|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
makijaż na szkolną dyskotekę....
Mam wielką prośbę, potrzebują jakiś rad na temat makijażu oczu na dyskotekę w gimnazjum
niestety jedyny "sprzęt" jaki posiadam to czarna kredka, tusz do rzęs, różowy (jasny), zielony, fioletowy i jasny niebieski cień oraz jasną niebieską kredkę muszę jednak powiedzieć że nie są to idealne rzeczy ponieważ sa one kupowane po baaaaaaaaaardzo niskich cenach;] liczę na waszą pomoc;] a dyskoteka już w czwartek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: makijaż na szkolną dyskotekę....
czarna zakręcona kreska tusz i jesteś gotowa
![]() nie ma sensu kłaść niezliczonej ilości tapety bo podczas tańca i tak połowa ci spłynie, lepiej postawić na pewny minimalizm
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
No to może napiszesz jaki amsz kolor oczu,jakie włosy itd. bo raczej nie znając tego trudno powiedziec jaki makijaz jest dla ciebie
![]() Ale możes zobrysować cienką linią oko (kredka czarną) i kup jakis cień brokatowy mieniący sie idealny na dyskoteki cena jest niewielka i przyda ci się na później nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wedlug mnie tusz do rzes, czarna kredka(cienka kreska pod okiem) i jakis ladny cien do tego. i gotowe. a jesli tusz nie jest zbyt dobry to niekoniecznie. bo i on moze ci splynac
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
właśnie tusz mam bardzo dobry więc to nie problem no i właśnie chodziło mi o coś prostego naturalnego bo nie chcę wyglądać jak czarownica;] a oczy mam brązowe i włosy też;] mogę fotkę podrzucić;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ylko niestety fotka po fotomontażu bo cerę mam okropną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to nie to forum, to po pierwsze.
Po drugie czy czarna kredka? Byle bez przesady, ale ja bym kupiła jakąś kredkę w kolorze +tusz + delikatny błyszczyk i gotowe. Jeśli nie masz wprawy w nakładaniu cieni to może wyjść gorzej niż lepiej ![]() ps. siła photoshopa jest wielka hę? ![]() Na zdjęciu widzę ładną dziewczynę, której mocnego makijażu nie potrzeba. Wystarczy Ci beżowy cień, może być błyszczący. Jeśli chcesz koniecznie użyć cienia to właśnie taki będzie bezpieczny, a ładnie rozświetli oko. Na linii rzęs górnych i dolnych kolorową kredką lub cieniem zrobić kreseczki i rozetrzeć, wytuszować rzęsy no i dodać błyszczyk na usta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.