ostry ból i 8 miesiąc - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-28, 12:15   #1
joda
Raczkowanie

Exclamation

ostry ból i 8 miesiąc

Potrzebuję Waszej pomocy.
Od wczoraj męczy mnie ostry, kłujący, barrrrdzo nieprzyjemny ból w prawym boku, tuż pod brzuchem, właściwie w prawej pachwinie. Promieniuje na nogę, przez co jest ona trochę zdrętwiała.
Ten ból ma różną siłę, najgorzej jest w nocy, przy leżeniu na prawym boku, w dzien ok, mogę nawet zrobić zakupy, posprzątać, nie jest źle, chociaż cały czas czuję tam coś bolącego.

Myślałam, że to wyrostek, ale nie mam gorączki, mogę też zgiąć tę nogę i przyciągnąć do brzucha, dziecko też rusza się normalnie, ze zwykłą częstotliwością. Mój gin wyjechał na tydz. Dzwoniłam do niego, stwierdził, że takie skurcze w 36 tyg. są raczej normalne. Kazał wziąć więcej magnezu. Wzięłam i nic, bo wydaje mi się, że to nie brzuch, nie macica, ale coś innego.
Z drugiej strony z jajnikami nigdy nie miałam problemu... Nic już nie wiem.
Pomóżcie.
joda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 12:28   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: ostry ból i 8 miesiąc

kochana ,nie czekaj tylko jedz do szpitala,cokolwiek by to nie bylo lepiej sprawdzic.
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 14:20   #3
majag
Raczkowanie

Hej! Joda jak się czujesz? śpieszę Cię pocieszyć!Wiem że ból może ci dokuczać nawet bardzo zwłaszcza nocą ale nie musi to oznaczać coś złego może poprostu następuje ucisk na nerw i z tego ten promieniujący ból moja siostra też na to cierpi ja akurat nie miałam takiego bólu ale z tego co wiem zdaża się często.Trzymaj się i dbaj o odpoczynek to dla WAS najważniejsze!!!!!!!!!!
majag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-28, 20:00   #4
joda
Raczkowanie

Kobiety! bylam u lekarza, mam 1.5 cm rozwarcia !! przepisał mi naproxen w czopkach; to lek przeciwzapalny chyba nie? dlaczego akurat to? aa, i kazal lezec
Stary 2005-07-08, 17:09   #5
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek

ja jestem w 9 miesiacu, mam dokladnie to samo tyle, ze z lewa noga. bol promieniuje na krzyze. jak wstaje w nocy siku i sie "zapomne", to boli jak cholerka.
moj lekarz tez mowil, ze to normalne, zapisal mi aspargin.
buziaczki!
marciszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-09, 17:04   #6
joda
Raczkowanie

No to fajnie wiedziec, ze nie jestem sama i ze nie taki ze mnie dziwoloąg. Pobolewa nadal.
Kiedy rodzisz Marciszonku?
Stary 2005-07-09, 17:08   #7
marciszonek
Raczkowanie

GG do marciszonek

czemu od razu dziwoląg? każda inaczej przechodzi ciążę, jedną boli to druga tamto. skurcze zazwyczaj powodowane są utratą magnez, czeste wizyty w toalecie sa tego przyczyna, to co pijesz i co jesz... (np kawa)

termin mam na 31 lipca, zbliza sie wielkimi krokami...
marciszonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-07-11, 12:31   #8
joda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciszonek
czemu od razu dziwoląg? każda inaczej przechodzi ciążę, jedną boli to druga tamto. skurcze zazwyczaj powodowane są utratą magnez, czeste wizyty w toalecie sa tego przyczyna, to co pijesz i co jesz... (np kawa)

termin mam na 31 lipca, zbliza sie wielkimi krokami...
To żart oczywiście, chociaż nie wziął się tak znikąd.

No bo widzisz, ja jakoś podświadomie nie dopuszczałam myśli, że coś w ciąży może mnie zaskoczyć, nastawiałam się, ze wszystko pójdzie zgodnie z planem i komu jak komu, ale mnie żadne odstępstwa od normy się nie przytrafią. No i było podręcznikowo i przewidywalnie, ale kiedy pojawiło się to kłucie w pachwinie, to pomyślałam - no nie, wyrostek?? teraz??!!. I spanikowałam.
No to biegiem do lekarza i po jego słowach - "jak dla mnie to zaczął się poród" (a to był 36 tydz.) przestałam już być taka spokojna i pewna wszystkiego.
Przyznaję, nie byłam przygotowana na niespodzianki, dlatego każdy dziwny skurcz (inny niż np. twardnienie brzucha) wzbudza jakis tam niepokój. I naiwnie myślę, że to jakieś odstępstwo od normy Taka juz jestem

Ja mam termin na 27 lip., ale coś czuję, że nowa "niespodzianka" będzie wcześniej.
Stary 2007-11-14, 19:28   #9
anitka12345
BAN stały

mnie też tak pobolewa prawa strona,ale nie jestem w ciązy(chyba)okres spóżnia mi sie kilka dni... :/ wyrostka racze nie mam,bo noge moge zgiąć,dobrze się w sumie czuje, tylko jak chodze i za szybko noge podniose to mnie zakłuje... czy to możliwe że boli mnie tak bo nie długo miesiączke dostane?nigdy tak nie miałam :/
anitka12345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 10:00   #10
adatka
Zakorzenienie

widze ze jest taki watek ,wiec musze napisac ze mnie dzis zrobiło sie tak pierwszy raz w nocy jak poszłam do wc - bardzo kłuje mnie do teraz w prawym boku w nocy to szłam do łózka w pół zgieta bo tak bolało nie wiem od czego ale wydaje mi sie ze od długiego trzymania moczu, nie obudziłam sie wczesniej i taki to teraz skutek.
boli bardzo takie dziwne promieniowanie nie wiem czy no-spa cos pomoze- wyniki moczu wyszły dobre wiec to chyba nie ma nic wspolnego z nerkami czy zapaleniem

Czy któras z obecnych mamus tez tak ma ? bo widze ze to bardzo stare posty

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości