|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
nie słucha mnie
witam. mam psa. roczny mieszaniec-suka. no nie slucha mnie,tzn w domu jest grzeczna,reaguje jak ja wolam,ale gdy wychodze z nia na spacer i spuszczam ze smyczy to zaczyna sie problem,w ogole nie reaguje jak ja wolam,zeby ja zlapac to musze gonic. co robic? jak ja nauczyc zeby sluchala?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie słucha mnie
Nie gonić, zwłaszcza jak krzyczysz jak ją złapiesz - bo wtedy jest karana za przyjscie/złapanie.
Przygotuj sobie na spacery jakieś smakołyki i i rozwijaną smycz. Puszczasz sukę na pełną dlugośc rozwijanej smyczy, po jakiejś chwili wołasz, ściągasz smycz, żeby pies wrocił i nagradzasz czymś napradwdę dla psa atrakcyjnym. warto na czas takiego szkolenia zmniejszyć psu ilość jedzenia w domu (jedzenie nie powinno stać w misce- pies zjadl i odszedł = reszta jest chowana), żeby smakołyki były bardziej pożądane. Jak już będzie przychodzić sama na rozwijanej smyczy, możesz ją spuścić i powtarzać szkolenie. Gwarantuję efekt ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie słucha mnie
dziekuje bardzo za odpowiedz! napewno wyprobuje
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.