|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Umieram z nwerów pomocy
Hej
Nie wiem co mi jest. Od 3 dni na lewej wardze sromowej większej przy udzie mam takie pieczątce i swędzące grudki. Dzisiaj mam opuchliznę w lewej pachwinie. Przy dotyku boli. Nie wiem co to jest. Mam temperaturę 37 stopni. Katar i kaszel, i ogólnie czuję się kiepsko (ale to alergia bo to są objawy alergiczne). Ale martwią mnie te grudki i ta opuchlizna. Przy dotyku boli. Wygląda jak powiększony węzeł chłonny. Może ktoś miał coś podobnego. O co chodzi? W poniedziałek idę do ginekologa ale po prostu jestem cała w nerwach.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umieram z nwerów pomocy
też tak miałam taką grudkę. dostalam maśc która nazywa się detreomycyna. od ginekologa, zgłoś sie koniecznie my ci recept na leki nie damy
![]() to nic takiego nie martw się. chyba że miałas kontakt z kimś kto mógłby się zarazić chorobą weneryczną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Idz do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ufff to mnie trochę pocieszyłyście. Byłam wczoraj na pogotowiu, to powiedziała, że katar i swędzenie i łzawienie oczu to jest od alergii. A węzeł chłonny mam powiększony w pachwinie, bo mi się coś z jajnikiem dzieje.
Przestraszyłam się, że to może jakiś guz, albo jakiś ziarniniak, albo coś. Po prostu umieram z niepokoju. Jutro na 17 mam do ginekologa. Mam nadzieję, że węzeł chłonny powiększony mam od tego czegoś na wardze sromowej. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Chociaż dziwne jest to, że mój TŻ też ma taki sam katar jak ja i takie samo łzawienie i swędzenie oczu. I nie wiem co to może być.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Uważaj bo może to być grzybica pochwy.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Heh okazało się, że węzły mam powiększone bo to katar sienny. A jutro ide do gina z tym czymś dziwnym.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
boziu, jak ja kocham entuzjastyczne diagnozy wystawiane przez chętnych do pracy lekarzy na pogotowiu... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
moim zdaniem powinnaś te węzły też pokazać swojemu gin- dla pewności i własnego spokoju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przy infekcji przeziębieniowej owszem. ![]() Ale ile ludzi tyle objawów u każdego inaczej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u gin. Wszystko w porządku. To coś to opryszczka której nabawiłam się w toalecie w urzędzie skarbowym gdzie mam staż. Węzeł chłonny jest od czego innego.
Na domiar złego mam powiększone węzły chłonne pod pachami i na szyi. Mój TŻ tez to ma. I taki wredny kleisty katar, Podobno to jakiś wirus. Więc jutro biorę sobie L4 na stażu i idę do zwykłego lekarza co by mi rzekł o co chodzi i co to do kurki wodnej jest za wirusisko. Dzięki Bogu kobieco jestem czysta. Powiedział, że mam malutką nadrzerk bo przebiciu błony dziewiczej najprawdopodobniej ale powiedział, że narazie nic z nią nie zrobi, dopiero po porodzie. Mam pytanie czy to prawda, i czy faktycznie nic z tym nie da się zrobić? I czy to jest niebezpieczne. Gin powiedział, że na razie jest ok.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Najlepiej idz do ginekologa
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cały wątek o nadżerce ![]() a tak ode mnie - może i się da ale nie ma takiej potrzeby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.