Co do tej sukieneczki?... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-09, 20:40   #1
Trufla
Raczkowanie

GG do Trufla
Smile

Co do tej sukieneczki?...

Otóż tak jak w temacie Mam dylemat jakie dodatki (kolczyki, naszyjnik, bransoletke) założyć do tej sukieneczki. Mam zamiar wybrać się w niej na wesele, buciki są w kolorze złotym - peep toe. Ale co dalej?... Pomożcie proszę!
Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51440728.jpg (30,1 KB, 176 załadowań)
Trufla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 21:32   #2
Kurpianka
Zadomowienie

Dot.: Co do tej sukieneczki?...

Gdybym była na Twoim miejscu... założyłabym do tej sukienki jakis drobny, złoty naszyjnik+kolczyki jakie lubisz (długie, krótkie) zależy od tego jaki bedzie naszyjnik..jak delikatny to mozesz sobie pozwolic na wieksze kolczyki...
Taka moja propozycja...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post84634771

Zapraszam
Kurpianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 21:37   #3
Leila_1300
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kurpianka Pokaż wiadomość
Gdybym była na Twoim miejscu... założyłabym do tej sukienki jakis drobny, złoty naszyjnik+kolczyki jakie lubisz (długie, krótkie) zależy od tego jaki bedzie naszyjnik..jak delikatny to mozesz sobie pozwolic na wieksze kolczyki...
Taka moja propozycja...
dorba propozycja skoro zdecydowałaś się na złote butki to resztę dodatków powinnaś dobrać w podobnym kolorze złoto będzie najlepszym rozwiązaniem

-Ralph Waldo Emerson
Leila_1300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 21:56   #4
truskava
Zakorzenienie

tak, ja tez jestem za zlotymi dodatkami. braz i zloto - mysle ze to idelane polaczenie. swoja droga, sukienusia - boska! bardzo mi sie podoba
truskava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 22:25   #5
Trufla
Raczkowanie

GG do Trufla

Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi Na początku długo się zastanawiałam, czy w ogóle zakładać tę sukienkę na wesele (jest pod spodem złota, a na wierzchu czarna - ale w sumie ciemna), bo niby nie powinno się na wesele zakładać prawie czarnych sukienek. Ale zdecydowałam się i myślę, że złote butki i złote dodatki tak jak mi radzicie trochę ją rozjaśnią. Myślałam o dodatkach w takim stylu jak na zdjęciach. Co sądzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image1xl.jpg (53,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image2xl.jpg (6,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image3xl.jpg (13,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image4xl.jpg (39,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image5xl.jpg (22,1 KB, 7 załadowań)
Trufla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 22:34   #6
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskava Pokaż wiadomość
tak, ja tez jestem za zlotymi dodatkami. braz i zloto - mysle ze to idelane polaczenie. swoja droga, sukienusia - boska! bardzo mi sie podoba
Zgadzam sie co do dodatkow bo sukienka nie przypadla mi do gustu.
Cytat:
Napisane przez Trufla Pokaż wiadomość
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi Na początku długo się zastanawiałam, czy w ogóle zakładać tę sukienkę na wesele (jest pod spodem złota, a na wierzchu czarna - ale w sumie ciemna), bo niby nie powinno się na wesele zakładać prawie czarnych sukienek. Ale zdecydowałam się i myślę, że złote butki i złote dodatki tak jak mi radzicie trochę ją rozjaśnią. Myślałam o dodatkach w takim stylu jak na zdjęciach. Co sądzicie?
Akurat te mi sie nie podobaja. Naszyjnik chyba troche za dlugi to tej sukienki i wyglada troche odpustowo ale moze to kwestia zdjecia. Z kolczykow wybralabym dlugie ale bardziej stonowane (zalezy tez czy bedziesz miec wlosy upiete czy rozpuszczone bo przy rozpuszczonych dlugie beda sie platac, znam z autopsji. Te ze zdjec sa za bardzo upstrzone (za duzo maja w sobie roznych elementow).
Stary 2007-11-09, 22:49   #7
blau
Rozeznanie

Wink Dot.: Co do tej sukieneczki?...

Sukieneczka bardzo ładna, a tu kilka moich wariacji na temat koloru dodatków, więc nie sugeruj się nimi mocno bo trudno doradzić nie widząc sukienki na żywo, nie wiem też na ile jesteś odważna ale mi oczywiście oprócz czarnego, brązu, które są oczywiste w tym momencie, proponuję b. modny czerwień, zieleń i oliwkę ze złotem. Powodzenia w szukaniu dodatków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwień.jpg (75,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zieleń.jpg (100,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg złoto i zielień.jpg (92,9 KB, 14 załadowań)

68>67>66>65>64>63>62>61>60>59>58>57
Ehhh trzeba wziąć się w garść!
blau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 23:09   #8
Leila_1300
Raczkowanie

balu kolczyki i bransoletki z drugiego zdjęcia prześliczne, szczególnie te listki

-Ralph Waldo Emerson
Leila_1300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-09, 23:12   #9
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
Sukieneczka bardzo ładna, a tu kilka moich wariacji na temat koloru dodatków, więc nie sugeruj się nimi mocno bo trudno doradzić nie widząc sukienki na żywo, nie wiem też na ile jesteś odważna ale mi oczywiście oprócz czarnego, brązu, które są oczywiste w tym momencie, proponuję b. modny czerwień, zieleń i oliwkę ze złotem. Powodzenia w szukaniu dodatków
Czerwien moglaby rozjasnic sukienke ale akurat zadna z tej bizu mi sie do niej nie widzi. Prosta nieskomplikowana forma np. kolczyki ale na jednym dlugasnym lancuszku (gladkim albo z minimum ozdob). Bransoletka moze byc nieco grubsza ale tez w jednym prostym tonie. Zrezygnowalabym z naszyjnika bo gora sukienki ma jakies marszczenia, ktore same w sobie sa juz jakims dodatkiem. Zamiast naszyjnika moze cienki, przezroczysty szaliczek...
Stary 2007-11-09, 23:31   #10
blau
Rozeznanie

