|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Guzki pod pachami
Cześć dziewczyny.
Pewnie nie raz był ten wątek poruszany na forum, ale spróbuje. Jakiś rok temu wykryłam sobie pod pachą guzek co spowodowało u mnie wielką panikę ponieważ wcześniej miałam po tej samej stronie wycinanego guzka z piersi. Nie czekając więc aż coś się zacznie dziać, zgłosiłam się do lekarza pierwszego kontaktu, który dał mi skierowanie na USG. Podczas badania lekarz stwierdził, że to nie guzek tylko węzeł chłonny i że mam się nie martwić. Ale martwi mnie to, że on nie znika, a od czasu do czasu boli (a raczej rwie). Słyszałam, że to może być od antyperspirantu ale ja używam go tylko jak muszę. Pomocy. Co byście zrobiły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Guzki pod pachami
Poszłybyśmy do dobrego lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dobry lekarz - albo do innego rodzinnego albo do swojego i prosić o skierowanie do specjalisty.
Nie sądzę, żeby powiększony węzeł chłonny utrzymywał się tak długo i jeszcze rwał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
wezły chlonne moga byc powiekszone "na stale" i bolec, ale nie zmienia to faktu, ze musisz isc do lekarza, bo to swiadczy o zaawansowanym stanie chorobowym w organizmie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
z takimi rzeczami nie powinno się chodzić do lekarza pierwszego kontaktu o diagnozę.. tylko idzie się do niego po skierowanie do specjalisty w danej dziedzinie.. wtedy masz pewność postawionej diagnozy.. bo ja jakoś do lekarzy pierwszego kontaktu 100 % zaufania nie mam jeśli chodzi o takie sprawy.
idź jak najszybciej do specjalisty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj byłam u swojego rodzinnego bo znalazłam u siebie guzek na szyi,najpierw zapytał czy mam jakąś historię choroby związaną z guzkami a ja na to że nie, potem dotykał ten guzek i sprawdzał węzły chłonne w jego okolicy,pytał czy on mnie boli ja na to że nie boli,pytał mnie też o temperaturę,ostatecznie stwierdził że nie ma powodów do obaw bo to jest powiększony w wyniku infekcji wezęł chłonny,mówił też że węzły powiekszają się też np po depilacji pach i użyciu odrazu antyperspirantu i że wtedy bolą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio miałam powiększony węzeł pod pachą, lekarz domowy dał mi antybiotyk i wyleczyłam
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
U mnie powiększone węzły chłonne (również pod pachą) były objawem toksoplazmozy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ale ja byłam u specjalisty i wynik badania USG mam następujący "Prawy dół pachowy wolny. W lewym dole pachowym znajduje się pojedynczy, wrzecionowaty węzeł chłonny wielkości 10x5 mm. Zmian podwyższonego ryzyka nie stwierdzono".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
a co powiedział na to że boli?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Powiedział też, że to najprawdopodobniej od antyperspirantu i od czasu do czasu może boleć i że on może już taki zostać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Aha, czyli mam zezygnować z antyperspirantów. A nie znacie czegoś łagodnego, bo jakoś nie wyobrażam sobie brak ochrony w takie upały.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
może kup jakiś antyperspirant w aptece,łagodny, bezzapachowy który nie uczula,farmaceutka napewno coś ci poleci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.