|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Problem z papierami
Moi Drodzy!
Mam problem... hehe tak wiem, brzmi banalnie i jak na to forum - standardowo ![]() Muszę napisać cv i list motywacyjny- na których bardzo mi zależy...a własciwie na pracy, którą mogłabym potencjalnie dzięki nim podjąć... Owszem pisałam kiedyś CV i list mot. , z resztą nie raz - ale były to papiery, które zawierały zazwyczaj klika zdań... Tym razem chciałabym zaskoczyć czymś pracodawcę, wywołać u niego pozytywne odczucia co do mojej osoby... Chce złożyć papiery do domu dziecka. Z wykształcenia jestem pedagogiem (własciwie na V roku; mam już tytuł lic.) Jak narazie nie ma konkretnej oferty pracy w tym konkretnym domu dziecka, ale być może w najbliższym czasie coś się trafi; rozmawiałam na ten temat z dyrektorem placówki, powiedział, zebym przyniosla papiery.... Dotychczas wykonywalam wiele zajęć, ale nie w wyuczonym zawodzie (pracowałam przy inwentaryzacji, jako hostessa, jako dziennikarka). Obecnie również pracuję - w mediach. Niesttey - nie mam doświadczenia w pracy z dziećmi, poza praktykami studenckimi i opieką nad rodzeństwem. Czy warto więc wpisywać w cv - np. to ze byłam hostessą? I co z moją obecną pracą - czy potencjalni pracodawcy nie przekreslają z góry osoby która w danej chwili już jest gdzies zatrudniona? Poza tym - jak wybrnąć z tego, że praktycznie, poza praktykami, nie ma się zadego doswiadczenia w pracy z dziecmi? czym w takim razie się pochwalić (stypendium naukowym, działanonością pozauczelnianą - śpiewałam w chórze, zainteresowaniami, praca w mediach)? Jak napisać dobre cv i pożadny list motywacyjny? Z góry dziękuję za rady. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z papierami
odpowiem tylko na pytanie na które znam odpowiedź
* warto napisac, że byłaś hostessą, dziennikarką - jest to doświadczenie w pracy z ludźmi *nie będzie się patrzył krzywo, że gdzieś nadal pracujesz, a przynajmniej nie powinien opieke nad rodzeństwem jeśli już wpisałabym do listu motywacyjnego myśle, że wszystko będziesz mogła wyjaśnic na rozmowie kwalifikayjnej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.