|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Marchewkowe pole
Postanowiłam założyć wątek o tym pomarańczowym smacznym warzywku
![]() No więc pisać tego, że surowa marchewka jest niskokaloryczna itp pisać chyba nie muszę ![]() Nie wiem czy to zasługa marchewki, ale jedyne co zauważyłam to lekka poprawa stanu cery jezeli chodzi o wypryski...ale ja chcę kolorek ! ![]() A jakie Wy macie doświadczenia z marchewką ?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchewkowe pole
Widziałam podobny wątek na MG
![]() A co do marchewki to uwielbiam gotowaną ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Fajny wątek
![]() Bardzo lubię marchewkę, jem ją codziennie, bo jest smaczna, zdrowa i niskokaloryczna ![]() Czy zauważyłam jakieś zmiany w kolorycie mojej cery? Hmm... właściwie wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, ale po przyjrzeniu się w lusterku zauważyłam, że faktycznie, moja skóra stała się bardziej ożywiona i wygląda zdrowiej!! ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka przez 3 tygodnie, codziennie i to w sporych ilosciach jadla marchewke i naprawde przyciemnila sie jej karnacja. Wiec cos w tym jest
![]() Ja marchewki nie cierpie rownie tak samo jak szpinaku. Ani gotowanej , ani w surowce... NIGDZIE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
ja również nie cierpię marchewki. pod żadną postacią.
![]() no, chyba, że kubuś albo fisiel, ale to się raczej nie liczy ![]() moja koleżanka spożywała potężne ilości marchewki i.. jest pomarańczowa. najgorsze dłonie i stopy - w wielkie pomarańczowe plamy. młodszą kuzynkę ciocia karmiła marchewką od małego i też taka... jakby za długo w solarium siedziała ![]()
"The sun sets in the west Representing a new dawn Continue do your best and life goes on and on." G. licencjuszka resocjalizacji. przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen ![]() bo miłość jest silniejsza niż śmierć. http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja marchewki nawet w kubusiu nie cierpie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
We wszystkim należy zachować umiar- marchewka nie stanowi tu wyjątku ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Ja chyba jednak nie potrafię zachować umiaru
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Marchewkę ubóstwiam ;D A raczej sok z niej typu Marwitt. Codziennie piję 1 buteleczkę,jednakże zmiany kolorytu skóry/wygładzenia nie zauważyłam ,zresztą kij z tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
marchewkę uwielbiam pod każdą postacią. świeży sok, sok z marchewki zmieszany z innymi, marchewka surowa cała, starta, gotowana.. kiedy byłam młodsza, jadłam marchewkę w ogromnych ilościach, ale karnację mam jaką mam - ani bladą, ani ciemną. moja przyjaciółka, która od dziecka codziennie piję karotkę nie wygląda niestety dobrze - jest żółto pomarańczowa, dłonie i podeszwy stóp to tragedia
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jak tylko zauważę jakieś niepokojace objawy na stopach lub dłoniach, to odstawię marchewkę. Ale na razie codzienna duża porcja króluje
![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
ja mam tylko dłonie pomarańczowe,ale hmmm marchewkę pochlaniam kilogramami, ale tylko surową w innej postaci nei znosze ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Pomijajac juz właściwosci koloryzujace, a biorac na tapete te dietetyczne
![]() ![]() Dodam, ze do obiadu 2 poszly i do II sniadania jedna ![]() Bo raz czytam, ze nie wolno duzo bo ma duzo cukru i pod owoce ja mozna podpiac, a innym razem, ze mozna w nieograniczonych ilosciach ..
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
ja szczerze mówiąc nie jestem zwolenniczką jedzenia marchewki w zbyt dużych ilościach, ten pomarańczowo-żółty odcień skóry jest tragiczny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
surowa marchew ma niższe IG niż ta po ugotowaniu, bo podczas gotowania skrobia zamienia się w cukry proste
![]() ale generalnie na redukcji nie jest polecana w za dużych ilościach, chociaż wiadomo, że lepiej zjeść kilka marchewek niż batona. umiar i zdrowy rozsądek powinny być w tym przypadku wyznacznikiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.