ja w domu TŻ - niezręczna sytuacja? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-04, 19:04   #1
*femme*
Przyczajenie

ja w domu TŻ - niezręczna sytuacja?

Hej dziewczyny, muszę się kogoś poradzić i pomyślałam, że Wasze obiektywne opinie mi pomogą .
Otóż z moim TŻ żyjemy na odległość, w innych miastach. Spotykamy się u mnie lub u niego. Problem w tym, że ja mieszkam sama, a on jeszcze z rodzicami i lekko niezręczne dla mnie jest nocowanie u niego 2-3 dni, kiedy rodzice są w domu... Jesteśmy dorośli, więc nie chodzi o to, że jestem gówniarą, która nocuje u faceta, ale czuję się lekko niezręcznie. Czasem jest tak, że TZ ma dom tylko dla siebie, więc luz. Ale zdarza się i tak, że jego rodzice także są. On mi mówił, że rozmawiał z mamą jeszcze zanim pojawiłam się u niego pierwszy raz, że jak przyjadę, to będę nocować, bo mieszkam daleko i nie ma sensu, żebym przyjechała, posiedziała i pojechała przed nocą... Powiedział, że nie było żadnego problemu ze strony mamy. Ale w sumie czy powiedziałby mi, gdyby coś było nie tak? Nigdy podczas mojej obecności nie robiono mi żadnych przykrości, uwag itp., że jestem niemile widziana, ale jak już pisałam, czuję się po prostu niezręcznie Teraz mam do niego jechać, bo to on bywał u mnie ostatnio i teraz zaprosił mnie do siebie. Spytałam, czy to żaden problem, bo rodzice w domu będą... Stwierdził, że gdyby był, to by mnie nie zapraszał. A ja sama nie wiem... koleżanka mówi, że nawet jak by rodzicom coś by nie pasowało, to on mi tego nie powie. I weż tu bądź mądra. Nie wiem, co mam robić... Nie jestem gówniarą, ale głupio mi przed jego rodzciami nawet z tego powodu, że śpimy w jednym łóżku... Jestem nerwową osobą i przejmuję się pierdołami, więc może to to i wyolbrzymiam? Kiedyś jego mama mi powiedziała sama, żeby się nie krępowała czy czuła niezręcznie i jakoś miło mi się wtedy zrobiło. Ale kol. twierdzi, że to jednak nie wypada, żebym ja jeżdziła do niego i nocowała, skoro mieszka z rodzicami.
Poradźcie coś Jestem w rozterce, nie będę się czuła do końca swobodnie i jeszcze teraz mi łazi po głowie myśl, że najzwyczajniej nie wypada i że sobie o mnie coś pomyślą.
Może nie przejmowałabym się tak, gdyby TŻ nocował też w moim domu odzinnym, ale jak wspomniałam nie mieszkam już z rodzicami i u nas ta kwestia odpada. Gdy jesteśmy u mnie, to jesteśmy sami. Zresztą w moim domu by nawet nie było warunków, bo nie mam tam własnego pokoju.

Czy któraś z Was jest/była w podobnej sytuacji? Co myślicie o mojej? Jeździć skoro TŻ mówi, że nie ma problemu? Czy niech on przyjeżdza tylko do mnie? Tylko, że wtedy widywalibyśmy się rzadziej, bo niekiedy w czasie moich wizyt musi wyrwać się na kilka godzin do swoich obowiązków. I tym samym wyjazd do mnie nie zawsze jest możliwy i ja jeżdzę wtedy do niego.
Mam nadzieję, że opisałam wszystko zrozumiale i liczę na Wasze zdanie !
*femme* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 19:12   #2
sysuni@
Raczkowanie

GG do sysuni@
Dot.: ja w domu TŻ - niezręczna sytuacja?

Niczym sie nie przejmuj. Skoro twój facet mowi ci, ze nie ma z tym problemów, to jedź.. Mysle, ze gdyby jego rodzice tak naprawde mieli cos przeciwko twoim noclegom u nich Twój TZ czesciej chciałby nocowac u ciebie i nie proponowałby bys go odwiedzała .. takze wrzuc na luz.. zwłaszcza, jesli jak mowisz, nie jestes gówniara i macie "powazne zamiary".. mysle, ze jest jednak rzecz, o której musisz pamietac a przynajmniej powinnas... Wiadomo, noc, spicie razem i wogole.. zadbajcie przynajmniej, by rodzice nie usłyszeli, ze robicie to tuz za sciana.. chodzi mi oczywiscie o seks... wtedy ich stosunek do ciebie mogłby sie zmienic... warto uszaowac ich dobra wole, bo przeciez mogliby zabronioc wam spac razem w ich domu.. takze nic tylko docen dobre relacje z przyszłymi tesciamii niczym sie nie przejmuj na zapas.. buziaki

Kocham Cię Skarbie
15.X.2003-eh, ten smsik
12.IV.2004- jesteśmy razem już 3 lata
sysuni@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 19:15   #3
Chii1986
Zakorzenienie

