Buraczki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2006-02-27, 09:17   #1
one_shot
Zadomowienie
 
Avatar one_shot
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Września
Wiadomości: 1 186
GG do one_shot
Exclamation

Buraczki


Dziewczyny mam ochote na tarte buraczki jednak nie smakuja mi zupełnie te ze słoiczka w sklepie. Swego czasu moja mama robiła pyszne "na zimę" jednak teraz jej się raczej nie chce ich robić. Czy znacie może jakis dobry przepis na buraczki do obiadku z mięskiem lub do kaszy z gulaszem (takie połączenie uwielbiam)?
Kiedys jadłam tez buraczki, jako dodatek do mieska właśnie, na ciepło jednak nie mam zielonego a raczej buraczkowego pojęcia jak sie je przyprawia i przyrządza a smaczek jest

Więc bardzo prosze o zdradzenie waszych buraczkowych tajemnych przepisów na pyszne buraczki
__________________
ALBUMY


Zarobiona mama pracująca



Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.




Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 09:50   #2
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez one_shot
Dziewczyny mam ochote na tarte buraczki jednak nie smakuja mi zupełnie te ze słoiczka w sklepie. Swego czasu moja mama robiła pyszne "na zimę" jednak teraz jej się raczej nie chce ich robić. Czy znacie może jakis dobry przepis na buraczki do obiadku z mięskiem lub do kaszy z gulaszem (takie połączenie uwielbiam)?
Kiedys jadłam tez buraczki, jako dodatek do mieska właśnie, na ciepło jednak nie mam zielonego a raczej buraczkowego pojęcia jak sie je przyprawia i przyrządza a smaczek jest

Więc bardzo prosze o zdradzenie waszych buraczkowych tajemnych przepisów na pyszne buraczki
Ja uwielbiam buraczki na ciepło, takie słodko-kwaśne.
Gotuje się buraczki do miękkości w całości i w łupinie [1-1,5h], jak ostygną się je obiera i ściera na tarce [ja lubię grubo starte]. Wrzuca się na rozpuszczone masełko i stale mieszając podsmaża. Doprawiam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem, potem jeszcze podgrzewam około 10 min od czasu do czasu mieszając. Mają taki piękny rubinowy kolor; słyszałam również o oprószaniu mąką, ale nie próbowałam.
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 10:21   #3
siss
Rozeznanie
 
Avatar siss
 
Zarejestrowany: 2005-12
Lokalizacja: LandsHut :P
Wiadomości: 649
Dot.: Buraczki

Kocham buraczki na ciepło! Można dodać jabłko tarte, lub śmietany, ale dosłownie odrobinę. Pyyychaa!
siss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 11:37   #4
IlonaP
Zakorzenienie
 
Avatar IlonaP
 
Zarejestrowany: 2005-12
Wiadomości: 8 465
Dot.: Buraczki

Jabłko? hm, ciekawa sugestia! Podgrzać z nim czy tylko wymieszać przed podaniem?
__________________
IlonaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 14:09   #5
lain
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-01
Wiadomości: 15 844
Dot.: Buraczki

a ja lubie zwykle tarte (tylko zeby byly slodkie) z odrobina tartego chrzanu
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 14:10   #6
gaga87
Zakorzenienie
 
Avatar gaga87
 
Zarejestrowany: 2004-04
Wiadomości: 9 298
Dot.: Buraczki

a ja uwielbiam zasmazane ze smietana, sa takie delikatne... mmm
__________________


etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 14:14   #7
Sonata_ona
Rozeznanie
 
Avatar Sonata_ona
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Jamnicza Stolica ;)
Wiadomości: 695
Dot.: Buraczki

a mi nie przeszkadza sloiczek ze sklepu pewnei dlatego ze u eni nigdy sie nic z przetworow nei robilo moze 2x do roku kompot i z 5 x do roku ogorki kiszone
__________________
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...''

