|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moda z manekinów
Polecam ten artykuł wszystkim modo-maniaczkom.
![]() http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,84873,4966335.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda z manekinów
Przyznam nie chcialo mi sie czytac do konca :P ale osobiscie nigdy nie kupilam manekinowego zestawu. Jasne, ze w Polsce jest pelno sieciowek, szkoda tylko ze w kazdym sklepie jest to samo. O ile jeszcze kobieta moze cos dla siebie wygrzebac, o tyle mezczyzna... Ostatnio bylam z TŻ, chcial kupic jakis sweter: wszystkie, doslownie wszystkie meskie swetry sa w paski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Najlepiej na zakupy chodzić do sieciówek... ZA GRANICĄ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
daletgo trzeba zachowac swój styl, a nie bezmyślnie kopiowac modę. Kazdy może zaczernąc jakis inspiracji z pokazów,ale przy tym nalezy dopasowac ciuchy do siebie,do swojej osobowości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ja chyba mam szczęście bo raczej nie spotykam ludzi ubranych w taki same ciuchy jak ja i generalnie rzadko widzę takie ataki klonów ![]() Dużo dziewczyn nosi np rurki ale przeważnie każda, którą widzę ma "górę" w innym stylu i resztę dodatków Zresztą jak modne są np rurki i w większości sklepów tylko takie spodnie są dostępne to rzadko spotkamy na ulicy kogoś w innych spodniach np szwedach ![]() Większość z nas ubiera się w sieciówkach bo w miarę tanio i duży wybór i raczej to się nie zmieni Ja podziwiam dziewczyny, które potrafi wyszperać w lumpkach jedyne,niepowtarzalne ciuchy i stworzyć z tego niesamowite zestawy
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
sieciowek tez mozna stworzyc niesamowite zestawy, wystarczy troche wyobrazni. no i odwagi. za baze mozna wziasc np. rurki, ale to co do tego zalozysz to zalezy juz tylko i wylacznie od ciebie. dobre dodatki to podstawa, brak przesady to podstawa, , a juz nawet gora wtedy nie musi byc niesamowita. No i wychodzenie z zalozenia ze ma byc wygodnie.. to nie do konca tak. Jak chcesz zeby bylo wygodnie to zostan w pidzamie, moda wymaga poswiecenia.
powiem szczerze ze jeszcze nie spotkalam kogos ubranego tak jak ja. Mimo ze nie stac mnie na projektantow. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja z mody zawsze próbuję coś "zaczerpnąć" i zmieszać ze swoim stylem, który miałam do tej pory. Uważam, że najlepszym wyjściem są malutkie sklepiki z małych miastach (ja mieszkam w małym mieście), albo na osiedlach. Przynajmniej ma się pewność, że połowa koleżanek nie będzie miała takich samych spodni, czy bluzki. A o second handach już nie wspomnę, uda mi się czasami coś ciekawego upolować, a koleżanki nie mogą uwierzyć, że np taka bluzeczka kosztowała mnie 5 zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a ja sie przyznam ze jestem ofiara sieciowek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie mam w swojej szafie: rurek, balerinek, saszek, ani legginsów. Fiolet nosiłam zanim pokazał się na ulicach, brąz zanim awansował na "czekoladowy". Jestem nałogowym "metko-oglądaczem" (czyli akryl, poliester, wszelki plastik nie wchodzi w rachubę). A manekiny w "mojej" sieciówce ubieram często sama
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
moda z manekinow jest szczegolnie bolesna w przypadku h&m, te ubrania sa stosunkowo tanie i jest ich zawsze wiele w sklepie - efekt - widzisz dwie-trzy dziewczyny w tym samym plaszczu w jednym miejscy o tym samym czasie. jesli ktos sie ubiera w hm to polecam glebsze zastanowienie sie nad odzieniem - zwykle przynosi rewelacyjne rezultaty. widzialam 3 dziewczyny w wyzej opisanej sytuacji z plaszczem, ale tylko jedna wygladala naprawde dobrze. dwie mialy na sobie szary plaszczyk z bufkami, czarne dodatki, szare wlosy, szary szalik - efekt "zabralam babci jej szary plaszcz z '83r". trzecia dziewczyna miala wspominany plaszcz, zielone rajstopy i zielony szalik + reszta dodatkow czarna i ladnie uczesane wlosy - dzieki czemu zwyczajny HaMowy plaszcz wygladal naprawde slicznie.
nie mam nic przeciwko modzie z sieciowek, tak dlugo jak ludzie wygladaja interesujaco, co nie znaczy koniecznie oryginalnie. czesto wystarczy dobrac tylko odpowiedni kroj ubran do figury. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A ja nie rozumiem wogóle "problemu". Wybierając sobie ubrania dążę do tego, żeby dobrze wyglądać i guzik mnie obchodzi, czy pani obok w tramwaju ma na sobie to samo, co ja. Jeśli ma - matko, to co z tego??
![]() Co innego, jeśli we wszystkich sklepach jest to samo i nie ma możliwości wyboru. W zeszłym roku praktycznie nic sobie nie kupiłam przez zalew tunik, rurek i legginsów - tylko dlatego, że ja po prostu źle w tym wyglądam. A, i jeszcze nie wliczając upiornych emo-nastolatek, unifikacji nie zauważyłam. A mieszkam w centrum Warszawy.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.