Ja mieszkam z rodzicami, Tż też.. czasem nocowałam u Tżta gdy na przykład było późno a on wypił piwo i nie mógł mnie odprowadzić.. i nie powiem..było mi niezrecznie bo mama Tżta nie toleruje spania razem ani seksu u niej w domu..chociaż dobrze wie,że seks uprawiamy. Teraz sypiam u Tżta tylko gdy jego rodziców nie ma na noc,czyli rzadko u Ciebie nie jest źle,bo z tego co piszesz wynika,że rodzice Tżta nie mają nic przeciwko temu żebyście spali w jednym łóżku... no ale rozumiem,pewnie myślisz,że oni tak z grzeczności a naprawde nie za bardzo im się to podoba. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi to jak tam pojedziesz wejdz do pokoju i zapytaj głośno,niby od niechcenia "to gdzie ja mam dziś spać, na osobnym łóżku czy w pokoju (imię Tżta) bo nie wiem gdzie zostawić rzeczy" albo coś w tym stylu...może to głupie i niezreczne ale wtedy rodzice bedą musieli odpowiedzieć...jeśli nadal odpowiedzą z grzeczności że masz spać z Tżtem a bedą w glębi duszy innego zdania..to ich problem w końcu pytanie padło wprost... trudna sytuacja ale chyba takie zapytanie to najlepszy sposób... albo po prostu rozmowa np.z mamą Tżta- po prostu zapytaj Jej czy nie ma nic przeciwko i dodaj że jest Ci niezrecznie nie znając Jej zdania i sypiając z Tżtem...
Stary 2007-10-04, 19:21   #4
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

Aj, moja droga, nie przejmuj się. Rodzice TZ nie wykazują, że jest to problem dla nich, TZ tez nie wykazuje. Napewno nie chciałby zebys się czuła niezręcznie, więc by nie zapraszał gdyby nie było to akceptowane przez rodziców. Naprawde, nie przejmuj się. Jeśli tak Cię dręczy to, to spytaj się TZ mamy, jesli masz z nia dosc dobry kontakt, delikatnie, czy nie przeszkadza im to, że niechciałabyś robić problemów. Zyskasz duży plus za szczerość i otwartość do niej, i uspokoisz się.

Trzymaj się cieplutko
i miłego pobytu u TZ

Jestem FIT !

karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 19:34   #5
*femme*
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sysuni@ Pokaż wiadomość
Niczym sie nie przejmuj. Skoro twój facet mowi ci, ze nie ma z tym problemów, to jedź.. Mysle, ze gdyby jego rodzice tak naprawde mieli cos przeciwko twoim noclegom u nich Twój TZ czesciej chciałby nocowac u ciebie i nie proponowałby bys go odwiedzała .. takze wrzuc na luz.. zwłaszcza, jesli jak mowisz, nie jestes gówniara i macie "powazne zamiary".. mysle, ze jest jednak rzecz, o której musisz pamietac a przynajmniej powinnas... Wiadomo, noc, spicie razem i wogole.. zadbajcie przynajmniej, by rodzice nie usłyszeli, ze robicie to tuz za sciana.. chodzi mi oczywiscie o seks... wtedy ich stosunek do ciebie mogłby sie zmienic... warto uszaowac ich dobra wole, bo przeciez mogliby zabronioc wam spac razem w ich domu.. takze nic tylko docen dobre relacje z przyszłymi tesciamii niczym sie nie przejmuj na zapas.. buziaki
Na hałasy uważamy, tak więc nie robimy rumoru

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam z rodzicami, Tż też.. czasem nocowałam u Tżta gdy na przykład było późno a on wypił piwo i nie mógł mnie odprowadzić.. i nie powiem..było mi niezrecznie bo mama Tżta nie toleruje spania razem ani seksu u niej w domu..chociaż dobrze wie,że seks uprawiamy. Teraz sypiam u Tżta tylko gdy jego rodziców nie ma na noc,czyli rzadko u Ciebie nie jest źle,bo z tego co piszesz wynika,że rodzice Tżta nie mają nic przeciwko temu żebyście spali w jednym łóżku... no ale rozumiem,pewnie myślisz,że oni tak z grzeczności a naprawde nie za bardzo im się to podoba. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi to jak tam pojedziesz wejdz do pokoju i zapytaj głośno,niby od niechcenia "to gdzie ja mam dziś spać, na osobnym łóżku czy w pokoju (imię Tżta) bo nie wiem gdzie zostawić rzeczy" albo coś w tym stylu...może to głupie i niezreczne ale wtedy rodzice bedą musieli odpowiedzieć...jeśli nadal odpowiedzą z grzeczności że masz spać z Tżtem a bedą w glębi duszy innego zdania..to ich problem w końcu pytanie padło wprost... trudna sytuacja ale chyba takie zapytanie to najlepszy sposób... albo po prostu rozmowa np.z mamą Tżta- po prostu zapytaj Jej czy nie ma nic przeciwko i dodaj że jest Ci niezrecznie nie znając Jej zdania i sypiając z Tżtem...
Za pierwszym razem jak byłam, to się zapytałam mamy TŻ, czy nie sprawia im kłopotu to, że mnie goszczą i u nich przebywam te kilka dni. Nawet chyba dwa razy się pytałam Powiedziała mi, że zadnego i wcale jej moja obecność nie przeszkadza. Zresztą jestem osobą, która zważa na swoje zachowanie i sprzątam po sobie, nie zostawiam porozwalanych po mieszkaniu/łazience swoich rzeczy/kosmetyków, bo nie chcę robić bałaganu Zwracam uwagę, by nie zostawić bałaganu po prysznicu, wody na podłodze czy włosów w wannie Ale tak już jestem nauczona.