''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie''
Sonata_ona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-27, 14:17   #8
sky1980
Rozeznanie
 
Avatar sky1980
 
Zarejestrowany: 2006-01
Lokalizacja: Holandia
Wiadomości: 724
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez IlonaP
Jabłko? hm, ciekawa sugestia! Podgrzać z nim czy tylko wymieszać przed podaniem?
ja razem je grzeje, mmmmnnnniiiaaaammmm
sky1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 16:02   #9
kaska222
Moderator
 
Avatar kaska222
 
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Bayern/DE
Wiadomości: 6 269
Dot.: Buraczki

Ja robie troszke inaczej tzn;gotuje(tak zeby byly lekko twarde) buraczki w lupinach,po ostygnieciu obieram i trze na tarce to zalezy na grubych czy cienkich ale najlepiej na cienkich wkladam do garnka dodaje cukru i troche octu i smaze tak 10/5 minut na srednim ogniu, najlepsze sa jak beda wtedy zimne.Takie bardziej mi smakuja do obiadu np;kotletow, zeberek,roladow z kurczaka lub wieprzowe.Pozdrawiam
__________________



RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 22:27   #10
Madlaine
Zakorzenienie
 
Avatar Madlaine
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 4 720
Dot.: Buraczki

ja robię tak:

gatuje w łupinach az będa takie średnio miękkie, po ostygnięciu obieram i ścieram na drobnej tarce w robocie kuchennym bom leniwa

potem wzucam starte buraczki na dużą patelnię, na rozgrzana oliwę, solę, pieprzę, trochę cukru i smażę, jak już są odpowiednie dodaję ocet i mąkę, zasmażam jeszcze kilka minut, pod koniec smażenia dodaję jeszcze tarty chrzan i obowiązkowe gorące podaję do obiadu
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-27, 23:04   #11
et-ka
Zakorzenienie
 
Avatar et-ka
 
Zarejestrowany: 2005-03
Lokalizacja: warszawa
Wiadomości: 6 202
GG do et-ka
Dot.: Buraczki

jej, ąz mi slina cieknie. uwielbiam buraczki!
i w domu robione sa tak jak podaje Madlaine, tylko jakos bez chrzanu. następnym razem musze podsunąć mamie ten pomysł!
__________________

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 08:00   #12
one_shot
Zadomowienie
 
Avatar one_shot
 
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Września
Wiadomości: 1 186
GG do one_shot
Dot.: Buraczki

Dzięki dzięki dziewczyny za pomoc

Madlaine Twój przepis jest najbardziej zblizony do tego jakiego uzywała moja mama więc Twój wyprobuje jako pierwszy i to juz dziś
__________________
ALBUMY


Zarobiona mama pracująca



Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.




Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 09:19   #13
Madlaine
Zakorzenienie
 
Avatar Madlaine
 
Zarejestrowany: 2005-04
Wiadomości: 4 720
Dot.: Buraczki

życze smacznego dziewczyny, ja dodaje chrzan, bo moja rodzinka lubi charakterne dania bez tez świetnie smakuje
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 11:44   #14
sylwia18
Zakorzenienie
 
Avatar sylwia18
 
Zarejestrowany: 2005-02
Lokalizacja: Weston-super-Mare
Wiadomości: 6 832
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez IlonaP
Ja uwielbiam buraczki na ciepło, takie słodko-kwaśne.
Gotuje się buraczki do miękkości w całości i w łupinie [1-1,5h], jak ostygną się je obiera i ściera na tarce [ja lubię grubo starte]. Wrzuca się na rozpuszczone masełko i stale mieszając podsmaża. Doprawiam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem, potem jeszcze podgrzewam około 10 min od czasu do czasu mieszając. Mają taki piękny rubinowy kolor; słyszałam również o oprószaniu mąką, ale nie próbowałam.
u mnie robi sie je tak samo tylko że jeszcze podsmażoną cebulkę dodaję
__________________
A prayer for the wild at heart, kept in cages...
sylwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 12:12   #15
bb-m
Rozeznanie
 
Avatar bb-m
 
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: k/wawy
Wiadomości: 993
Dot.: Buraczki

Ja omijam pierwszy etap gotownie i drugi tarcie buraków, bo kupuje gotowe w torebkach foliowych. Te gotowe są już ugotowane i utarte ale nie doprawione, więc je przyprawię według włanego smaku i gotowe!!! A i ręce nie są buraczkowego koloru.
__________________
A/78/83 173cm/62kg
20.11 mentor 350cc hp
J&J 07r i J 09r
bb-m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 16:43   #16
ossirisa
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 290
Dot.: Buraczki

