|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
osad na zegarku ze stali (ponoć) szlachetnej
Witam,
Ciężko mi było wybrać dział w którym umieścić tego posta, ale mam nadzieję, że dobrze wybrałam. Pod koniec października kupiłam sobie zegarek ze stali szlachetnej. Dziś zauważyłam, że stal bezpośrednio przy szkełku zaczęła czerwienieć. Może któraś z was ma jakiś pomysł co się dzieje? Sprzedawca zrobił mnie w konia? W domu mam zbyt zmino lub gorąco? (dodam, że z tym zegarkiem nie wyprawiam nie wiadomo czego, nawet zdjęłam go na tydzień i w ogóle nie zakładałam gdy brałam antybiotyki) Próbowałam znaleźć coś w google ale bez skuteczne. Pomocy |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: osad na zegarku ze stali (ponoć) szlachetnej
"Dla stali nierdzewnych o zawartości chromu powyżej 10,5% nie można wykluczyć absolutnie powstawania rdzy. Nawet stale austenityczne o zawartości chromu powyżej 20% oraz niklu powyżej 8% mogą rdzewieć w przypadku nieprawidłowego z nimi postępowania oraz nieprawidłowej obróbki lub w przypadku wad konstrukcyjnych."
nie mam pojęcia.. ale może ma jakąś wadę ?
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: osad na zegarku ze stali (ponoć) szlachetnej
No dobrze... a właściwie niedobrze.
Ale czy da się z tym coś zrobić?? Może płyn do czyszczenia biżuterii, albo coś bardziej specjalistycznego?? Ja naprawdę, naprawdę lubię ten zegarek. Proszę o pomoc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.