Cytat:
Napisane przez karta666 Pokaż wiadomość
Aj, moja droga, nie przejmuj się. Rodzice TZ nie wykazują, że jest to problem dla nich, TZ tez nie wykazuje. Napewno nie chciałby zebys się czuła niezręcznie, więc by nie zapraszał gdyby nie było to akceptowane przez rodziców. Naprawde, nie przejmuj się. Jeśli tak Cię dręczy to, to spytaj się TZ mamy, jesli masz z nia dosc dobry kontakt, delikatnie, czy nie przeszkadza im to, że niechciałabyś robić problemów. Zyskasz duży plus za szczerość i otwartość do niej, i uspokoisz się.

Trzymaj się cieplutko
i miłego pobytu u TZ
Dzięki za wypowiedzi, jeszcze pomaltretuję TŻ i pogadam z nim na ten temat, żeby mnie utwierdził, bo ja to taki niedowiarek jestem

Ach, jeszcze jedno. Wiecie... problemem jest również stanowisko mojej mamy.... ona uważa, że to, że nocuję u TŻ postawi ja w złym świetle i sobie pomyślą, jaka z niej matka, że mnie puszcza do faceta na noc Z tym, że ja już po studiach nawet jestem i mnie jej zachowanie irytuje i jeszcze bardziej mnie cała sytuacja gryzie
Stary 2007-10-04, 19:47   #6
sweetpinky
Zakorzenienie

Femme nie przejmuj się!skoro TŻ uważa, że jest dobrze i jego rodzice też to nie masz się czym martwić!ja swojego czasu tez miałam taki problem ale tak samo jak u Ciebie rodzice mojego TŻ-ta nie mieli nic przeciwko a i tak czułam się niezręcznie. Po pewnym czasie samo przeszło. Teraz jesteśmy małżeństwem i mieszkamy sami na własnym.

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 19:54   #7
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

femme mysle ze martwisz sie na zapas. a jesli twoja mama ma problem z tym ze sypiasz u tz to poprostu jej w to nie wtajemniczaj.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 19:58   #8
akurat
Rozeznanie

Ja mam bardzo podobną sytuację. Mieszkamy z Tżtem w różnych miastach, widujemy sie tylko w weekendy. Częściej on przyjeżdża do mnie, a raz na jakiś czas ja do Niego. Oboje jeszcze mieszkamy z rodzicami no i trudno. Przecież musimy sie jakos widywać. Nie jest to komfortowa sytuacja ale nie ma innego wyjścia na razie. Moi rodzice nie zgłaszają sprzeciwu, Jego podobno też nie w końcu skoro Tż jest u mnie cały weekend to czemu ja nie mam być u Niego cały weekend Ja bedąc tam czuje sie troche skrępowana mimo że Tż mnie cały czas zapewnia że nie ma czym sie przejmować. Staramy sie nie siedzieć cały czas w domu rodzicom na głowie i tyle. Aha, no i śpimy niestety oddzielnie żeby nie było kwasów..choć przed rozejściem się spać do osobnych łóżek siedzimy w razem w jednym pokoju i wiadomo co robimy ale skoro muszą być zachowane pozory niewinności to niech będą...
Staraj się nie przejmować
Stary 2007-10-04, 20:23   #9
*femme*
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sweetpinky Pokaż wiadomość
Femme nie przejmuj się!skoro TŻ uważa, że jest dobrze i jego rodzice też to nie masz się czym martwić!ja swojego czasu tez miałam taki problem ale tak samo jak u Ciebie rodzice mojego TŻ-ta nie mieli nic przeciwko a i tak czułam się niezręcznie. Po pewnym czasie samo przeszło. Teraz jesteśmy małżeństwem i mieszkamy sami na własnym.
Może i mi przejdzie
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
femme mysle ze martwisz sie na zapas. a jesli twoja mama ma problem z tym ze sypiasz u tz to poprostu jej w to nie wtajemniczaj.
Przyznam się, że czasem zamartwiam się mało istotnymi wg innych sprawami... Natomiast staram się czasem ukryć przed mamą fakt, że jestem u TZ, ale ona dzwoni do mnie często albo chce przyjechać do mnie na zakupy i często wychodzi, gdzie jestem.
Cytat:
Napisane przez akurat Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobną sytuację. Mieszkamy z Tżtem w różnych miastach, widujemy sie tylko w weekendy. Częściej on przyjeżdża do mnie, a raz na jakiś czas ja do Niego. Oboje jeszcze mieszkamy z rodzicami no i trudno. Przecież musimy sie jakos widywać. Nie jest to komfortowa sytuacja ale nie ma innego wyjścia na razie. Moi rodzice nie zgłaszają sprzeciwu, Jego podobno też nie w końcu skoro Tż jest u mnie cały weekend to czemu ja nie mam być u Niego cały weekend Ja bedąc tam czuje sie troche skrępowana mimo że Tż mnie cały czas zapewnia że nie ma czym sie przejmować. Staramy sie nie siedzieć cały czas w domu rodzicom na głowie i tyle. Aha, no i śpimy niestety oddzielnie żeby nie było kwasów..choć przed rozejściem się spać do osobnych łóżek siedzimy w razem w jednym pokoju i wiadomo co robimy ale skoro muszą być zachowane pozory niewinności to niech będą...
Staraj się nie przejmować
Mój TŻ też jest u mnie częściej. A spać muszę u niego w pokoju, bo inaczej nie miałabym gdzie A tam jedno łóżko jest. Najwyżej mogę go zepchnąć na podłogę Siedzieć też nie siedzimy rodzicom na głowie, zajmujemy się swoimi sprawami, to oni raczej nas wyciągają do siebie (i to też mnie czasem krępuje ).
Akurat - a czy jadąc do TZ kupujesz np. jakieś cukierki, robisz ciasto itp.? Bo czasem się zastanawiam, co tu wziąć ze sobą... Pomysły mi się wyczerpały TŻ zazwyczaj cos przywozi, jeśli nie zrobionego przez mamę, to kupuje coś w sklepie...
Stary 2007-10-04, 20:51   #10
benito_mruffkolini
BAN stały

rozumiem, że możesz czuć się nieco niezręcznie, ale jeśli chłopak i jego rodzice wyraźnie powiedzieli Ci, że problemu nie ma, to znaczy chyba że nie ma a gdyby "teściowie" mieli do Ciebie jakieś wąty to jestem przekonana, że a jakiś sposób byś to odczuła

tak że myślę, że nie ma się co przejmować niepotrzebnie i lepiej ciesz się chwilami spędzonymi z TŻtem a nie zamartwiaj
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 21:13   #11
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

femme jak kiedys dziewczyna mojego synka bedzie przynosila do nas do domu ciasto to wiem ze zdobedzie serce mojego tz. bedzie juz ja uwazal za rodzine dac facetowi cukierka

a jesli chodzi o mame twoja to klops. ja mialam inaczej. nie mieszkalam z mama ale jak wyjezdzalam to mialam rozmowy z domowego przekierowywane na komorke, wiec nawet jak bylam gdzies w trasie to moglam ja uspokoic ze jest ok. nic mi sie nie dzieje. ze w ogole to leze wlasnie pod kocem itp. zeby sie nie martwila ze do pozna pracuje czy cos
a jak bedziesz sie wybierala do tz i chcesz uniknac mowy umoralniajacej to powiedz ze jedziesz do zakopca czy gdzies tam, a nie do niego do domu..
tylko szkoda tak cyganic wlasna mame

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 21:29   #12
malinowo-truskawkowa
Rozeznanie

Wg mnie jakby był jakiś problem to rodzice by coś mówili, albo przynajmniej coś burczeli pod nosem, lub wygarniali to tztowi.
malinowo-truskawkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 21:46   #13
akurat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *femme* Pokaż wiadomość
Może i mi przejdzie

Akurat - a czy jadąc do TZ kupujesz np. jakieś cukierki, robisz ciasto itp.? Bo czasem się zastanawiam, co tu wziąć ze sobą... Pomysły mi się wyczerpały TŻ zazwyczaj cos przywozi, jeśli nie zrobionego przez mamę, to kupuje coś w sklepie...
Hmm zazwyczaj coś przywożę: ciasto (wtedy drżę żeby było zjadliwe ), albo jakieś czekoladki, raz kawę .. (ale potem wyczułam, że chyba takiej nie piją ) teraz też pomysły mi sie skończyły. Ostatnio nic nie miałam Może jakieś wino do obiadu??? (teraz mi przyszło do głowy)
Stary 2007-10-05, 09:27   #14
iwONKA595
Zadomowienie

moim zdaniem nie ma problemu, jego mama chyba nie odnosi sie do ciebie jakos niemilo, a uwazam ze jakbys nie byla tam mile widziana to odczulabys to na pewno. moj TZ tez czasem u mnie spi bo mieszka 30km ode mnie i moja mama sie wrecz cieszy jak przyjezdza, absolutnie nie ma nic przeciwko.
Takze glowa do gory, wyluzuj
Stary 2007-10-05, 10:09   #15
1141655
Zakorzenienie

Na poczatku tez bylo mi niezrecznie. Ciekawa bylam czy jego rodzice maja cos przeciwko , podobnie jak ty.
Na szczescie to oni chyba zauwazyli ze sie krepuje i starali sie rozladowac atmosfere. Ale i tż < widze to dopiero po pewnym czasie> jak bylam u niego i siedzielismy w pokoju wieczorem, wyciagal mnie do nich do kuchni < maja duza kuchnie i tam przesiaduja> i sobie z nimi siedzielismy, gadalismy a i oni mnie lepiej poznawali ,a ja ich Wyciagali jakies winko , rozmawialismy. Teraz po pewnym czasie stwierdzam,ze tz robil to zeby wlasnie pokazac im ze jestem wporzadku, a ze i oni nie gryza.

teraz juz nie ma tego problemu. Jak mam wyprawe do tzta na noc, to zabieram jakies winko, lub ciacho siedzimy wieczorem tez z jego rodzicami, a potem sie ulatniamy

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 21:42   #16
*femme*
Przyczajenie

Podbijam wątek, bo znowu kwestia wyjazdów do TŻ stała się przyczyną konfilktów między mną a rodzicielką . Z okazji znaczącego dla nas dnia wysnuliśmy plany na 3-dniowy pobyt mnie u Niego. Z tego powodu dostałam... ochrzan od mamy i cała sytuacja zaowocowała kłótnią. Usłyszałam od niej, że jestem niewychowana, co sobie pomyślą jego rodzice (bo zazwyczaj bywałam u Niego max 2 dni, a teraz 3, no to normalnie koniec świata jakiś ), że latam pod jego dyktando i że ona się tego po mnie nie spodziewała, że skoro tak mi się tam podoba, to jak będę miała jakiś problem, to żebym nie zwracała się z nim do niej, tylko... do TŻ i jego rodziców . Jestem dorosła, nie mieszkam w domu i nie rozumiem, dlaczego ona robi mi takie jazdy . Zrobiło mi się straaasznie przykro i odebrałam to jak szantaż emocjonalny . Najchętniej w ogóle bym jej nie mówiła, że jadę wcześniej o jeden dzień, ale oczywiście to niemożliwe, bo ona do mnie pisze/dzwoni ciągle i nie da się tego faktu ukryć. Dodam, że mama jest osobą samotną i może dlatego tak mnie kontroluje. Ale ten szantaż emocjonalny to mnie przybił... Stwierdziła, że się wpraszam i że rodzinie TŻ pewnie moja obecność przeszkadza... A chciałam zaznaczyć, że jeszcze ani razu ode mnie nie wyszła propozycja mojego przyjazdu do Niego, więc jak można powiedzieć, że się wpraszam. Mama TŻ nieraz pytała, dlaczego nie zostanę dłużej albo kiedy znów przyjadę.
Kocham mamę, ale swoim zachowaniem strasznie mąci mi w głowie... Mamy święto z TŻ i chcemy je uczcić, a ona swoim gadaniem tylko sprawia, że ja mam wyrzuty sumienia . Chyba za bardzo jestem pod jej wpływem... a nie mieszkamy razem...

Dziewczyny, poradźcie jak sobie z nią radzić. Normalnie psuje mi nastrój i radość ze spotkania z TŻ. Nawet powiedziała, że przesadzamy z częstotliwością spotkań ( widzimy się tylko w weekendy albo nawet i co 2 ), ręce mi opadają na jej gadanie. Najchętniej wyłączyłabym telefon, ale znając mnie będę sie przejmować jej gadaniem i jeszcze zepsuje mi radość z wizyty u TŻ.
Jest mi strasznie przykro z powodu jej postępowania Nawet się wkręciłam i sama zaczęłam się zastanawiać, czy jechać wcześniej o ten dzień
Stary 2007-11-27, 23:07   #17
sadex
Raczkowanie

Może po prostu Twoja mama chciałaby Cię mieć tylko dla siebie Pewnie jej smutno samej, stąd ten troszkę dziecinny szantaż.

Jedź i się nie przejmuj.
Z tego, co piszesz, Twoi "teściowie" nie mają nic naprzeciw Twoim wizytom, więc się nie krępuj. Zwłaszcza, że jesteście dorośli. Wydaje mi się, że jego rodzice daliby Ci jakoś odczuć, gdyby im coś nie pasowało.
sadex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-27, 23:30   #18
Wisienki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sysuni@ Pokaż wiadomość
Niczym sie nie przejmuj. Skoro twój facet mowi ci, ze nie ma z tym problemów, to jedź.. Mysle, ze gdyby jego rodzice tak naprawde mieli cos przeciwko twoim noclegom u nich Twój TZ czesciej chciałby nocowac u ciebie i nie proponowałby bys go odwiedzała .. takze wrzuc na luz..

Też tak myśle

Sama przez wiekszą cześc roku jestem w podobnej sytuacji. Nawet z mamą mam podobne przeboje. Rodzice np czesto mi mówią, ze sie nie szanuje, ze się narzucam rodzinie TŻta, ze przez to ze czasami u niego sypam zmarnuje sobie życie i nikt mnie nie bedzie chciał, ze... a zreszta duzo by mówić...

Z tym ze u mnie nic nie da wyłacznie telefonu - bo rodzic e w takiej sytułaci dzwonią do siostry, TŻta, znajomych - cud ze jeszcze niegdy nie zadzwonili na policje.

Moje zdanie jest takie zdania rodziców trzeba wysuchać i przemyśleć, a później zrobić to co dyktuje nam nasze własne serce lub/ i rozsądek. W końcu jesteśmy już dorośli. To przecież nasze życie. Nikt go za nas nie przeżyje a jeśli wybierzemy dobrze i nasi rodzice bedą szcześliwi, jeśli źle przynajmniej niebedziemy ich za nic obwiniać .
Stary 2007-11-27, 23:53   #19
liyahh
Raczkowanie

(pytanie off-topic, ale co oznacza ten skrót TŻ??)
liyahh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 07:43   #20
miphuhiz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liyahh Pokaż wiadomość
(pytanie off-topic, ale co oznacza ten skrót TŻ??)
Towarzysz Życia
*Femme* może Twój Tz mógłby jednak przyjechać do Ciebie na te 3 dni, albo powiedz mamie, ze pojechaliście gdzieś w góry.
Ty myslisz, ze mama sie czepia, ale to po prostu inne pokolenie. Inaczej ja wychowano, dorastala w innych warunkach. Dlatego tak sie przejmuje.
Nie wiem co Ci poradzić
Stary 2007-11-28, 12:03   #21
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Uważam, że powinnaś jechać. Oczywiście należy mamę wysłuchać, ale skoro jesteś dorosła, to nie powinna ci nic narzucać. To inne pokolenie, takie sytuacje są dla nich trudne do zrozumienia. Wiem, bo sama to przechodziłam. W końcu się przyzwyczaili
Nie psuj sobie wyjazdu, mama nie obrazi się na ciebie do końca świata. Jeśli cię kocha, to zawsze będziesz mogła do niej przyjść. A twój wyjazd też da jej do myślenia..
Stary 2007-11-28, 18:22   #22
Magnolia_83
Rozeznanie

Cytat:
Hej dziewczyny, muszę się kogoś poradzić i pomyślałam, że Wasze obiektywne opinie mi pomogą .
Otóż z moim TŻ żyjemy na odległość, w innych miastach. Spotykamy się u mnie lub u niego. Problem w tym, że ja mieszkam sama, a on jeszcze z rodzicami i lekko niezręczne dla mnie jest nocowanie u niego 2-3 dni, kiedy rodzice są w domu... Jesteśmy dorośli, więc nie chodzi o to, że jestem gówniarą, która nocuje u faceta, ale czuję się lekko niezręcznie. Czasem jest tak, że TZ ma dom tylko dla siebie, więc luz. Ale zdarza się i tak, że jego rodzice także są. On mi mówił, że rozmawiał z mamą jeszcze zanim pojawiłam się u niego pierwszy raz, że jak przyjadę, to będę nocować, bo mieszkam daleko i nie ma sensu, żebym przyjechała, posiedziała i pojechała przed nocą... Powiedział, że nie było żadnego problemu ze strony mamy. Ale w sumie czy powiedziałby mi, gdyby coś było nie tak? Nigdy podczas mojej obecności nie robiono mi żadnych przykrości, uwag itp., że jestem niemile widziana, ale jak już pisałam, czuję się po prostu niezręcznie Teraz mam do niego jechać, bo to on bywał u mnie ostatnio i teraz zaprosił mnie do siebie. Spytałam, czy to żaden problem, bo rodzice w domu będą... Stwierdził, że gdyby był, to by mnie nie zapraszał. A ja sama nie wiem... koleżanka mówi, że nawet jak by rodzicom coś by nie pasowało, to on mi tego nie powie. I weż tu bądź mądra. Nie wiem, co mam robić... Nie jestem gówniarą, ale głupio mi przed jego rodzciami nawet z tego powodu, że śpimy w jednym łóżku... Jestem nerwową osobą i przejmuję się pierdołami, więc może to to i wyolbrzymiam? Kiedyś jego mama mi powiedziała sama, żeby się nie krępowała czy czuła niezręcznie i jakoś miło mi się wtedy zrobiło. Ale kol. twierdzi, że to jednak nie wypada, żebym ja jeżdziła do niego i nocowała, skoro mieszka z rodzicami.
Poradźcie coś Jestem w rozterce, nie będę się czuła do końca swobodnie i jeszcze teraz mi łazi po głowie myśl, że najzwyczajniej nie wypada i że sobie o mnie coś pomyślą.
Może nie przejmowałabym się tak, gdyby TŻ nocował też w moim domu odzinnym, ale jak wspomniałam nie mieszkam już z rodzicami i u nas ta kwestia odpada. Gdy jesteśmy u mnie, to jesteśmy sami. Zresztą w moim domu by nawet nie było warunków, bo nie mam tam własnego pokoju.