U mnie w domu królują buraczki na ciepło ale wg przepisu innego niż podany w poprzednich postach.Mianowicie po ugotowaniu (w łupkach), obieramy i ucieramy.Tak przygotowane wrzucamy do garka z wcześniej przygotowanym sosem beszamelowym (łyżka masła+łyżka mąki,robimy zamażkę-tylko nie może się zrumienić!-po czym ok 100ml mleka, doprawiamy solą i ok 2 łyżkami śmietany)wszystko razem mieszamy i grzejemy aż pójdą pierwsze pęcherzyki powietrza(nie ma się gotować tylko porządnie zagrzać).Jeśli wyjdzie zbyt mdłe można dodać odrobinę cukru i octu albo soku z cytrynkiGorąco polecam
ossirisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 17:08   #17
nelly26
Raczkowanie
 
Avatar nelly26
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: sochaczew
Wiadomości: 68
GG do nelly26 Send a message via Skype™ to nelly26
Dot.: Buraczki

BURACZKI ZE ŚMIETANĄ

Buraczki obrać,ugotować i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na maśle podsmażyc cebulę pokrojoną w kostke,oprószyć mąką.Dodać starte buraczki i smażyć chwile.Dpdać śmietane i doprawić sola,pieprzem,cukrem i sokiem z cytryny...ja je wprost uwielbiam
__________________
Nelly
Nadzieja ma skrzydła..przysiada w duszy i nuci pieśń która nigdy nie ustaje
nelly26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-02-28, 22:09   #18
Sathi
Zakorzenienie
 
Avatar Sathi
 
Zarejestrowany: 2005-05
Lokalizacja: uroczysko
Wiadomości: 5 656
Dot.: Buraczki

na zimno:
potarte buraczki + potarte jabko + potarty kiszony ogoras
doprawic sol pieprzem, i wcinac, pychota
__________________
Połam język
Spadł bąk na strąk, a strąk na pąk. Pękł pąk, pękł strąk, a bąk się zląkł.


MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-01, 19:03   #19
makadamia
Raczkowanie
 
Avatar makadamia
 
Zarejestrowany: 2005-11
Lokalizacja: wawa
Wiadomości: 328
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez Sathi
na zimno:
potarte buraczki + potarte jabko + potarty kiszony ogoras
doprawic sol pieprzem, i wcinac, pychota
ja robię bez ogóra tylko buraczki z jabłkiem na grubej jarzynówce do tego troszkę cukru i soku z cytryny
__________________
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-02, 08:37   #20
sportsmenka86
Wtajemniczenie
 
Avatar sportsmenka86
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Dublin-Ireland
Wiadomości: 2 713
Dot.: Buraczki

Proponuję zamiast gotować buraczki, przyrządzić barszcz (a buraczki będą w łupinach i po zagotowaniu barszczu można odstawić na tarcie). Macie barszczyk i buraki
__________________

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.




Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.



sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 13:58   #21
neta-b
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 82
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez sportsmenka86 Pokaż wiadomość
Proponuję zamiast gotować buraczki, przyrządzić barszcz (a buraczki będą w łupinach i po zagotowaniu barszczu można odstawić na tarcie). Macie barszczyk i buraki
Nie trzeba gotować barszczu na buraczkach w łupinach. Ja gotuję z obranych buraków, tylko musi być to odmiana podłużna a nie okragła. I ponadto dodaję ocet na samym początku gotowania zupy. Potem wyjmuję buraczki, ścieram na grubej tarce i doprawiam solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
neta-b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 16:27   #22
reniusiax0
Raczkowanie
 
Avatar reniusiax0
 
Zarejestrowany: 2007-03
Wiadomości: 31
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam buraczki na ciepło, takie słodko-kwaśne.
Gotuje się buraczki do miękkości w całości i w łupinie [1-1,5h], jak ostygną się je obiera i ściera na tarce [ja lubię grubo starte]. Wrzuca się na rozpuszczone masełko i stale mieszając podsmaża. Doprawiam sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem, potem jeszcze podgrzewam około 10 min od czasu do czasu mieszając. Mają taki piękny rubinowy kolor; słyszałam również o oprószaniu mąką, ale nie próbowałam.


mniam mniam-tylko razem z maselkiem dolewam jeszcze mleko...pychota..Na koniec roztrzepuje lyzeczke maki i dodaje do calosci..Pół garczka jest tylko moje!!!!
reniusiax0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-26, 15:21   #23
irsin
Zakorzenienie
 
