|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() dziwne podejście do życia?
Czy któraś z was tak uważa? jak patrze na wszystkie nastolatki to jestem załamana sobą. Nie wiem dlaczego tak mam, ale jak poznaje chłopaka to od razu myślę o nim tylko pod tym względem żeby być z nim na zawsze. Nie potrafię 'wyluzować'. Wcześniej w sumie 'kręciłam' z jakimiś chłopakami ale 3 razy stało się tak ze uznałam ze to jednak nie to i zraniłam bardzo drugą osobę... nie wiem czy to przez to tak mam... To jest straszne naprawdę
![]() Nie potrafie z kimś być bez uczucia, a wiem że można sie w kimś z czasem zakochać.. Kilka razy zdarzyło mi sie całowac z chlopakiem po pijaku. Po czym zawsze tego zalowalam, czułam sie jak jakas ladacznica ;/ Czy to normalne? Czy tylko ja sie urwałam z jakies innej planety? A może macie jakies rady dla mnie na wyluzowanie?
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: dziwne podejście do życia?
Poznając interesującego człowieka zawsze patrzymy na niego jak na potencjalnego partnera, to całkiem normalne (: Zdarzają się także "niewinne flirty", no ale skoro flirtujemy ze sobą, to budzimy względem siebie jakieś zainteresowanie, a to może z koleji prowadzić do pogłębienia znajomości (:
Jeżeli Ci na kimś zależy, to nie bądź zbyt wylewna, bo możesz kogoś "spłoszyć". Można dać znać w sposób subtelny drugiej osobie, że jesteśmy nim/nią zainteresowani. Nie musisz próbować 'wyluzować', po prostu nie warto obnażać się zbytnio z uczuciami na pierwszej randce, faceci tego nie lubią (: Pozatym sprecyzuj bardziej pytanie, bo nie wiem w czym problem do końca, czemu piszesz, że nie potrafisz być z kimś bez uczucia? Przecież nikt Ci siłą uczucia nie wpoji, a po co się ładować w związki z osobą, która nas nie interesuję?
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
tak- jesteś normalna.
nie każdy skacze z kwiatka na kwiatek i traktuje znajomości przelotnie, niektórzy po prostu szybko się angażują i przywiązują do pewnych osób. Flirtujemy też z osobą, która musi nas w jakimś stopniu interesować i mamy ochotę na zawiązanie znajomości, a wtedy kto wie - może przerodzi się to w związek?
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
własnie chodzi o to ze wogole nie jestem wylewna
![]() nie potrafie zwiazac sie z kims, jesli nie ma tam uczucia. mowie tak poniewaz moje przyjaciolki mowia ze bedac ze swoimi chlopakami nie byly odrazu zakochane, dopiero z czasem to przyszlo... a problem mam taki, ze poprostu zle mi z tym i chcialam sie wyzalic... p.s. nie jestem pewna do konca czy mnie dobrze rozumiesz.
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wylewna też nie jestem, nie lubię okazywać uczuć mimo że potrafię kochać mocno lub nienawidzić. Typowy Skorpionek ze mnie ;]
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ja tez jestem chyba jakas inna (mam 19 lat). jestem w szoku kiedy jedna kolezanka mowi ze jest z chlopakiem tylko dlatego że jest ładny, a druga że juz 10 razy zerwałaby z chłopakiem ale nie chce się stresować przed maturą :O a znowu kiedy do nie ma przy nich chłopaków to obściuskują się z kim popadnie.
to chyba ze mną jest coś nie tak, bo mimo że jestem ładna i inteligentna (w realu tak o sobie nie mówie, jestem raczej skromna i niesmiala) to nigdy nie miałam chłopaka, a jesli juz powiedzmy 'mam kogoś na oku' to nie wyobrazam sobie z nim być bez zadnego uczucia. powiedzcie czy cos ze mna jest nie tak? Edytowane przez skubidum Czas edycji: 2009-05-17 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A ja troche nie rozumiem...jak mozna czuc do kogos COS zanim jest sie z ta osoba? w takim razie zawsze bedziecie same, bo skoro nie mozecie byc z nikim nie czujac nic do tej osoby to jak inaczej? chyba ze poszukacie partnerow wsrod kolegow? Ogolnie chodzi mi o to, ze gdy ja poznalam mojego obecnego faceta to od tego dnia regularnie zaczelismy sie spotykac i nikt nie powiedzial "juz od tej chwili jestesmy razem, bo zaczynam cos czuc do ciebie"
![]() ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o to nam chodzi.
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
No tak, ale zeby pojawila sie ta "milosc" to potrzeba na to sporo czasu, nie miesiac, nie 2. Milosc to nie wspolne zainteresowania i milo spedzany czas. Przeciez trzeba poznac druga osobe, przekonac sie, ze macie w sobie oparcie, poznac nawzajem swoje wady i akceptowac je...ale zeby móc poznac to i duzo wiecej, potrzeba sporo czasu. Jestem ciekawa skad bierze sie to uczucie, kiedy nie jestesmy z dana osoba w zadnym zwiazku? Wnioskuje wiec, ze tutaj jest mowa o zauroczeniu? czyli bardzo nietrwalym uczuciu...a wlasciwie to nawet nie "uczucie" tylko chwilowa fascynacja.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
tez tak kiedys mialam..
teraz troche mi sie to zmienilo, biorac pod uwage moich dwoch bylych facetow.. pierwszy hmm.. dobry fajny ![]() drugi zakochana bylam/jestem bardzo ale jest kompletnym swirem, czasami az sie go balam :/ nie jestem juz z nim bo balam sie w to wplatac.. tak wiec nie zawsze mozna kierowac sie tylko uczuciami, szczerze to zaluje teraz tego pierwszego chlopaka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodzi o to, że nie wyobrażamy sobie być z kimś w związku, skoro nic nie czujemy do tej osoby. Spotykać się ok- do kina, na spacer, itp. może coś zaiskrzy. Ale to przecież nie oznacza związku, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba wierze w jakas milosc od pierwszego wejrzenia, ze jak poznam kogos to odrazu bede wiedziala ze to ten jedyny... chyba zyje w jakies bajce. troche jestem tego swiadoma ze to troche nierealne i zdarza sie chyba tylko w filmach. poza tym gdy starałam sie kogos poznac i spotykalam sie z ta osoba i uznalam ze to nie to, to strasznie zraniłam druga osobe dlatego teraz mam totalny uraz do takiego 'poznawania'...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:19.