Czy któraś z Was jest/była w podobnej sytuacji? Co myślicie o mojej? Jeździć skoro TŻ mówi, że nie ma problemu? Czy niech on przyjeżdza tylko do mnie? Tylko, że wtedy widywalibyśmy się rzadziej, bo niekiedy w czasie moich wizyt musi wyrwać się na kilka godzin do swoich obowiązków. I tym samym wyjazd do mnie nie zawsze jest możliwy i ja jeżdzę wtedy do niego.
Oj Femme bardzo dobrze Cie rozumiem. Ja mieszkam koło warszawy a mój ukochany w Poznaniu. Widujemy sie bardzo zadko.. ale juz 2,5 roku leci
Jesli chodzi o twoje zmartwienie.. no cuż wszystko zalezy jakich ma rodziców, jak podchodza do takich spraw. Jeśli faktycznie miło cie przyjeli to nie masz sie co martwić.
W moim przypadku było troche naczej, moj ukochany też mnie zapewniał że wszystko jest ok i żyłam sobie w takiej błogiej niewiedzy, zreszta jego rodzice to troche dziwni ludzie wiec uważałam że ich wrogie spojrzenia to normalka. A może sama siebie okłamywałam? Dopiero po pół roku dowiedziałam sie że mnie nie trawią, że przyjeżdzam i robie im kłopot swoja obecnością. Przestałam przyjeżdzać, myśleli że dzieki temu rozstaniemy sie z PAwłem. No ale niestety nie Kiedy zobaczyli że nadal sie spotykamy a ich jak dotad zgodny syn jest w tej materii nieustepliwy i on przyjezdza do mnie to troche zmiekli i wyciagneli reke na zgode. A kiedy pytałam sie P. czemu mi wczesniej nie powiedział to powiedział że było mu wtyd ze ma takich rodzicow ktorzy zachowuja sie jak banda rozpieszczonych dzieciaków i mysla tylko o sobie..
Teraz juz jest dobrze, moja przyszła teściowa bardzo sie stara żeby naprawic jakos stosunki miedzy nami.. ale wiesz jak to jest jak juz raz sie sparzysz.. pozatym nigdy nie bede wiedziała czy ona wyciagneła ta reke bo chce mnie poznac czy po prostu boi sie ze straci syna..

Serdecznie Cie pozdrawiam, mysle że ty nie powinnaś sie martwic
Magnolia_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-28, 22:10   #23
onemi
Rozeznanie

wiesz co .. nie wiem moze Twoja kolezanka ma staroswieckie poglady czy co..
Gdyby jego rodzicom to przeszkadzalo to zapewniam Cie ze nie zapraszalby Ciebie do domu, a mama nie mowila by zebys sie nie krepowala.
Wszystko jest ok
Nie jestes jedyna dziewczyna ktora jezdzi do swojego chlopaka na kilka dni.
Moja kolezanka spedzila u swojego chlopaka (w domu rodzinnym) prawie miesiac a kiedy musiala juz wyjechac to mama az sie poplakala ze "juz" jedzie.
Na bank gdyby bylo cos nie tak w zwiazku z tym to nie zaproponowalby tego.
Ja sama czasem nocuje u mojego chlopaka chociaz dzieli nas niecale 5 km, jest samochod, widzimy sie bardzo czesto. Pytalam co jego rodzice na to i ze mnie to troche krepuje, na co on "przestan, wszystko jest wporzadku i w ogole czemu o tym myslisz, gdyby cos bylo nie tak to nie spedzalibysmy tak weekendow" .

Od 5.01.2010 :
66,7kg wrrrr 65..64..63..62..61..60..59..58..57.. i -->
onemi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-12-08, 17:01   #24
azzis
Zakorzenienie

Jesteś po prostu osobą, która za bardzo się przejmuje mało istotnymi rzeczami. Ale to dobrze, że martwisz się tym, co inni pomyślą o Tobie i Twoim zachowaniu (ale nie martw się do przesady). Skoro jego rodzice twierdzą, że nie widzą problemu w tym, żebyś była kilka dni u nich w domu, to widać nie ma problemu No chyba, że zauważysz, że jak jesteś to mają jakieś niemrawe miny, nie chcą z Tobą rozmawiać albo z TŻ'tem. Jeśli nie zauważyłaś takich oznak, tzn. że rzeczywiście im nie przeszkadzasz i Cię lubią.
Mój TŻ przez 1,5 roku przyjeżdżał do mnie na weekendy i to było normalne dla moich rodziców, że gdy zbliżał się piątek on przyjeżdżał.

Na pewno jego rodzice rozumieją, że nie macie możliwości spotykać się codziennie, ale przecież musicie się spotykać i powinni Wam to umożliwić Sami byli młodzi więc to rozumieją.
A Twoja mama widać jest zazdrosna o Ciebie. Albo uważa, że dziewczyna nie powinna nocować w domu chłopaka (tak została wychowana i uważa że to coś złego). Może powinnaś poznać Waszych rodziców ze sobą? Porozmawiaj z mamą. Ale nie przez telefon. Porozmawiajcie szczerze przy kawie i wytłumacz jej jakie jest Twoje zdanie.
azzis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 17:40   #25
julittaa22
Zadomowienie

Post Dot.: ja w domu TŻ - niezręczna sytuacja?

