może nawet kupić) aparat, nie będę zlecać fotografowania innym. Jeśli chodzi o przeróbki za pomocą programów do grafiki, to niestety 1. nie znam się na ich obsłudze, 2. nie bardzo mam teraz czas się jej uczyć , gdyż mam na głowie naprawdę ważniejsze sprawy (licencjat do napisania). no to do następnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym chyba ten licencjat chyba nie taki straszny skoro masz czas na robienie kolczyków? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Nooo mam pisać o młodzieżowym slangu rosyjskiem
![]() A nawet polskiego nie znam :P A kolczyki to taka odskocznia jak juz mi się nauka nudzi, więc robię jedną parę w ramach przerwy. Wykadrować. OK. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.