|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
tajemniczo-wróżbiarski pokój?
Zmieniam swój pokój i myślę, że bardzo przydałyby mi się Wasze rady, macie naprawdę mnóstwo niesamowitych pomysłów.
Pomieszczenie jest dość małe, 3 na 4 m, drzwi usytuowane są na środku mniejszej ściany, okna- również na środku, na przeciw drzwi. Podłoga jest dość jasna, sosnowa ![]() Marzy mi sie coś w stylu, hmm, takim tajemniczym, może trochę 'wróżbiarskim' ![]() ![]() Mam jedynie problem z kolorem- bardzo zależy mi na ciemnym fiolecie, nie wiem z czym go połączyć, którą ścianę pomalować. No i dodatki- oczywiście świeczki, firanki itd. ale co jeszcze? jakie kolory? ![]() Myślałam o papierowym lampionie na żarówce. Dodam, że interesuję się fotografią, myślałam o tym żeby przyczepić na sznureczku zdjęcia jakimiś spinaczami, jak w ciemni fotograficznej, bardzo spodobał mi się ten pomysł jednej z Wizażanek ![]() Mam nadzieje, że nie nakrzyczycie na mnie za ten nowy wątek ![]() (jejku, jak zawsze miałam problem z tytułem ![]() Edytowane przez voudou Czas edycji: 2008-01-06 o 20:15 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Chi~
|
Dot.: tejmniczo-wróżbiarski pokój?
Nie będę krzyczeć, tytuł jest OK, i pomysł też fajny.
Ciemny fiolet na ścianach wygląda rewelacyjnie ! bardzo mi się podoba ![]() ![]() Niski stolik, do tego fioletowe poduchy naokoło. Na łóżku satynowa narzuta, nad nim baldachim z delikatnego materiału, tak jak napisałaś. Masz jeszcze jakieś pytania? pozdrawiam Wielka i straszna pani Moderator ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
uwielbiam fiolety chętnie pomalowałabym wszystkie sciany, ale obawiam się ze pokój, dodatkowo z powodu jego niewielkich rozmiarów znacznie zmniejszy sie optycznie i bedzie troche przytłaczający
![]() za rady serdecznie dziekuję- aczkoliwek nie jestem przekonana co do zawijasów ![]() ![]() nie mam pomysłu co do kolorów dodatków... no i mebelki.. oczywiscie jak namniej ale przydałby mi sie wyszy stolik do nauki (okragły?)(niekonieznie biurko, za nimi nie przepadam) no i chyba jakas komódka na część ubrań, ale kolor? bardzo lubie ciemne meble, takie hm... czekoladowe ![]() i firanki, chyba długie (chce zaslonic kaloryfer), gładkie, lekko bezowe? nie wiem ![]() i dywan. taki mięciutki, chyba w zywszym kolorze? no i te elementy 'wróżbiarskie'? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zobacz do tego wątku indyjskiego:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=indyj%2A tu jest troszkę pomysłów w podobnym stylu
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
takie tam inspiracje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dopinguję Cię w tworzeniu tego wróżbiarskiego pokoiku, kolor fioletowy stymuluje czakram głowy\mocy więc jest idealny dla magii. Ja zrobiłam sobie pokoik dzienny w różnych odcieniach fioletu i bladego różu oraz bordo, do tego mam ciemnobrązowe ramy okien, rolety bambusowe w tym samym odcieniu (taki ciemny brąz z nutą śliwkową!dla miłośnika fioletu super) i maleńki stolik kawowy ciemnobrązowy. Szukam zasłon w odpowiednich kolorach i wzorach-muszą być wyjątkowe,nie spieszy mi się. Sciany mam w kolorze bladziutkiego wrzosu - kwitnący lotos dulux- zakochałam się w tym kolorze i zamierzam pomalować jedną ścianę na ciemny fiolet. Mam ciemno i jasnofioletowe poduchy różne wzory, oraz trochę akcentów bordo i ciemnego turkusu-morski. Chciałabym sobie kupić regały na książki z IKEI Billy bladoróżowe-bardzo mi się podobają i pasują do mojego wnętrza. żYrandole mam modne obecnie i tanie z kryształków plastikowych w kolorach bladego różu i bordo. Do tego srebro, bo lżejsze. Ja preferuję wnętrza jasne z drobiazgami w ciemnych kolorach dla ożywczego kontrastu.
A u Ciebie: Zaleca się malować na ciemno tą ścianę, która jest na przeciw okna, wtedy nie zaciemnia pokoju. U Ciebie możesz urządzić po jednej stronie drzwi na tle ciemnej ściany kącik wróżbiarski a po drugiej stronie drzwi łóżko aby z pomocą fioletu mieć intuicyjne sny ![]() Albo pomalować na ciemny fiolet ścianę boczną do okna i drzwi i na niej całej urządzić galerię czarno białych zdjęć, mogą być przyczepione spinaczami do linki na tle tej ściany. Albo kolorowe zdjęcia ale już na tle jasnej ściany, aby były lepiej widoczne. Lampka nocna w kształcie kuli, jest m.in. w Ikei, gdzieś zasłonka z koralików albo tasiemek - jest ich teraz duży wybór w sklepach, po obu stronach okien ciemnofioletowe tkaniny. Fotki trochę z przymróżeniem oka ![]() Ach!jeszcze mi się bardzo podoba taka atrapa kominka, było w jakimś piśmie, a w środku zamiast ognia to świece różne wielkości, ale w twoim przypadku to taka duża ingerencja, chyba nie wchodzi w grę.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
No może być ciekawie.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym radzila krysztaly... mozna kupic tanio na e-bayu na wage, i pieknie wygladaja eksponowane na polmiskach lub w szklanych pojemnikach. Najtansze sa quarz.
Mozna tez kupic lampy z krysztalu lub z soli... Mozna tez do duzego i szerokiego polmiska nalac wody (najlepiej destylowana, bo nie zostawia sladow po wapnie), nasypac kamyczkow lub krysztalow na dno, i do tego platki kwiatow (moga tez byc sztuczne ![]() Radze tez by zamiast jednej mocnej zarowki na suficie bylo wiele delikatnych lampek, by oswietlenie bylo takie tajemnicze. No i moze jakies kadzidelka itp....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.