|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
kolorowe witraże
Dziewczyny, może będziecie mogły mi pomóc. Kiedyś w którejś z kolorowych gazet czytałam o kolorowych witrażach, tzn. gdzie i co wieszać, aby przynosiło szczęście. Gdzieś tam dwie papużki, gdzieś tam co innego - wierzyć w to czy nie, ale potrzebuję, a tu po gazecie ani śladu, a w necie nie ma, albo nie potrafię znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kolorowe witraże
To, o czym piszesz - gdzie co wieszać, to zasady Feng Shui i urządzanie mieszkania (lub pokoju) według siatki bagua nakładanej na plan wybranego pomieszczenia. Siatka bagua to pola, takie kwadraty dzielące pomieszczenie, jest ich 9, po trzy w każdym poziomie (3 w górnym planie, 3 w środkowym i 3 w dolnym), każde pole odpowiada za inną strefę.
Strefa związków to prawy górny róg pokoju od drzwi (lub domu, jeśli nakładasz siatkę na całe mieszkanie), tam muszą znajdować się przedmioty parzyste, dlatego na witrażu powinny być dwie papużki, symbolizuje to jedność związku. Mam nadzieję, że dość przejrzyście to wyjaśniłam, poszukaj w necie podhasłami "siatka bagua", "Feng Shui", powinno być wszystko opisane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.