Moj chlopak mieszka ode mnie 60km,obydwoje mieszkamy z rodzicami i nie ma zadnego problemu.Spotykamy sie co weekend raz u mnie raz u niego i jakos nigdy nie bylo skrepowania nawet na poczatku gdy pierwszy raz spalam u niego a on u mnie.Ostatnio siedzialam u niego tydzien,on chodzil do pracy a ja bylam sama tylko z jego rodzicami i bylo ok Mysle ze za bardzo sie przejmujesz a naprawde nie ma czym bo pewnie duzo par jest w takiej sytuacji
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 18:16   #26
Atka87
Zadomowienie

Moim zdaniem nie przejmuj się niczym gdyby TŻ miał jakieś nieprzyjemności ze strony rodziców, nie proponowałby Ci noclegu

Atka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 18:23   #27
Klariska
Wtajemniczenie

Cytat:

Moj TŻ mieszka ode mnie ok 30km. Jesli do niego jade to zostaje na weekend i spimy razem. Jego rodzice sa bardzo tolerancyjni. Moi moze nie az tak bardzo, ale nie narzekam. Takze to zalezy od podejscia rodzicow danej osoby
Skoro jego mama Ci tak powiedziala, to znaczy ze jestes u nich mile widziana i nie przeszkadza jej to. Przeciez nie mowilaby tego gdyby tak nie uwazala Bylaby raczej niemila.
Na poczatku jak u niego nocowalam faktycznie czulam sie dosc obco i zdenerwowana bylam. Jednak po jakims czasie to minelo, a jego rodzice i tak od poczatku wiedzieli ze my razem spimy(choc 2 materace byly). Po kilku rozmowach z jego rodzicami, zaczelam sie czuc jak domownik(bo tak tez mnie traktowano) i bylo ok

Klariska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 19:07   #28
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ja z moim tz jestesmy 5 lat mieszkamy od siebie w odleglosi 70 km na poczatku spotykalismy poza domami przyszła jesień wiec do domku poczatkowow 1 weekedn u niego 2 u mnie teraz ja studiuje wiec jezdzac na studia przejzdzam przez jego miejscowosc wiec czesciej bywam u tz rodzice tz nic przeciwko nie maja tylko tyle zbeysmy juz zalegalizowali nasz zwiazek.
poczatkowo spalismy osobno w osobnych pokojach jak bylismy u niego u mnie od poczatku razem w 1 lozku bo zabardzop nie bylo nawet gdzie zeby on spał, przełom nastapil jak byl u niego w domu remont i brak miejsc wiec spalismy razem i tak jakos zostalo do dnia dziejszego
Moim zdaniem nie masz sie czym przejmowac jesli jeszcze nic złego ci nie powiedziel a twoja mame rozumiem bo moja na poczatku miala tez pretensje ze to nie wypada zeby dziewczyna spala u chlopaka i wogule ze nie wychowana jestem ale jej przeszło
Ogólnie jest ok na dzień dzisiejszy
chociaz nie powiem że raz nie usłyszałam z ust tz ojca przykrosc straszna odnosnie spania razem mama tz zaraz wziela moja strone i jest juz ok
Wiec sie nie drecz napewno nic przeciwko niemaja i ciesza sie ze szczescia syna a juz nic na to nieporadzisz ze on mieszka z rodzicami a ty sama i pewnie dlatego sie czujesz niezrecznie bo jestes nauczona mieszkania samej a nie z rodzicami to juz sa nawyki
Powodzenia życzę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-08, 20:24   #29
kycia1
Wtajemniczenie

wlasnie sobie siedze-zapychajac sie pizza przyszelej tesciowej a moj TZ jest na treningu z kolegami. jestem u niego od wczoraj , az do niedzieli -jak co weekend, mimo, ze mieszkamy w tym samym miescie. Miałam to samo na pocztaku związku-wypada? nie wypada? Jak zostawałam u mojego TZ-a na poczatku na noc to on musial spac na podlodze (mama mu kazala) a ja mialam spac na jego lozku . pewnego dnia jego mama przychodzi do nas do pokoju zaniepojona , ze moj TZ nie przyszedl po materac(na ktorym spal jak ja bylam) i zobaczyla , ze lezymy w lozku.... Mowi tak : " No wiecie co? Tak razem? w jednym łozku?" (troszke zartowala). na co moj Tz "mamo.... mamy po 20 lat, juz daj sobie spokoj z tym materacem". Teraz juz sie noe boje, zostaje u TZ-a sama jak on gdzies wychodzi, tesciowa mnie kocha jak corke a ja ja jak druga mame. sadze, ze jesli dłuzej pobedziesz z mama TZa , to sie przekonasz wtedy co o tym wszytskim mysli. My jestemy razem prawie 5 lat, ale nie zmienia to faktu, ze staram sie mimo wszysto nie sprawiac problemu. Głowa do gory , bedzie git

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości