Czy przydaję się fotelik wpinany do wózka? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-16, 08:18   #1
Nadin
Zakorzenienie

Question

Czy przydaję się fotelik wpinany do wózka?

Mam do Was pytanie czy przydaję się fotelik taki 0-13 wpinany do wózka?
Czy to tylko jeden z chwytów marketingowych sprzedawców czy faktycznie warto kupić taki fotelik i wózek, które da się połączyć?
Pytam bo zamówiłam wózek DRIVER 3XL, niestety do tego wózka pasuje fotelik EASYBOB (a nie wiem jakiej jest jakości ten fotelik?) Jestem natomiast przekonana co do fotelika Maxi Cosi- czytałam bowiem że są to bezpieczne foteliki. Niestety fotelik Maxi Cosi nie pasuje do wózka DRIVER 3XL.

Nadin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 09:49   #2
biankaaa
Zadomowienie

Dot.: Czy przydaję się fotelik wpinany do wózka?

U nas sprawdza sie rewelacyjnie - szczegolnie na duzych zakupach w centrach handlowych Mamy Quinny Speedy i wlasnie fotelik Maxi Cosi.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 13:51   #3
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Życie ułatwia, ale bez niego też da sie przeżyć
Ja też wybrałam Maxi Cosi ze wzgledów bezpieczeństwa i czasem musiałam go taszczyć. Supermarkety to najmniejszy problem, bo można wstawić fotelik do dużego kosza, a jak niemowlę troszkę starsze to są kosze z fotelikiem Ale wolałam bezpieczniejszy fotelik - zdecydowanie częściej jeździliśmy samochodem niż musiałam nosić fotelik na trasie dłuższej niż samochód - kilka metrów do domu/lekarza/sklepu.

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 18:19   #4
marcelina73
Wtajemniczenie

Moim zdaniem to naciąganie, w dodatku kosztem maleństwa.
Taki bajer jest właśnie reklamowany jako hit do centrów handlowych - znak naszych czasów. Od kiedy to "spacery" w centrach handlowych są wskazane dla dzieci? Głośno, duszno, skupisko ludzi - wirusów i innego świństwa. I wymuszona pozycja dziecka, w której powinno przebywać raczej mnie niż więcej.
Wiadomo, że większość ma taką konieczność skoczyć z dzieckiem do marketu, ale ile razy w ciągu miesiąca? raz? dwa? Wtedy taki fotelik może się przydać, ale spokojnie można go zastąpić wkładając fotelik samochodowy do wózka - i tym samym możemy sobie poradzić samemu (bez drugiej osoby) - nie trzeba brać/pchać/nosić dodatkowego wózka na zakupy.
I tak, jak pisze Babcia - bez przesady z tym noszeniem fotelika - zwykle podjeżdża się samochodem pod dany sklep, przychodnię itd - przeniesienie fotelika z dzieckiem nie stanowi problemu.
A na dłuższe trasy jest wózek - grunt, by wygodny dla dziecka i dla nas.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 12:46   #5
Kamilanet
BAN stały

GG do Kamilanet Send a message via Skype™ to Kamilanet

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
U nas sprawdza sie rewelacyjnie - szczegolnie na duzych zakupach w centrach handlowych Mamy Quinny Speedy i wlasnie fotelik Maxi Cosi.
też przyłączam się. Mam Quinny Speede SX i fotelik MC
Idealny dla małego bączka właśnie na zakupy - jeśli robi się je często lub chce się to robić bezpiecznie i wygodnie, przejażdżki, bo więcej widzi niż w gondoli, a pozycja jest bezpieczna (niesiedząca). Super szybko się wyjmuje jak i wkłada. Filip uwielbiał swój fotelik - szczególnie spacery.
POlecam.

marcelino twoje podejście też jest ok - czemu nie - można i tak
Kamilanet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-18, 17:14   #6
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

U nas tez sparwdzilo sie to doskonale najbardziej wlasnie na wypady do sklepu.. mamy maly samochod, wiec wkladanie calego wozka + fotelik z dzieckiem - odpada.. stelarz miesci sie idealnie

Marcelino ale nikt tu nie pisze, zeby jezdzic na spacery po centrach handlowych.. Moja corka jak byla malutka to nie jezdzila z nami, z racji tego ze nie chcialam aby takie malenstwo przebywalo w takim skupisku ludzi i zarazkow... ale teraz kiedy ma 7 miesiecy uwielbia takie przejazdzki i jest wszytsko ok
wiec z czystym sumieniem moge ten bajer polecic
Nadin ja mam DRIVERA 3XL i fotelik bobbyway do niego i nie narzekam..
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości