|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Żelatyna a wpływ na włosy i paznokcie
W jakimś wątku wyczytałam,że polecałaś na rozdwajające paznokcie jedzenie galaretek.
Ktoś kiedyś mi powiedział,ze wzmacniają nie tylko paznokcie ,ale i włosy jest tylko jeden problem-jestem wegetarianką, a podobno wszelkie galaretki zawierają żelatynę wieprzową): -co robić??????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: SMOCZYCO_mały -wielki dylemat
hej Katko a toś mi zabiła ćwieka... no nie wiem, wydaje mi się że żelatyna jest raczej zawsze pochodzenia zwierzecego
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś byłam wegetarianką i miałam ten temat rozpracowany, ale to było dawno i zupełnie nic już nie pamiętam.Wiem tylko, że stosuję się substancję mającą własności żelatyny, ale syntetyczną...Hmm. Pomyślę, pomyślę i dam znać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Z tego co się orientuję, żelatynę zastępuje się karagenem lub czymś, co zwie się agar-agar (to jakieś roślinki czy algi). Ale nie mam pojęcia, czy wpływają na urodę podobnie do żelatyny
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Podobno właściwości wzmacniające ma tylko żelatyna);
A czy taka kuracja jest napewno skuteczna??????????? I ile tego trzeba zjadać??????????????????? ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Proszę moze jeszcze jakieś wypowiedzi??????????????? ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam kilka informacji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.