|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
wesele w Sylwestra...za i przeciw
Co sądzicie o ślubie i weselu w Sylwestra! Czy to dobry pomysł? Jak zareaguja goście? Czy wesele w Sylwestra to dla gości dobry pomysł na spędzenia tego wyjątkowego dnia, czy może udręka?
Jakie są wasze doświadczenia? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wesele w Sylwestra...za i przeciw
Ja osobiście gdybym została zaproszona na wesele w Sylwestra raczej nie miałabym nic przeciwko temu. Tylko uważam, że na takie wesele należy gości zapraszać sporo wcześniej, żeby nie zdążyli sobie porobić planów na sylwestrowe wyjazdy. No i zawsze trzeba się liczyć z tym, że część gości odmówi, bo mimo wszystko będą woleli spędzić wolne dni na przykład na nartach w górach.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Fajny pomysł
Na plus jest to że będziesz miała dwa w jednym: Wesele Sylwestrowe I będziesz podwójnie świętować-swój ślub i Nowy Rok.Na minus może być to że być może będzie problem ze znalezieniem wolnej sali (chyba że salę juz masz).
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli dużo wcześniej zawiadomisz gości to chyba nie byłoby problemu. ALbo najlepiej już teraz zorientuj się wśród znajomych i rodziny czy taki termin nie byłby problemem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Moze byc problem z salą i zespołem.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Faktycznie...nie pomyslalam o wolnej sali.... hehe ale ze mnie niezdara... Byłam ciekawa czy warto by było planowac wesele na Sylwestra, ale faktycznie część gości pewnie wolałaby gdzieś wyjechac, bo przeciez Sylwestra planuje sie długo, długo wczesniej, i na ten dzień czeka się tyyyle czasu.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
wesele w sylwestra to nienajlepszy pomysl moim zdaniem. moi znajomi robili swoje wesele w sylwestra - dzien po slubie i mieli bardzo niska frekwencje. wiele osob wolalo spedzic ten wieczor ze swoimi najblizszymi, a nie w towarzystwie obcych osob (z calym szacunkiem dla panstwa mlodych - oni i tak nie maja mozliwosci, mimo najszczerszych checi, poswiecic wszystkim swojego czasu). parze mlodej bylo bardzo przykro slyszec kolejne odmowy. po sylwestrze jest przeciez karnawal - super czas na weselisko! powodzenia!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Organizacja wesela to koszt ok. 150 zł od osoby, a wesele trwa 16-5 rano. Natomiast zaproszenie na Sylwestra w knajpie to koszt ok. 400 zł od osoby i trwa od 20-5.
Co sie bardziej restauracji opłaca?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
eee to chyba niemozliwe! 400 zlotych - zgoda - ale od pary! no i od 16 to raczej takie bardzo wczesne wesele... wydaje mi sie, ze czy to impreza sylwestrowa czy weselna restauratorowi nie robi roznicy. ale z tego co slyszalam, to roznica jest na przyklad miedzy 'fryzura sylwestrowa' a 'fryzura slubna' chocby i byly identyczne i robila je ta sama fryzjerka. wszystko co slubne jest z punktu kilkadziesiat procent drozsze!
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Eeee sala się pewnie by znalazła, tyle, że sporo wyższe ceny za salę, orkiestrę/ dj , obsługę itd...
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
Ja na pewno bym sie wybrala na takei wesele, bo zawsze mam problem z organizacja Sylwestra. Balabym się natomiast, że przyjdzie malo sób. Większośc ludzio pewnie wybraloby swoje zabawy sylwestrowe.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

Na plus jest to że będziesz miała dwa w jednym: Wesele Sylwestrowe