Anuska77, oczywiście należy wybrać jakiś jeden przewodni, dominujący element, np duże kolczyki ale juz bez naszyjnika, albo jak powiedzialas szaliczek i delikatne kolczyki. To co podałam to biżu, z której Trufla moze zrobić użytek, która jest tylko pomysłem. Uważam, że co do całkiem prostej biżu to chyba byłabym na nie bo całkowicie zgubi się przy tej sukience, potrzebne jest coś co rozświetli stanowczo kreację i ją ładnie podkreśli. Wydaje mi się ze przy ascetycznej biżu ta sukienka będzie nijaka i zwykła.

Dzięki Leila_1300

Stary 2007-11-09, 23:38   #11
Anuska77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blau Pokaż wiadomość
Anuska77, oczywiście należy wybrać jakiś jeden przewodni, dominujący element, np duże kolczyki ale juz bez naszyjnika, albo jak powiedzialas szaliczek i delikatne kolczyki. To co podałam to biżu, z której Trufla moze zrobić użytek, która jest tylko pomysłem. Uważam, że co do całkiem prostej biżu to chyba byłabym na nie bo całkowicie zgubi się przy tej sukience, potrzebne jest coś co rozświetli stanowczo kreację i ją ładnie podkreśli. Wydaje mi się ze przy ascetycznej biżu ta sukienka będzie nijaka i zwykła.

Dzięki Leila_1300
Oczywiscie wszystko jest kwestia gustu. Ja preferuje prosta forme moze dlatego tak sie uczepilam tej opcji. Nie wydaje mi sie tez, zeby sukienka sie zgubila przy tej prostocie, szczegolnie kiedy jak sama zauwazylas nalezy sie skupic na jednym przewodnim elemencie, ktory ja widze w formie grubszej i bardziej masywnej bransoletki na reke stad kolczyki delikatne acz do zauwzenia. Poza tym te zlote butki moim zdaniem lepiej beda sie prezentowac ze zlota bizu niz z innym kolorem np. ciemna zielenia ale to tylko moje skromne zdanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-10, 00:45   #12
JestemTu
BAN stały

MI pasuje zlota bijou
P.S. Sukienka skromna, ale naparde bardzo ladna. Dobry wybor. Baw sie dobzre
JestemTu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 00:47   #13
lalicja
Wtajemniczenie

GG do lalicja

ja propouję złote wiszące kolczyki i bransoletę

lalicja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 08:16   #14
Papiszynka
Zakorzenienie

Sliczna sukienka i piekne to kolczyki ktore wkleilas zwlaszcza pierwsze albo ostatnie... wisiorek juz tak srednio... Mysle ze jesli bedziesz miala upiete wlosy, to wlasnie jakies takie kolczyki jakie wkleilas, i bransoletka. Kolczyki i wisiorek to troche za duzo (chyba ze kolczyki malutkie). Zas jesli bedziez miala wlosy rozpuszczone to porponuje jakis ladny wisiorek i bransoletke, bo kolczyki zgina we wlosach i tak
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 08:23   #15
ashyn
BAN stały

Ja postawiłabym na kolczyki i bransoletkę, złota bizuterię.
ashyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 11:53   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anuska77 Pokaż wiadomość
Oczywiscie wszystko jest kwestia gustu. Ja preferuje prosta forme moze dlatego tak sie uczepilam tej opcji. Nie wydaje mi sie tez, zeby sukienka sie zgubila przy tej prostocie, szczegolnie kiedy jak sama zauwazylas nalezy sie skupic na jednym przewodnim elemencie, ktory ja widze w formie grubszej i bardziej masywnej bransoletki na reke stad kolczyki delikatne acz do zauwzenia. Poza tym te zlote butki moim zdaniem lepiej beda sie prezentowac ze zlota bizu niz z innym kolorem np. ciemna zielenia ale to tylko moje skromne zdanie.
Zgadzam się. Sukienka jest tak ładna, że naprawdę nie potrzeba tutaj rzucającej się w oczy biżuterii. Ja postawiłabym na delikatny długi naszyjnik LUB kolczyki. Do tego bransoletka (delikatna).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 13:35   #17
blau
Rozeznanie

Wink Dot.: Co do tej sukieneczki?...

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Sukienka jest tak ładna, że naprawdę nie potrzeba tutaj rzucającej się w oczy biżuterii. Ja postawiłabym na delikatny długi naszyjnik LUB kolczyki. Do tego bransoletka (delikatna).
dla mnie delikatna biżuteria się zdecydowanie zgubi i na pewno nie rozświetli kreacji.

Stary 2007-11-10, 14:10   #18
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

a może taki długi sznur pereł??

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-10, 15:51   #19
aniser
Zakorzenienie

po pierwsze bardzo ladna sukienka!
a co do dodatkow to trzymalabym sie zlota,jesli wybralas taki kolor butkow... jesli bedzieszm iala upiete wlosy to postawilabym na ladne kolczyki (np.takie jak listki z 2zdjecia,ktore wklila balu) i moze bransoletke (bardzo podba mi sie ta ze zlotych dodatkow,azurowa,po lewej stornie ze zdjecia blau i do niej kolczyki w podnym stylu). Mysle,ze ladnie wygladalaby tez mala, czarna kopertowa torebeczka.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości