|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Odkryłam krem do twarzy-polecam i Wam!
Poszłam do drogerii i kupiłam go za jedyne 13 zł. Nazywa się Miraculum, seria Young, nawilżający krem matująco-tonujący.Świetny, super się rozprowadza, na długo matuję(przynajmiej moją mieszaną cerę)i ślicznie wyrównuje koloryt cery. Dzisiaj w szkole znajomi byli zachwyceni moją cerą! Do tego zawiera witaminę C i naturalne filtry UV. Wchłanialność jest również w sam raz. Potem jeszcze puder w kulkach i wyglądam świetnie. Właściwie to dzięki Lejce zakupiłam ten krem. Powiedziała że do wyrónania kolorytu znacznie bardziej nadaję się krem aniżeli podkład. Dziękuje Ci Lejuś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Odkryłam krem do twarzy-polecam i Wam!
yo,
a na jaki kolor tonuje? lepszy do jasnej karnacji, czy do ciemnej ? ![]() pozdro! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dorotk@ napisał(a):
> Właściwie to dzięki Lejce zakupiłam ten krem. Powiedziała że do wyrónania kolorytu znacznie bardziej nadaję się krem aniżeli podkład. Dziękuje Ci Lejuś ![]() O rany, dzięki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
czy ten kremik sie mi sprawdzi jesli :
a)potrzebuje czegos co zakryje niedoskonalosci cery, ale podkład to za duzo b)potrzebuje czegos co mnie zmatowi c)czegos co podziala jak krem d)czeegos do jasnej ale nie trupiojasnej cery buziaczki ![]() prosze pomozcie! ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a ja mam cere mieszana ze sklonnoscia do przesuszenia(te wszystkie srodki:/)
i zakupilam sobie kremik nawilzajacy z serii young miraculum i jest super-jak naloze go na noc to rano nie mam wogole tlustej cery-jest suchutka i taka przyjemna w dotyku. niestety moja skora pije go litrami:/ pod makijaz o raczej nie stosuje,bo nie mam rano czasu zeby czekac az sie wchlonie;probowalam kilka razy ale jest za cieplo,nadal sie przetluszczam w strefie t ale polecam nastepny bedzie wlasnie ten krem tonujacy,tylko czekam az troszke zbledne,widzialam ten kremik w sklepie i jak narazie jest za jasny ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
do Lee ;)
Do ciemniejszej raczej...Dla mnie odrobinę za ciemny, wymawiam sobie za go kupiłam bo niebardzo mi do gustu przypadł. Droga Lee
![]() - nic nie kryje, może odrobinę wyrównuje koloryt - NIE MATUJE!!!!!! - średnio nawilża, dla mnie to za mało, raczej jest bardziej podkładowaty niż kremowaty, ale z drugiej strony nie chce kryć! ach i robi smugi... - raczej do jasnej się nie nadaje...ja mam taką średnią i troszeczkę za ciemny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: do Lee ;)
yyy no to niezle
![]() zresszta cera mi sie poprawila ![]() pozyjemy zobaczymy a jak tam sie smzineczka sprawuje?w jakim masz kolorze? ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Re: do Lee ;)
Ano świetnie, to moja ulubiona szminka teraz
![]() ![]() ![]() On jest taki średnio jasny, jeśli chcesz to mogę Ci go trochę przesłać w jakimś pojemniczku, to sama sprobujesz, bo bez sensu kupować na darmo nawet jeśli to tylko 13 zł nie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Do YouAre:)
Dzięki YouAre za odpis! Skoro tak mówisz to chyba sie na niego nie skusze
![]() ![]() dzieki jeszcze raz za Twoje zdanie, jest dla mnie szalenie ważne ![]() ![]() aahhaa a moze znasz cos takeigo innej firmy co sprostałoby moim oczekiwaniom? ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zdecydowanie lepszy bedzie do jasnej karnacji, miałam naturalny odcień. Niewiem być może są inne odcienie, trzeba w drogerii zapytać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o właściwości zakrywające to raczej niezbyt się sprawdzi, chyba że masz coś naprawdę minimalnego do zakamuflowania, do tego to i owszem. U mnie z matowieniem to było tak(do tej pory używałam Erisa nawilżająco-matującego). Szłam do szkoły na 8,00, oczywiście posmarowana kremem wcześniej wspomnianym, o 8,45 na pierwszej przerwie musiałam szybciuchno biec do łazienki żeby przypudrować nos który niemiłosiernie się świecił. Dzisiaj posmarowana moim "odkryciem"poszłam do szkoły na 8,00. Ok godziny 11,00 szłam przypudrować nosek, co w moim przypadku graniczy z cudem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Re: Do YouAre:)
Lee, a może Ty chcesz trochę tego kremu, co? Bym Ci wysłała [po uprzednim skombinowaniu słoiczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
moja sis grala i ja tak sobie rozmyslalam i wymyslilam ze moze bys mi mogla zrobic probke albo bym mogla troche odkupic a tu taka niespodzianka
![]() bardzo chetnie bym wyprobowala to,bo w sumie tubka jest dosc duza,a jak nie podpasuje mi to co ja z tym zrobie ![]() ![]() estella@go2.pl <--moj mail,jak bedziesz miala czas i skombinujesz jakies pudeleczko to napisz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dobrze, do końca przyszłego tygodnia na pewno wyślę (bom zalatana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez youare Czas edycji: 2005-10-09 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Do YouAre
Ty droga YouAre, musiałaś mieć jakiś inny kremik. Ja mam jasną cerę, a krem Miraculum jeszcze mi ją delikatnie rozjaśnił. Być może miałaś inny odcień. A jeśli chodzi o krycie, to niewiem po co się czepiać krycia, skoro to krem tonujący a nie kryjący! Ale mimo wszystko polecam wszystkim, bo pierwszy raz spotkałam się z tam dobrym matowieniem za 13zł. W każdym razie Matowanie to sprawa indywidualna i nie każdemu krem może podpasować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Re: Do YouAre
Tam jest tylko 1 odcień, wiesz, wczoraj specjalnie raz jeszcze go sprawdziłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Re: Do YouAre
YouAre Ty mówisz poważnie? Kochaniutka Ty jestes jakimś aniołkiem, a jak nie jesteś to na pewno nim zostaniesz!! I to całkiem niedługo!!!! Bożeee rzadko sie takich milusich ludzi spotyka!!
![]() Napisze do Ciebie na maila który podałas kilka postów wyżej ![]() jestes po prostu cud miód i orzeszki ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
gdzie moge kupic ten krem uzywam go od 4 lat i nagle znikł ze wszystkich drigeri we Wrocławiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ten kremik zniknął w większości miast. Gdzieś powiedziano mi że Miraculum wycofuje tę serię i to chyba prawda, w sklepach nie ma, nie występuje też na odnowionej stronie Miraculum. U nas w Gdańsku są niedobitki tej serii, sama niedawno kupiłam zel do mycia (bardzo go lubię) ale tego tonującego nie ma. Moja siostra cudem uprosiła jakąś znajomną panią w sklepie żeby jej ściągnęła... udało jej się zdobyć dwie tubki
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
W GDAŃSKU MOZNA GO JESZCZE PRAWDOPODOBNIE DOSTAĆ W DROGERI NA DWORCU TAK MI POWIEDZIAŁA ZNAJOMA JA ZRESZTĄ TEZ TAM GO KIEDYŚ KUPOWAŁAM NIESTETY JESTEM Z WROCŁAWIA I DO GDAŃSKA MAM SZMAT DROGII A TAK BARDZO GO POTRZEBÓJE GDYBYM MOGŁA GO JAKOŚ ZAMÓWIC ALE NIC MI SIE NIEUDAJE NAWET W INTERNECIE ŻADEN SKLEP NIE NIE MA GO W OFERCIE NIE WIEM CO ROBIC A TO JEDYNY KREM PO KTORYM MOJA BUZIA WYGLĄDA DOBRZE, PODKŁADY JAKIEGOKOLWIEK BYM NIE UŻYŁA DAJĄ EFEKT MASKI NA TWARZY A TEN KREMIK NIE DOŚĆ ZE KRYJE TO JESZCZE MATUJE I NIE JEST DO TEGO WOGULE WIDOCZNY NA TWARZY, DLATEGO JESTEM ZROZPACZONA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Asiu, ja jestem właśnie rodowitą Gdańszczanką
![]() ![]() Żeby nei było wątpliwości chodzi Ci o ten kremik, z serii Miraculum Young, pomarańczowy? http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1296 Mogę poszukać, jesli Ci zależy? I jeszcze jedno ... czy mogłabyś nie uzywać capslocka? To się źle kojarzy, z krzykiem i w ogóle ciężko się czyta ![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Cześć naprawde mogłabyś to dla mnie zrobić, he naprawde nie sądziłam że są jeszcze takie fajne osoby
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.