|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Bolesne ucho u psa
Zauważyłam dzisiaj rano ,że moja sunia potrząsa głową i piszczy drapiąc się po uchu.Obejrzałam je i zauważyłam,że jest w środku zbrudzone jakby ropą(?).Do weterynarza będę mogła iść z nią dopiero pojutrze.Czy mogę jej pomóc jakoś sama
(doraźnie)?co to może być? jakieś zapalenie ucha?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bolesne ucho u psa
tak, zapalenie ucha
sama raczej jej nie pomożesz, bo ucho trzeba dokładnie wyczyścic i zakroplić odpowiednie kropelki, a to będzie bolało psa, więc do czasu wizyty u weterynarza lepiej nic nie rób, szczególnie jeśli nie masz wprawy w czyszczeniu psu uszu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej mój psiak miał to samo.
Musiałam zrobić wymaz z ucha,dopuki nie było wymazu nie wiedzieliśmy do końca co jej jest dokładnie dostawała zastrzyki i kropelki. Dopiero po wynikach okazało się że to grzyb. ![]() Wtedy wet dał już odpowiednie kropelki i uszko już zdrowe ![]() Ps.Uszka lepiej nie czyść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Moja psina ma obwisłe uszy i co się z tym wiąże dosyć często ma zapalenie ich.
Używamy wtedy takij maści co nam wet przepisał i po 3-4dniach przechodzi. Wtedy też czyścimy uszka wacikiem, aplikujemy troche maści i masujemy psu ucho. Żeby zapobiec chorobom uszy trzeba je co jakiś czas wyczyścić. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:23.