|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Apteczne podklady i korektory na tradzik
Poszukuje dobrych, aptecznych fluidow i korektorow, ktore nie zapchaja twarzy i moze nawet pomoga na tradzik. Prosze o jakies sugestie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Apteczne podklady i korektory na tradzik
Może Pharmaceris?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Polecam excipial. Dość tępy i tylko 2 odcienie, ale kryje i leczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hm. wazne jest krycie i niezapchanie. zmasakrowalam twarz dermacolem i mam zaskorniki, przebarwienia. czy pharmaceris zapycha? excipial stosowalam wieki temu i tak wysuszyl skore ze nawet powieki mialam w suchych skorkach. a korektory?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Polecam korektor z Flos Leku:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...t=11930&next=1
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A zielone korektory antybakteryjne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Z aptecznych nie znam, ale jest takie cos jak KWC...nie trzeba zakladac nowego watku, poszukaj tam
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Akurat o podkladach z aptek watkow nie ma. po co szukać w calym kwc niewiadomo jakich produktow. skoro potrzebuje jednego rodzaju? Ktoś kto używal może się Tutaj wypowiedzieć
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja akurat brałam aknenormin na trądzik i przez pierwsze trzy miesiące kuracji nie stosowałam żadnych korektorów ani podkładów, jedynie sypki puder. później, w ostatnich dwóch miesiącach brania leku używałam sporadycznie podkładu z avonu nawilżająco-antystresowego, bo działał najlepiej na moją skórę i nadmiernie jej nie obciążał.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Na trądzik polecam żel Duac, jest świetny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
mialam probke La roche toleriane i wygladal swietnie, niestety dostalam kolor 11, a wyraznie mowilam ze 10 chce bo i tak pewnie bedzie lekko za ciemna. Ale jak to "fachowa doradczyni" powiedziala "w 11 nie bedzie Pani tak blado wygladac
![]() zamowilam sobie na allegro wlasnie nr 10 ale w pojemnosci 10ml. wystarczy mi na 2miesiace pewnie ![]() Mam takze Pharmaceris podklad w kolorze kosc sloniowa. Kolor genilany, podklad bardzo przecietny. W sumie nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie testuję 4 podkłady i póki co, najlepszy jest Aerateint Pure od Vichy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja szukam dalej
![]() La Roche Posay- Creme Satin: porażka na całej linii- praktycznie zero krycia, po 5 min zaczęły tworzyć się nacieki; mam troszkę gęstszy meszek na brodzie i tam było najgorzej. Nie polecam! La Roche Posay - Toleriane teint: dobre krycie, lecz tworzy maskę, poza tym strasznie uwidacznia skórki;/ Nie polecam! Vichy- Dermablend: dobrze kryje wszelkie niedoskonałości, jednak jest strasznie ciężki. Vichy- Aerateint pure: najlepszy spośród wszystkich w.w.: lekko się rozprowadza, ładnie kryje, po ok.15 min idealnie wtapia się w cerę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ech, mam uraz do ciezkich fluidow. a zakryc trzeba. vichy dermablend ma nieciekawy sklad tak jak dermacol. odpada. a z la roche posay jest cos co zakryje i nie zatka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Fajny wątek! Przylaczam sie do pytania.
