czy to ciąża? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-23, 12:35   #1
Cyria17
Przyczajenie

czy to ciąża?

Od jakiegoś tygodnia zauważyłam u siebie takie objawy:
jem dużo więcej niż zwykle, najchętniej słodkie,
po jedzeniu czasami chce mi sie wymiotować,
czasami pobolewa mnie brzuch,
mam podniesioną temperaturę w pochwie,
zauważyłam również,że mój mocz ma intensywniejszy zapach..
Miałam również kilka dni, kiedy bardzo denerwowałam się bez powodu, za chwilę się śmiałam, takie jakby huśtawki nastrojów.
Czy to może być ciąża?
Z testem wstrzymam się do końcówki miesiąca, kiedy to powinnam dostać okres.
Cyria17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 12:45   #2
dzustam
Zakorzenienie

Dot.: czy to ciąża?

Może, ale nie musi.

Tak internetowo, to ci najwyżej możemy zdiagnozować wynik testu

Są osoby, które przez długi czas nie domyślają sie, że są w ciąży, gdyż nie mają objawów. I są też objawy bez powodu...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 13:00   #3
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: czy to ciąża?

Cytat:
Napisane przez Cyria17 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś tygodnia zauważyłam u siebie takie objawy:
jem dużo więcej niż zwykle, najchętniej słodkie,
po jedzeniu czasami chce mi sie wymiotować,
czasami pobolewa mnie brzuch,
mam podniesioną temperaturę w pochwie,
zauważyłam również,że mój mocz ma intensywniejszy zapach..
Miałam również kilka dni, kiedy bardzo denerwowałam się bez powodu, za chwilę się śmiałam, takie jakby huśtawki nastrojów.
Czy to może być ciąża?
Z testem wstrzymam się do końcówki miesiąca, kiedy to powinnam dostać okres.
1. Wszystkie występujące objawy mogą być objawami ciąży.
lub
2. żaden z tych objawów nie świadczy o byciu w ciąży.

Wybierz co bardziej pasuje.

Tak naprawdę po takiego typu objawach nie można nic wnioskować. Nie świadczą ona kompletnie o niczym związanym bądź nie z ciążą. Jedyne co pozostaje to poczekać do dnia spodziewanej misiaczki i jak sie nie pojawi to zrobić test.

jem dużo więcej niż zwykle - zwiększone zapotrzebowanie na kalorie mogą być spowodowane np. faktem ze jest zima i organizm potrzebuje ciut więcej kalorii do ogrzania ciała zwłaszcza jak czesto przebywa sie na zewnątrz,
najchętniej słodkie - każdy (no prawie) lubi słodycze, zima jest okresem depresyjnym a jak wiadomo czekolada i słodycze poprawiają samopoczucie wiec organizm sam podświadomie wpycha nas w "obiecia cukrowego Morfeusza" czyli daje nam sygnały ze mamy ochotę na słodkości
po jedzeniu czasami chce mi sie wymiotować - jak sie zasłodzi słodyczami lub zje sie za dużo lub za szybko to całkiem normalne
czasami pobolewa mnie brzuch - powodów może byc wiele począwszy od intensywnego trawienia po cos co sie ciężko trawi lub cos poprostu delikatnie zaszkodziło z tego co sie jadło
mam podniesioną temperaturę w pochwie - zima zima zima zimno jest i przyziebienia, a poza tym miedzy owulacja a dostaniem okresu temperatura w pochwie zawsze jest podwyższona czasami nawet o 1 stopień.
zauważyłam również że mój mocz ma intensywniejszy zapach - infekcja lub zmiana trybu żywieniowego, przy potrawach bardziej kwaśnych zapach moczu moze być bardziej intensywny, a poza tym zapach tez jest bardziej intensywny jak sie bardzo mało płynów pije
bardzo denerwowałam się bez powodu - zima zima zima i stany depresyjne
za chwilę się śmiałam - zima zima zima od depresji do euforii po zjedzeniu czekolady
huśtawki nastrojów - zima zima zima i depresja
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości