|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
czy to ciąża?
Od jakiegoś tygodnia zauważyłam u siebie takie objawy:
jem dużo więcej niż zwykle, najchętniej słodkie, po jedzeniu czasami chce mi sie wymiotować, czasami pobolewa mnie brzuch, mam podniesioną temperaturę w pochwie, zauważyłam również,że mój mocz ma intensywniejszy zapach.. Miałam również kilka dni, kiedy bardzo denerwowałam się bez powodu, za chwilę się śmiałam, takie jakby huśtawki nastrojów. Czy to może być ciąża? Z testem wstrzymam się do końcówki miesiąca, kiedy to powinnam dostać okres. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to ciąża?
Może, ale nie musi.
Tak internetowo, to ci najwyżej możemy zdiagnozować wynik testu ![]() Są osoby, które przez długi czas nie domyślają sie, że są w ciąży, gdyż nie mają objawów. I są też objawy bez powodu...
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy to ciąża?
Cytat:
lub 2. żaden z tych objawów nie świadczy o byciu w ciąży. Wybierz co bardziej pasuje. Tak naprawdę po takiego typu objawach nie można nic wnioskować. Nie świadczą ona kompletnie o niczym związanym bądź nie z ciążą. Jedyne co pozostaje to poczekać do dnia spodziewanej misiaczki i jak sie nie pojawi to zrobić test. jem dużo więcej niż zwykle - zwiększone zapotrzebowanie na kalorie mogą być spowodowane np. faktem ze jest zima i organizm potrzebuje ciut więcej kalorii do ogrzania ciała zwłaszcza jak czesto przebywa sie na zewnątrz, najchętniej słodkie - każdy (no prawie) lubi słodycze, zima jest okresem depresyjnym a jak wiadomo czekolada i słodycze poprawiają samopoczucie wiec organizm sam podświadomie wpycha nas w "obiecia cukrowego Morfeusza" czyli daje nam sygnały ze mamy ochotę na słodkości po jedzeniu czasami chce mi sie wymiotować - jak sie zasłodzi słodyczami lub zje sie za dużo lub za szybko to całkiem normalne czasami pobolewa mnie brzuch - powodów może byc wiele począwszy od intensywnego trawienia po cos co sie ciężko trawi lub cos poprostu delikatnie zaszkodziło z tego co sie jadło mam podniesioną temperaturę w pochwie - zima zima zima zimno jest i przyziebienia, a poza tym miedzy owulacja a dostaniem okresu temperatura w pochwie zawsze jest podwyższona czasami nawet o 1 stopień. zauważyłam również że mój mocz ma intensywniejszy zapach - infekcja lub zmiana trybu żywieniowego, przy potrawach bardziej kwaśnych zapach moczu moze być bardziej intensywny, a poza tym zapach tez jest bardziej intensywny jak sie bardzo mało płynów pije bardzo denerwowałam się bez powodu - zima zima zima i stany depresyjne za chwilę się śmiałam - zima zima zima od depresji do euforii po zjedzeniu czekolady huśtawki nastrojów - zima zima zima i depresja ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.