|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dobry tonik antybakterynjy dla naczynkowca????
Czesc dziewczyny!!!poszukuje dobrego toniku antybakteryjnego dla naczynkowca, czyli bez alkocholu. Nie dosc ze mam rozszerzone naczynka to jeszce czasami jakas paskuda mi wyskoczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Dobry tonik antybakterynjy dla naczynkowca????
Moge polecic dwufazowy tonik matujacy Biotherm, jest bardzo delikatny, nie wysusza. Nie wiem czy ma dzialanie antybakteryjne, ja go stosuje w polaczeniu z Effaclarem K i syfy sie trzymaja z dala
![]() Aha, i poczytaj sobie oceny tego toniku na KWC, a moze przy okazji znajdziesz cos innego, w bazie jest pelno roznych tonikow. Co do zelu do oczyszczania to proponuje Toleriane z La Roche Posay, ewentualnie Effaclar (ktory ma dzialanie antybakteryjne). Oba sa bardzo lagodne i dobrze czyszcza. ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dzieki svenja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Iwostin Purritn się pieni, delikatnie ale zawsze. Oba żele Toleriane i Effaclar działają antybakteryjnie, zgadzam się ze Svenją, że tonik Biotherm jest super - ewenement wśród wysokopółkowych działający antybakteryjnie ale bez alkoholu. bezalkoholowy jest jeszcze Clarins, ale dla mnie już gorszy.
I nieco prywaty - Svenja, przepraszam z całych sił za milczenie, wreszcie odpisuję Ci na maila ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A no i nasze rodzime Daxy Czysta Cera! W nowej wersji Perfecta Czysta Cera oba są bez alkoholu, zresztą strasznie lubię - ja należę do tej grupy, która twierdzi iż wcale nei zmieniły sie na gorsze
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Dzieki Smoczyco
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja za Smoczycą, mogę Ci polecić Dax'a
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a ten Dax to ta ceria Czysta Cera z limonką? jesli tak to czy inne produkty z tej serii sa godne uwagi? pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
lumiaa napisał(a):
> dziewczyny a ten Dax to ta ceria Czysta Cera z limonką? Tak, to ta seria ![]() >jesli tak to czy inne produkty z tej serii sa godne uwagi? Osobiście miałam okazję wypróbować tylko toniki, ale oceny tej serii są na KW, więc sobie zobacz. Generalnie wynika z nich, że kosmetyki są niezłe ![]() >pozdrawiam ![]() ja również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
MagJa dzieki!!A mam pytanie uzywasz juz tej nowej serii? sprawdzalam na stronie daxa jak one tam wygladaja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Gosia napisał(a):
> MagJa dzieki!! Proszę ![]() A mam pytanie uzywasz juz tej nowej serii? Tak, tej nowej z limonką i miętą w zielonych opakowaniach >sprawdzalam na stronie daxa jak one tam wygladaja ![]() Zgadza się ![]() >Jestem na wizazu od niedawna i sie dopiero wgryzam ![]() W sprawie kwasów też jeszcze wiele nie wiem, dopiero zaczynam z nimi moją przygodę, ale bynajmniej ten tnok krzywdy moim naczynkom nie czyni. On jest naprawdę delikatny, nawet oczy można przetrzeć i nic się nie dzieje (w ramach eksperymentu sprawdzałam) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak, to ta nowa seria, które zapachem przypomina nieco płyn do mycia naczyń... toniki są niezłe moim zdaniem - wiem że wiele osób twierdzi że w starszej wersji były lepsze, ale ja tam na razie się nie mogę z tym zgodzić. Ten wzmocniony z AHA to mój faworyt, jest łagodny, ale działa antybakteryjnie, ostatnio mam problemy z cerą - za dużo czekolady i coli, niestety - używam tylko tego toniku, widze poprawę stanu skóry. Naczynkowcy nie mają się czego obawiać, te kwasy to taki chyba chwyt marketingowy - jeśli złuszcza to delikatnie, nie rozjusza naczynek. Z tej serii miałam jeszcze piankę - dość dobra, nieźle czyści skórę i nie ściąga jej za bardzo ale używałam jej tylko rano bo ja dla mnie do wieczornego demakijażu się nie nadaje (ciut za słaba). Kremy z tej serii mnie nie interesują - uzywam tylko nawilżających i przeciwzmarszczkowych, żelu z drobinkami d mycia się trochę boję bo poprzedni mocno drapał skórę, maseczki nie będę próbować bo nie znoszę peel offu. Z całej serii jeszcze planuję sprawdzić żel punktowy - ten poprzedni był bardzo dobry
![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
no nic lece zaraz na miasto i sobie sprawdze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a może tonik AA antybakteryjny Oceanic? jest dobry, ma łagodną formułę bez alkoholu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
a może tonik AA antybakteryjny Oceanic? jest dobry, ma łagodną formułę bez alkoholu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.