|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
czym naturalnym wygładzić włosy?
chodzi mi o to, że zaczęłam używać kosmetyków bez silikonów, sls i w ogóle... na razie używam szamponu i maseczki z granatem firmy Alterra , i nie suszę włosów. Chciałabym jak już wyschną użyć czegoś żeby się ładnie błyszczały i te małe włoski nie odstawały. Normalnie to wzięłabym jedwab, ale to podobno same silikony, więc co proponujecie? próbowałam olejku migdały i papaja, ale włosy były po nim tłuste.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: czym naturalnym wygładzić włosy?
uzyj tego oleju jak masz jeszcze wlosy wilgotne. i niezbyt duzo bo wlasnie wtedy beda tluste
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
tak własnie robię. mała ilość na jeszcze wilgotne wlosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja nabłyszczałam sobie włosy płucząc je (już po umyciu) odrobinką soku z cytryny wymieszaną z wodą. Ale na odstające włoski to to nie zadziała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
jak masz falowane włosy to po uczesaniu, przed wyjściem, pomocz je lekko wodą ugniatając i gładząc rękami. Działa jak najlepszy wygładzasz
![]() Z prostymi to nie wiem, bo sama takich nie posiadam. ale nie zaszkodzi sprobować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ze swojej strony mogę polecić tą odżywkę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
płukanka z siemienia lnianego/ żel lniany
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coś więcej? gdzie można kupić ten żel? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
żel lniany robi się samemu- tu przepis:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387619
![]() |
#10 |
BAN stały
|
dzięki, wypróbuję
![]() A możecie polecić coś gotowego, co można kupić w Rossmanie czy Sephorze? Aha, mam proste włosy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
myję włosy codziennie, więc na trzymanie jej przez pól godziny pod prysznicem nie mam za bardzo czasu, zostawiałam ją na jakieś 10 min max.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
To może odżywka bez spłukiwania Nivea dla włosów kreconych? Bo niej mniej mi się puszą. A jeśli lubisz silikony to po odżywkach bez spłukiwania Nivei prostująco- termoochronnej, albo Pantene bez spłukiwania nie ma szans na puszenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
również polecam siemie
![]() świetna też jest odżywka : kallos crema al latte ![]() lubie ja czasami mieszac z miodem (poł łyżki miodu na łyzke kallosa)- włosy sa uniesione i takie jakby prosciejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja używam Oleju z korzenia łopianu z ziołami. Nakłada się go i trzyma 20 min, następnie myje się włosy. Stosuje go już pół roku, raz w tygodniu, włosy teraz mam bardzo błyszczące i śliskie - lakier już się ich nawet nie ima
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.