|
|||||||
| Notka |
|
| Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Muzyka INDIE.
Szukałam i nie znalazłam takiego tematu...
Nie może być! ![]() Czy słuchacie muzyki indie? To moja ostatnia obsesja ![]() Do moich najulubieńszych wykonawców indie należą m.in: Tegan & Sara, The Sounds, Yeah Yeah Yeahs, Dressy Bessy, Royksopp, The White Stripes, Tralala, The Murmurs, Sonic Boom Six, Pony Up!, Peaches, Ditty Bops, April March, The Kooks, Air, IAMX, Nouvelle Vague, Le Tigre, Rancid. Jak mi sie coś przypomni, to jeszcze napiszę, bo full tego, a wszystkiego naraz nie dam rady napisać, bo skleroza to u mnie codziennośc... Oczywiście mieszają się tu wraz z indie rock, ska, punk, trip-hop i electronica, ale wszystko wrzucić można właśnie do tego wora ![]() Moim zdaniem genialna muzyka, genialne brzmienia... Kocham! Łączmy sie , fanatycy indie ![]() Czego Wy słuchacie? Może zainspirujemy się do różnych fajnych tytułów
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Muzyka INDIE.
Słucham indie i okolic, że tak powiem
z tego co wymieniłaś, największą sympatią darzę Royksopp. Poza tym Bjork, Portishead, Sigur Rós, Sonic Youth... hmm tyle mi na razie przychodzi do głowy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
a co to te indie, kraj?
bo Yeah Yeah Yeahs, Royksopp, The White Stripes tez slucham ale nie wiedzialam ze jestem indianinem
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
b.lubie The Kooks, ale szczerze nawet nie wiedziałam że to 'indie'
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Indie to bardzo szerokie pojęcie, teraz określa się nim właściwie ogólnie muzykę alternatywną, niezależną.
Ja tam nie zwracam uwagi na takie podziały, muzyka jest jedna
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Indie to baaardzo szerokie określenie, może sie tu zmieścić i zespół Wilki i Katie Melua, KT Tunstall,The Dresden Dolls,bardzo szerokie i nieprecyzyjne określenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.