![]() |
#1 |
Gość
|
A może zdjęcia ślubne?
Ostatnio weszłam również w ten rodzaj fotografii i musze przyznać, że czuję się w nim świetnie. Bardzo zależało mi na tym, żeby wnieść w tą branżę coś od siebie, powiew świeżości. Uważam, że na naszym rynku fotografii ślbnej jest stanowczo za dużo sztuczności i totalnego badziewiu rozświetlonych sztucznymi blurami i białymi pseudramkami zdjęć.
W swoich pracach skupiam się na emocjach i naturalności tej cudownej chwili. To był pierwszy przeze mnie i mojego chłopaka zrobiony ślub, jestem bardzo bardzo ciekawa jak odbierzecie te zdjęcia: Napoczątek może coś z mojej ulubionej części "Przygotowania" http://nekophoto.viewbook.com/przygotowania Pozdrawiam ciepło i czekam niecierpliwie na Wasze opinie ![]() dop. A w sumie to dodam i reszte kategorii od razu ![]() http://nekophoto.viewbook.com/ceremonia http://nekophoto.viewbook.com/zabawa http://nekophoto.viewbook.com/plener Edytowane przez nema_ Czas edycji: 2007-10-24 o 15:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A może zdjęcia ślubne?
Bardzo ciekawe zdjęcia, o wiele bardziej mi się takie podobają niż tradycyjne fotki ślubne robione w studiu
![]() Pomysły na zdjęcia fajne, najlepsze wg. mnie są te czarno-białe, na niektórych trochę jakby ostrość zawiodła, ale jestem jak najbardziej na tak ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie oddane emocje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hej hej!! zdjecia sa naprawde piekne, takie niebanalne. macie talent, bo nie latwo jest tak pieknie uchwycic chwile. ale jesli moge cos powiedziec to, szczerze mowiac wolalabym wiecej kolorow, bo niektore zdjecia sa takie jakby smutne i kojarza mi sie ze starymi fotkami, ktore maja kilkadziesiat lat. ale moze to tylko moje odczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
jej piekne te zdjecia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
bardzo mnie to cieszy, dziękuję
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
nema zdjęcia były robione z softem na obiektywie czy sama zabawa przysłoną i Photoshopem? Kawał dobrej roboty, niebanalne i śliczne zdjęcia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Czesc zdjec z kosciola byla robiona z lampą zewnetrzna nikona, ale tak to wieszkosc robione bylo dość jasnym obiektywem f1.8 50mm, ew szerokokątne to zoomem 17-80
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
rozumeim ze szkala nikkora?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
tak, nikkor
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
prześliczne wspomnienia jakże ważnego dnia
![]() Bardzo chciałabym mieć takie zdjęcia z własnego ślubu, który może odbędzie się już wkrótce ![]() Cudownie przedstawione przeróżne emocje brak słów żeby opisać jak dobrą pracę wykonałaś... Na początku chciałam podać linki do zdjęć, które szczególnie mi się podobają, ale zaniechałam tego pomysłu bo były by to linki do prawie wszystkich zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
La Moderatoiure
|
Bardzo przyjemne zdjęcia
![]() Najbardziej podobały mi się Przygotowania i Plener ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Bardzo ładne zdjątka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
Ślicznie dziękuje - miło, że moje początki w tej kwestii tak przypadły do gustu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
zdjęcia prześliczne, masz doskonałe wyczucie chwili, mam nadzieję, że można się tego nauczyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ja mam mieszane uczucia. Patrząc na parę z nich odczuwam "te" chwile. Jeśli jednak skupiam się na zdjęciach bardziej od technicznej strony nierzadko boli mnie kadr, winietowanie (chociaż na niektórych zdjęciach daje ciekawy efekt), kolorystyka.
Przykładowo. Nie lubię typowych dla turystów zdjęć, gdzie całą fotografię wypełnia wielki, niesamowity obiekt, a gdzieś tam my - możnaby markerem zaznaczyć chmurkę i tekst: tu jesteśmy! Dlatego właśnie zdj. 10 - plener zupełnie mi nie odpowiada. Zdj. 19 - plener. Gdyby nie ten pomnik to pochylenie nie drażniłoby, ale on wyraźnie daje do zrozumienia, że coś jest nie tak. Patrząc mam obawę, że ten pomnik zaraz runie. Zdj. 2 i 13 - przygotowania. Nie mogę przegryźć ucinania głowy w taki sposób. Zdj. 4 - przygotowania. Pomysł podoba mi się, ale ja ostrzyłabym na obrączki. Zdj. 5 - przygotowania. Mam złe skojarzenia ![]() Zdj. 19 - przygotowania. Przydałby się filtr... Nie odbieraj mojej krytyki źle. Nie krytykuje po to żeby sobie pomarudzić, tylko żeby ew. coś doradzić. Są zdjęcia, które w jakiś sposób mi się spodobały. Tak jak już pisałam, radość tych ludzi na wielu z nich ujęłaś naprawdę ładnie i tego się nie czepiam. Tak naprawdę ludzie, którzy na fotografii znają się tyle o ile, a te (czy też inne) zdjęcia mają być dla nich pamiątką, oni na pewno nie będą tak wybrzydzać (chyba, że nazywają się mój mąż.. ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
mi sie bardzo podobają, skąd jesteś , gdzie robisz fotki ???
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
A ja myślę, że to reklama swojego warsztatu fotograficzego, mająca na celu przyciągnięcie potencjalnych, przyszłych klientek
![]() Gratuluję pomysłu na tanią promocję .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Gość
|
Simone, a nie uważasz, że to po prostu forma zaprezentowania swoich prac? Nie rozumiem tego podejścia, gdyby to była reklama, to nia miałabym więcej niż 10 postów na forum. A jak widać mam nieco większy staż
![]() Defi, zdjęcia robię w różnych miejscowościach ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
świetne są te z zabawy
![]() gratuluję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
No proszę nema_ a gdzieś Ty uciekła ze ślubnego?
![]() Niektóre ujęcia są naprawdę ciekawe, najważniejsze, żebyś robiła to co lubisz i co daje Tobie dużo satysfakcji ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Gość
|
Nigdzie nie uciekłam
![]() |
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wpisz proszę w google "fotografia ślubna" i zobacz kilka stron/galerii... A potem napisz raz jeszcze jak duży jest ten powiew świeżości który wniosły Twoje foty w ten rynek... A co do tematu - bardzo fajne foty, choć większość przydałaby się w kolorze.. Carno-białe zdjęcia są wygodniejsze dla fotografa, ale nie zawsze klient sobie takie życzy.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Gość
|
Moja słowa były wnioskiem nie tylko moim, ale właśnie również po rozmowach z kilkoma parami, którę mają dość zdjęć a'la studio pana zdzisia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że jak na początek, to te zdjęcia świetnie rokują. Podoba mi się naturalność obecna na wielu zdjęciach i uważam, że niektóre na prawdę przywołują odpowiedni klimat.
![]() |
#27 |
Gość
|
Miło, że podeszłaś do tych zdjęć jak miałam nadzieję, że się podejdzie... to pierwsze moje zdjecia z tego zakresu, wiem, ze wiele sie musze nauczyc, bo to calkiem inna dziedzina fotografii od tej którą uprawiam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
bardzo mi sie podoba! jest nietypowo, oryginalnie. nienawidzę tych przaśnych zdjęć z wesel, gdzie wieje tandetą..
chcialabym miec zdjecia w takim stylu, jaki Ty prezentujesz...gdy kiedys nadejdzie ten dzień ![]() tak trzymaj jest super !
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
no musze przyznac, ze bardzo dobre sa, nieszczegolnie mnie ruszaja kolorowe, ale to kwestia tego, ze generalnie wole b&w, takie zdjecia zdecydowanie maja glebie, no i ten plener tez nietaki sztuczny jak wiekszosc zdjec slubnych , sztuczne pozy sztuczne usmiechy sztuczne kwiatki
pewnei na swoim slubie tez bym chciala miec cos w tym stylu
![]() |
#30 |
Gość
|
Bardzo mi miło, dziękuję za komentarze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.