|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
fruit cocktail Biosilk
hi!
Niestety, ale wizażowa wyszukiwarka nie pomogła mi w dowiedzeniu się dokładniejszych inf. na temat tego specyfiku. Chciałabym wiedzieć czy rozni sie dzialaniem od "klasycznego" jedwabiu biosilk. Jak reaguja na niego włoski(czy sa blyszczace, odzywione itp?) Byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie odp. Interesuja mnie jeszcze 2 produkty takie jak CHI i Bad azz. Czy warto zamówic te 3 buteleczki(?) Może ktoras z was dziewczyny uzywała ich wszystkich? ![]() fruit.jpg chi.jpg badazz.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: fruit cocktail Biosilk
używam biosilka ale tego zwykłego, nie słyszałam nic natomiast o tym 'fruit coctail'(??) jak dla mnie jest niezastąpiony.. a dziś ide na poczte odebrac przesyłke z trzema buteleczkami CHI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Też nie słyszałam o tym fruit coctail, natomiast o bad azz słyszalam, ze jest o niebo lepszy od zwykłego biosilka. Ja tym zwykłym jestemzachwycona i już nie wiem ile butelek zużyłam( mam kręcone, dosć suche wlosy więc trochę mi tego idzie
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
kurczee dziewczyny na mnie juz "zwykły" biosilk nie działa jak dawniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja tez uzywam zwyklego biosilku ale ostatnio slyszalam opinie jakiegos fryzjera z w-wy ze z jedwabiem jest tak ze trzeba robic sobie 2 tygodniowe przerwy w uzywaniu bo wlosy nie beda blyszczec ak jak zapierwszym razem , i chyba cos w tym jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Friut coctail to nic innego ja zamknięta w małej buteleczce odżywka ( normalnie dostępna w dużych butlach) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=6504 ( opinie dobre, sama mam zamiar spróbowac, używałam juz kilku innych specyfików tej firmy i po tym koktajlu spodziewam sie wiele). Natomiast dwie pozostałe buteleczki zawieraja jedwab( jak wczesniej napisałam fruit coctail to nie jedwab ) , Biosilk - ten najzwyklejszy ( jest o nim sporo watków na forum ) i Badd Azz ( piekny owocowy zapach , pprzeznaczony do puszacych się włosów, mi przypadł bardziej do gustu niż Biosilk- zarówno zapach jak i działanie, moim zdaniem , nieco lepsze). I jak zostało napisane co jakis czas używając jedwabiu trzeba robic przerwy dlatego , że zawiera sporo silikonu.
![]() |
#9 |
lipiec na maksa!!! :)
|
poza tym fruit coctail jest do splukiwania...
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
o! dzieki za odp. Chyba coś niedokładnie doczytałam z tym fruit cocktail(zmylil mnie wyglad buteleczki) W takim razie jak kasa pozwoli zakupie bad azz i CHI. Odżywki do spłukwiania raczej nie potrzebuje
![]() dzięki dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
lipiec na maksa!!! :)
|
nie ma za co
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kosmitka
|
Używałam całej trojki, obecnie mam CHI i bad azz. Nie wiem czy działają, może za mało ich używam :|, ale bad azz pięknie paaachnie
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio kupiłam szampon Fruit Coctail, myślałam, że tak jak odżywka, będzie miał działanie zamykające łuski włosów itd. Niestety jest to tylko teoretycznie szampon regenerujący, a tego efektu też póki co nie zauważyłam
![]() Denerwujący jest dla mnie jego zapach - jak suszonych bananów, które daje się do musli, jak suszę włosy to nadal go czuję :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja mam CHi, Bad azz i biosilk i tak naprawdę wydaje mi się , że różnią się one tylko zapachem. Wszystkie trzy mi odpowiadają i używam ich naprzemian i tylko na same końcówki włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jednak mam wrażenie , że Chi jest zdecydowanie najlepszy , po nim Bad Azz a Bioslik jednak najsłabszy , ale pewnie ro zależy od wielu czynników.
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak opisałabyś swoje wloski? i jakiego szamponu i odzywek uzywasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy prostowałam włosy , a miałam jeszcze ciemniejsze zestaw był taki- szampon Neril , lub seboradin niger ( jestem zwolenniczką aptecznych specyfików, choc ostatnio jakiś czas używałam Pantene do blondu) następnie odżywka farouk Chi Infra treatment i potem kropelka jedwabiu Chi, co kilka dni Wax. Gdy miałam czarne włosy podobnie . Niemal zawsze były w bardzo dobrej kondycji choc farbuje od 11 lat. W okresach wypadania intensywnego ( takie zdazały mi się dwa razy ) stosowałam garnier neril + Wax i witaminki. I teraz zawsze gdy zauwazam ich więcej w wannie stosuję neril. Zawsze mi pomaga, a włosy choc wydają się najpierw splątane, po użyciu odzwyki są zawsze lsniące i gładkie, ale może już taka specyfika mojego włosa.
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
dziewczyny chciałam zapytac czy używałyscie szamponu i odzywki fruit cocktail? na kwc odzywka ma świetne recenzje, ale o szamponie nic nie ma może Wy mogłybyscie napisac mi o nim cos więcej ? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Używam tego szamponu od jakiegoś czasu, i jestem dość zadowolona. Na początku chciałam się go pozbyć na targowisku głównie z powodu dość mocnego, bananowego zapachu, ale w końcu się przyzwyczaiłam i teraz uwielbiam ten zapach. Szampon bardzo fajnie wygładza włosy, jest dla mnie idealny do mycia włosów o 6 rano, bo nie muszę stosować już po nim odżywki. Długotrwałego działania regenerującego nie stwierdzono ![]() O ile odżywka Frit Cocktail jest polecana jako utrwalająca kolor, to na opakowaniu szamponu nie ma o tym ani słowa, i rzeczywiście nie polecam go do włosów farbowanych, bo mam wrażenie, że te owocowe składniki sprawiają, że mój kolor szybciej się wymywa i rudzieje. Podsumowując, dość fajny szampon dla osób nie mających rano czasu na nakładanie odżywek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
a ja mam pytanko dotyczące odżywki Fruit Cocktail - na KWC opisana jest jako regenerująca, czy rzeczywiście taka jest?? czy to typowa odżywka do farbowanych kudłów??
jak jest z tą regeneracją w porównaniu do Absolut Repair np?? bo właśnie między tymi dwoma się waham ![]() ![]() w ogóle to mam włosy farbowane i dosyć zniszczone, maska Absolut Repair im pomaga, teraz chciałabym jeszcze jakąś dobrą regenerującą odżywkę, i kupiłabym tego Absoluta, ale jakoś nie lubię używania kosmetyków seriami ![]() a może jeszcze jakieś profesjonalne regenerujące odżywki znacie i polecacie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
a uzywala moze ktoras z Was szamponu fruit coctail ?? Zastanawiam sie czy warto inwestowac w cala serie,czy tylko w odzywke ...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.