|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
boje sie o swoja plodnosc
Witajcie, jestem nowa na forum. Piszę bo już nie mam z kim pogadac a lekarz ginekolog powoduje ze się rozklejam i ryczę... mam 32 lata od 6 miesiecy staram się o dziecko...i nic. kochamy się często regularnie, mam nieregularne miesiączki i muszę je wywoływać luteiną, w tym miesiacu nie dostalam miesiączki zrobilam testy dwa i nic, a miesiączki tez nie ma... nie mam nic na jajnikach bo robie czesto usg ... tracę wiatę i nadzieję boję się że ze mną coś nie tak, moje kolezanki odstawiły hormony i odrazu w ciąży a ja.... nie chce mi się życ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: boje sie o swoja plodnosc
Cytat:
6 miesięcy ze tak powiem to nic. Powód do zainteresowania się problemem czy wszystko jest OK jest dopiero po tym jak po ok. 18 miesiącach regularnego starania się nic z tego nie wychodzi. Średnio zdrowej parze właśnie ok 18 miesięcy zajmuje postaranie sie o maluszka. Wielu dziewczynom mającym nieregularne miesieczki ale starjacym się dość regularnie prędzej czy później udaje sie w koncu miec maleństwo. Bardzo wiele przypadków znajdziesz w dziale poczekalnia. To ze masz czysciutkie drogi rodne to jest powód do duzego zadowolenia bo oznacza to ze od tej strony nie bedzie problemów z zmajstrowaniem maluszka. Wszystko z Toba jest jak najbardziej OK. Zajscie w ciaze to nie jest tak łatwe jak pstrykniecie palcami. Wystarczy popytac sie tu na forum dziewczyn ile one starały sie o maluszka. Czasami po odstawieniu pigułek tak sie zdarza ze pierwsze cykle sprzyjają wyjątkowo zajściu w ciazę ale nie jest to reguła. Moze zamiast patrzec sie tylko na te przypadki zobacz ile z znajomych stara sie o maluszka i nie zabardzo im to wychodzi. Czesto jest tak ze widzimy tylko tych którym się udaje a nie widzimy tych którzy sie starają i nic. Ja bardzo proszę nie przesadzaj. Jeżeli jednak piszesz to serio to polecam wizytę u psychologa bo to nie jest normalne i zakrawa lekko na niezrównoważenie emocjonalno-psychiczne. A tak nawiasem mówiąc: Wszelkie nerwy i nakręcanie się w kierunku usilnych starań wcale nie sprzyja zajściu w ciążę. Wszelkie "schizy" i badania, myślenie, usilne starania itp. tylko przeszkadzają. Najlepiej po prostu przestać się usilnie starać i iść na żywioł. A martwić się dopiero w momencie jak za rok nadal nic nie wyjdzie ze starań. I tak od Siebie. Ja będąc w pełni zdrowa fizycznie (moj maż też) zaszłam w ciążę po około 3 latach starań. I udało Mi się to dopiero w momencie jak odpuściłam sobie usilne starania, przestałam o tym myśleć i zaczęłam sie kochać z mężem dla czystej przyjemności bez myślenia o poczęciu dziecka. Zycze szybkiego "zadzidziusiowania" i oczywiście przyjemnego starania się o maluszka.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja sie wypowiem jako Twoja rowniesniczka, tzn. w momencie zachodzenia w ciaze mialam 32, bo teraz 34 juz niestetyz. Starania zajely nam 3 miesiace, pigulki odstawilam rok przed rozpoczeciem straran, bo bralam kilkanascie lat, wiec chcialam organizmowi dac odpoczac. 6 miesiecy to w sumie dosc krotko. Nie masz sie co zalamywac, to moze o wiele dluzej trwac i nadal bedzie w normie. Nieregularne miesiaczki moga miec cos wspolnego, ale jestes pod kontrola lekarza, wiec bylabym dobrej mysli.
Trzymam kciuki mocno. Moja coreczka za pare dni skonczy rok! Tobie tez sie uda!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie pół roku to niewiele. Martwić możesz się zacząć, jak po 2 latach nic ze starań nie wyjdzie.
Ja o pierwsze dziecko starałam się rok. Z drugim poszło raz-dwa. Sprawdzałaś poziom hormonów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja również miałam nieregularne miesiączki.... z cyklami które trwały po 3 miesiace!!
mój facet bardzo chcial dziecko i mnie molestował ![]() miałam diagnozę policystycznych jajników... żyłam w stresie, nagabywana przez faceta, i nie pewna swojej płodnosci.... teraz jestem w ciaży. po prostu przestałam myśleć o dziecku... tak naprawdę żyłam w przeswiadczeniu ze bedę potrzebowałą pomocy lekarskiej aby zajsć w ciąże. i byłam wyluzowana...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wam za slowa otuchy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Polecam stornę www.npr.pl
Znajdziesz tam informacje jak rozpoznać najlepszy czas na poczęcie dziecka oraz porady kiedy występują problemy z poczęciem. Swoją droga zachęcam do prowadzenia codziennych obserwacji śluzu i mierzenia temperatury po przebudzeniu. Ta prosta metoda może wiele pomoc w staraniach się o maluszka. Serdecznie pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja po kilku miesiacach twierdzilam ze to nie byly te dni,po ok.1,5 roku bylam u lekarza i robilam badania i moj maz tez.Wszystko ok. i tak sie staramy juz od prawie czterech lat i tez mam chwile zwatpienia.Po zrobieniu testu owulacyjnego ktory wyszedl pozytywnie i staraniach,trzymaniu nog w gorze i wogole a potem okres i kolejna ciaza kolejnej kolezanki wyczyscily mnie z nadzieji ze bedzie dobrze.Ale cos zostalo,taka mala iskierka ze sie kiedys uda Pozdrawiam i Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.