|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bloker+ fluid?????czy tak można??
cześć dziewczyny!!!Mam takie pytanko..jako, że używam na krem filtr spf25 mam po nim wrażenie, że mam lekkawą maskę na twarzy...wiem wiem tak mają z regóły wszystkie dziewczyny..Ale moje pytanie jest natury takiej: aby nie używać na tą maskę jeszcze fluidu( coby nie czuć się już jak muminek) pomyślałam, żeby może zmieszać filtry z fluidem(np. na ręce) i razem nałożyć na twarz, w ten sposób otrzymałabym krem koloryzujący, który ujednolici mi troche twarz i nie będę musiała używać fluidu. Boję się tylko, że przez co rozcienczę za bardzo filtry i nie będą skuteczne (dodam, że fluidu dodaje w proporcji 1/3 czyli trzy kapki kremu z filtrem i jedna kapka ciemnego fluidu).czy ktoś mi może odpowiedzieć???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Bloker+ fluid?????czy tak można??
up
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
z tego co czytalam wynika ze mieszanie fluidu z blokerem moze zmniejszyc znacznie skutecznosc filtra przeciwslonecznego. to znaczy jesli mieszazs w stosunku 1:3 niestety nie mozesz zakladac ze skutecznosc filtra zmniejszy sie tylko o 25%. podobniez nie mozna tego obliczyc ... zreszta skladniki fluidu moga zupelnie zmienic stabilnosc filtra (zdaje sie ze w przypadku filtrow mineralnych jest inaczej). pozostaje wiec jedno - nalozyc bloker, poczekac az sie wchlonie i na to fluid. lepiej jest uzywac lekkich fluidow, dobrze sie sprawdzaja te zastygajace bo im "warstwa poslizgowa" filtru slonecznego z reguly nie szkodzi. podklady kremowe lubia sobie "wedrowac" po blokerach. w sumie najlepsze sa podklady kompaktowe, matujace... przynajmniej dla mnie
![]() poza tym bywaja blokery koloryzowane (Bioderma i SVR). mam nadzieje ze pomoglam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
dzieki..troche pomogłaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dzięki za podpowiedź
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a jeszcze jedno pytanko...pisałaś, że powinnam zainwestować w lekki podkład..co byś poleciła bo ja mam niejednolitą karnację i jeszcze na dodatek naczynka...wiesz potrzebuję czegoś kryjącego( kwc przegłądałam ale nie umiem nic wybrać) myślisz że dermacol (stosowany jako korektor) sprawdził by się i nie jezdził by po twarzy???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
w tym przypadku jestem niewlasciwa osoba i nie potrafie Ci odpowiedziec na to pytanie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jezeli szukasz czegos korygujacego,to ja polecam Camouflage
Cream firmy Artdeco,jest naprawde super,zakryje wszystko. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.