|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ładna buźka-to możliwe?
Mam nierówną cerę z bliznami i przebarwieniami po trądziku. Bardzo chciałabym
to usunąć.Czy pomoże mi w tym mikrodermabrazja? Dziewczyny, czy któraś z Was skorzystała może z tego typu zabiegów? Jaki efekt przynoszą? A co sądzicie o peelingach kwasami i innego tego typu substancjami? Bo moze to tez jest jakas droga, by mieć ładniejszą cerę? Jak u Was sprawdziła się z kolei ta metoda? Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: ładna buźka-to możliwe?
Ostrożnie z tymi zabiegami robionymi w akcie desperacji.
Ja w amoku i totalnej rozpaczy z powodu trądzika i przebarwień rzuciłam się na Easy Peel-e i teraz mam jeszcze więcej przebarwień ![]() ![]() Widzę, że pomaga mi Skinoren niby przepisuje się go na trądzik zaskórnikowo-grudkowy, ale podobno hamuje wytwarzanie melaniny w komórkach (słowa lekarki) i chyba tak jest, bo widzę dużą poprawę, czym jestem wręcz zaskoczona; smaruję się nim dobre dwa miesiące. Ładne efekty widzę też po poczciwym Glyco-A, ale stosuję dopiero od miesiąca. Maga chwaliła tu nie raz serum Anti-Taches Lierac'a, do którego tez się przymierzam, ona ma z resztą chyba największe doświadczenie w walce z przebarwieniami, więc najlepiej zwróć się bezpośrednio do niej, pisała, że regularnie poddaje się mikrodermabrazji, w formie zabiegu wspomagajacego. I tu dochodzę do sedna sprawy: jeden zabieg nic nie da, jest zbyt delikatny (to przecież w gruncie rzeczy taki bardziej gruntowny peeling mechaniczny), nie usunie przebarwień, które tkwią w głębszych warstwach skóry, a już o usunięciu blizn potrądzikowych nie ma co marzyć. Przygotuj się zatem (głównie finansowo ![]() Ja miałam mikrodermabrazję na ... pupie. ![]() ![]() ![]() A może chodziło Ci o dermabrazję? To jest już mocno inwazyjna metoda, bardzo głębokie złuszczanie, wyłącza Cię z życia na co najmniej tydzień, musi być przeprowadzone przez doświadczonego lekarza, kosztuje słono, ale o efektach słyszałam wiele dobrego, zwłaszcza jeśli chodzi o walkę z bliznami potrądzikowymi. Samą mnie kusi, ale po peelingach chemicznych nie jestem już taka szybka w podejmowaniu podobnych decyzji... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.