Avatar irsin
 
Zarejestrowany: 2004-02
Lokalizacja: Wwa
Wiadomości: 7 119
GG do irsin
Dot.: Buraczki

aaa...mam kilka słoiczków od mamy
irsin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-27, 10:51   #24
Anheles
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 748
Dot.: Buraczki

Ja uwielbiam buraczki puree - gotuje do miękkości w łupinkach, potem obieram, tre na tarce na tzw. papkę, dodaję słodziku (muszę uważać na cukier ), kwasku cytrynowego, czasem jabłuszko, wszystko razem dokładnie wymieszam i puree buraczkowe gotowe

Ostatnio znalazłam w necie mrożonkę hortexu puree buraczki ale nigdzie w sklepach nie widziałam
__________________

Anheles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 11:47   #25
izzie
Zakorzenienie
 
Avatar izzie
 
Zarejestrowany: 2007-07
Lokalizacja: Bielsko - Biała
Wiadomości: 6 856
GG do izzie
Dot.: Buraczki

A macie przepis na buraczki z papryką? Jadłam kiedyś, były pycha, ale nie wiem jak zrobić...
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 12:44   #26
plywok
Zakorzenienie
 
Avatar plywok
 
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez izzie Pokaż wiadomość
A macie przepis na buraczki z papryką? Jadłam kiedyś, były pycha, ale nie wiem jak zrobić...
ja jem wlasnie tylko takie buraczki. bez papryki nie zjem
trzeba ugotowac buraki, obraz, zetrzec, papryke pokroic i podsmazyc. robi sie chyba jeszcze jakas zalewe i laczy sie wszystko.
ostanio nawet mama robila do sloiczkow. jak przyjdzie to sie zapytam o konkretny przepis i napisze pod wieczor, albo juz jutro
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 13:28   #27
Anheles
Rozeznanie
 
Zarejestrowany: 2006-11
Wiadomości: 748
Dot.: Buraczki

o.O to ja bardzo chętnie poczekam na przepisik z papryczką
__________________

Anheles jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 07:21   #28
izzie
Zakorzenienie
 
Avatar izzie
 
Zarejestrowany: 2007-07
Lokalizacja: Bielsko - Biała
Wiadomości: 6 856
GG do izzie
Dot.: Buraczki

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
ja jem wlasnie tylko takie buraczki. bez papryki nie zjem
trzeba ugotowac buraki, obraz, zetrzec, papryke pokroic i podsmazyc. robi sie chyba jeszcze jakas zalewe i laczy sie wszystko.
ostanio nawet mama robila do sloiczkow. jak przyjdzie to sie zapytam o konkretny przepis i napisze pod wieczor, albo juz jutro
Ok, dzięki. Sprawdzony przepis jest na wagę złota
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 11:50   #29
asiulkaa
Zakorzenienie
 
Avatar asiulkaa
 
Zarejestrowany: 2005-10
Lokalizacja: Poznań
Wiadomości: 4 849
Dot.: Buraczki

Uwielbiam buraczki, ale obowiązkowo bez chrzanu. Tylko robić mi sie ich nie chce wiec zazwyczaj kupuję, na szczęście mam dobre miejsce gdzie maja takie które bardzo mi smakują.
Ale chyba przetestuję któryś z przepisów, zrobię większą ilość i zawekuję.
__________________
asia
asiulkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-30, 20:08   #30
plywok
Zakorzenienie
 
Avatar plywok
 
Zarejestrowany: 2007-04
Lokalizacja: gdzieś :)
Wiadomości: 7 212
Dot.: Buraczki

obiecany przepis na:

BURACZKI Z PAPRYKA.
2 kilo burakow
2 duze cebule
4 papryki

buraczki ugotowac, ubraz i zetrzec na tarce (duze oczka). cebule i papryke pokroic, podsmazyc na tluszczu, posolic i dusic, az bedzie miekka.wymieszac wszystko razem,doprawic do smaku. ponakladac do sloikow, zalac zalewa octowa (jak na ogorki). pasteryzowac.

zalewa
4 szklanki wody
1 szklanka octu 6%
1 lyzka soli
2 lyzki cukru
listek laurowy
ziele
plywok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.