|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wypadanie włosów w wyniku leczenia hormonalnego/ antykoncepcji
Widzaiłam, ze istnieje wątek odnośnie wypadania włosów, ale dotyczący badania ustalającego czemu sie tak dzieje itp..
Mi chodzi o sposoby, ktore pomogą zmniejszyć wypadanie włosów. Przez ok rok i dwa miesiące brałam środki antykoncepcyjne, odstawiłam je na początku czerwca.. od jakiegoś miesiąca czy dwóch bardzo zaczęły wypadać mi włosy. Nigdy nie miałam podobnych problemów. Moje włosy zawsze były mocne i grube, przy myciu nie wypadało nic, albo prawie nic, a teraz włosy wyjmuje sobie garściami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wypadanie włosów
Dobrze Cie rozumiem, po odstawieniu Harmonetu myślałąm że wyłysieję. Niestety, leczenie hormonalne/ antykoncepcja często ma taki skutek uboczny po odstawieniu. Moge Cie pocieszyc, ze to się unormuje i zostanie Ci jeszcze conieco na głowie. Jeśłi dobrze odżywiesz organizm (dieta) i zadbasz o skórę głowy, włosy szybko odrosną.
od siebie polecam: - do mycia: szampon z Klorane (z mango albo wzmacniajacy z chininą) - odzywa - ja uzywałam regenerującej z nivei i z avonu - suplementy: MSM Forte + VItapil. No i bardzo podoba mi sie jescze tnik do osłabionych i wypadających włosów z Dermedica. ![]() Trzymaj się. Głowa do góry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypadanie włosów w wyniku leczenia hormonalnego/ antykoncepcji
Dzieki za rade
![]() no ja wlansie tez Harmonet bralam :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
a ile czasu zajęło Ci zatrzymanie tego? Ja przynajmniej dwa razy dziennie wyjmuje włosy ze szczotki.. no i bardzo duzo zbieram z dywanika w łazience.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.