Myslę że w miare ok jest LRP toleriane, ale kolory to same beże z tym że polecam jedynie starą wersję. Dobrze kryje, tworzy tochę maskę i jest tepy dlatego najlepiej wymieszac go z kremem nawilzajacym. Trochę zapycha, ale mozna to opanować. Nowa formuła z czerwonym paskiem na opakowaniu jest lzejsza, rzadsza i nie tworzy maski, ALE bardziej zapycha.... NIE polecam vichy norma derm straszny zapychacz, podraznia wrazliwą skóre i podraznia miejsca zadrapan/krostek NIe polecem vichy aera teint bardzo zapycha A czy ktos sie może wypowiedziec nt podkładu LRP w kompakcie (ale niemineralnego)?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
witam
prze zjakis czas bylam fanka aptecznych podkladow. szukalam czegos mocno kryjacego do tlustej cery: pharmacerisu nie polecam korektor z dermablendu moim zdaniem jest fenomenalny, megawydajny i wart swojej ceny podklad LRP toleriane: bylam zadowolona, bardzo wydajny ( starczyl mi na jakies 12 miesiecy... ), jedyne co moglammu zarzucic to trwalosc, ale jak na gore uzywalam matyjacego sypkiego pudru bylo na prawde bardzo dobrze vichy normateint: zuzylam 2 opakowania ale potemodkrylam lrp a nastepnie znakomity dla mnie podklad nieapteczny ![]() ![]() vichy dermablend podklad: dobrze kryje ale zbyt tlusty dla mnie, nie matuje ps. chcialam dodac ze zarowno ww podklad lrp oraz normateint wymagaja dobrze wypeelingowanej i nawilzonej cery bo maja tendencje do podkreslania skorek, przesuszonej skory zwiazanej z leczeniem tradziku( np przez masci, luszczace sie miejsca po zagojonych zmianach) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Polecam puder w kamieniu i korektor z serii Manhattan Clearface- są świetne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
kazda sugestia jest dobra. ale prosilabym o cos z apteki. myślę nad pharmacerisem. lecze sie atredermem i skora potwornie sie luszczy, a co do excipialu jest problem bo mieszam jasny i ciemny kolor. a one sa roznej gestosci chcac nie chcac musze dac wiecej ciemnego zeby cos przykrył a nie mazal sie jak jasny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Hej,
mam próbke kolorów pharmacerisu 2 i 3. Dwójka to ładny żółty kolorek domieszka beżu. ładnie sie wtapia ale jak dla mnie dyskwalifikacja z miejsca za skład, myślę że do tłustej cery jest zbyt płynnny - ja mam mieszaną w kierunku suchej i nie dawał matu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
ja kupuję podkłady z AVONU i chyba pozwalają twarzy oddychać, bo nie widać żadnych efektów niepożądanych.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A co on ma zlego w skladzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz tez szukam ale tym razem podkladu
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pharmaceris i vichy normaderm teint
Normaderm teint używałam przez lato i byłam zadowolona, jednak kiedy ma się silnie przesuszoną twarz, to bedzie podkreślał skórki. Krycie było średnie- ale przez to nie tworzył maski. Ogólny wniosek: polecam. Pharmaceris- jest bardzo treściwy. Krycie ma mocne. Bez przypudrowania nie mogłam wyjść z domu. Strasznie się po nim świecę. Nie zapycha (a mam tendencje do tego)- i to jest jego plus. Ogólny wniosek: nie polecam
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Zdaje relacje z pharmacerisu:
dobrze kryje nawet nie zapycha ALE po 3h twarz swieci sie jak latarnia, jest to nie do opanowania, trzebaby było co 1h sie pudrowac sypkim matujacym... mam cere mieszana z tendencja do przesuszania, wiec nie powinnam sie tak swiecic ponowie pytanie o LRP w kompakcie- na KWC sa tylko 2 opinie - stosował moze ktos jeszcze? zapycha? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
ja tez mam pharmaceris...
2 sand i musze go duzo nalozyc zeby zakryl wszystko po 2h swiece sie okropnie dziwnie sie wazy- to jest najgorsze ciezkawy ale najwazniejsze nie zapycha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
zielony stworek
|
SVR Krem koloryzujący SPF50 z wysoką ochrona przeciwsłoneczna SPF 50
Bardzo fajny, kolor jest dla mnie idealnie jasny, fajne krycie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Witam ja też się zastanawiam nad kupieniem jakiegoś podkładu z apteki jest dosyć duży wybór produktów musze zacząć testowanie . Ostatnio używałam podkładu z Revlonu na zime oki ale na wiosne i lato za ciężki. Dodam że mam trądzik a raczej małe ślady po nim i niestety na sezon wiosenno-letni jestem cała czerwona bo moja cera robi się naczynkowa.[COLOR="Silver"]
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- . Edytowane przez ania2513 Czas edycji: 2014-04-27 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.