|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Coś ekstra na kolację we dwoje
Chce przygotować dla męża coś suuuper na kolację. Najlepiej z dużą ilością składników, które są afrodyzjakami. Tylko ryba, owoce morza i mięso wieprzowe odpadają. Możecie mi coś podppowiedzieć, proszę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||
Nutka nie gryzie!
|
Dot.: Coś ekstra na kolację we dwoje
Na górze strony przypiełam wątek :"Imprezy okolicznosciowe,romantycz ne..."
Moze zacznij od tego .. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
cycki z kurczaka
pokroic na takie kawalki jak faworki (pasek z dziurką) posolić, popieprzyć, zawinąć jak faworek panierować w kokosie usmażyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A może tiramisu?
Gotowy krem tiramisu, paczka biszkoptów "języczki", szklanka mocnego naparu z kawy, 25 g likieru amaretto lub np. brandy, kakao granulowane do posypania deseru, cynamon. Krem przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, dodając nieco mniej mleka. Doprawiamy go cynamonem, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki. Liczbę biszkoptów dzielimy tak, aby starczyło nam na dwie warstwy. Pierwszą część zanurzamy szybko w kawie wymieszanej z alkoholem, aby ciastka nie rozmiękły i układamy na dnie przezroczystej salaterki. Wykładamy część kremu i pokrywamy kolejną warstwą nasączonych biszkoptów. Ostatnia warstwą będzie pozostały krem. Wyrównujemy go nożem, posypujemy kakao i odrobiną drobno zmielonej kawy. Podajemy schłodzone. Jako danie głowne można dać jakieś fajne mięsko (dobrze przyprawione) i surówkę ,sałatkę. Pamiętaj, że faceci nie zwracają tak uwagi na estetyke i jeśli mąż Cię kocha na pewno nie zwróci uwagi nawet na to jak mu podasz na papierowym tależyku . Pamiętaj najważniejsza jest wasza rozmowa. Życze Ci powodzenia ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
zrób zielonego kurczaka
![]() najprostsze na świecie i mega pyszne danie, które na pewno Ci sie uda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]()
Zapraszam na mój blog może znajdziesz coś ciekawego na kolacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.