![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pokój faceta
Dziewczyny znalazłam świetny pomysł na wykonanie szafy dla chłopca
![]() Załącze go w dwóch częściach bo jest dość dlugi ![]() Pozdrawiam ![]() 1.Przygotowujemy elementy zwieńczenia wieży zamku -(G) i (H). Ich wzór rysujemy ołówkiem na listewce. Pomagamy sobie kątownikiem stolarskim2. Wycinamy narysowany wzór. Najpierw robimy to piłką do drewna - wzdłuż pionowych linii. 3. Następnie kończymy wycinanie młotkiem i dłutem. Szlifujemy papierem ściernym wszystkie krawędzie. 4. W przygotowanych elementach wiercimy otwory; skręcamy elementy ze sobą używając śrub meblowych - konfirmatów. 5. Po połączeniu wszystkich czterech elementów - dwóch (G) i dwóch (H), przykręcamy jeszcze trzy części - dwie (J) i jedną (I). Ułatwią one montaż zwieńczenia wieży. 6. Budujemy zasadniczą konstrukcję szafy Mocujemy do niej przy użyciu śrub meblowych zwieńczenie wieży.
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Świetna szafa do pokoju dal chłopca =)
Na końcu możemy pokryć mebel bezbarwnym lakierem albo ozdobić kolorowymi farbami. Jeśli chcemy, by śruby były niewidoczne, na wszystkie zakładamy dodatkowo tzw. "zaślepki".
Czas pracy: 5 godzin Literami oznaczyliśmy elementy szafy, wymienione w opisie montażu. Materiały: Elementy z drewna o grubości 18 mm: A - 1000 x 450 mm - 1 szt. B - 450 x 450 mm - 4 szt. C - 600 x 450 mm - 1 szt. D - 1500 x 450 mm - 2 szt. E - 510 x 450 mm - 4 szt. F - drążek o dług. 530 mm - 1 szt. G - 470 x 160 mm - 2 szt. H - 660 x 160 mm - 2 szt. I - 504 x 60 mm - 1 szt. J - 470 x 60 mm - 2 szt. K - (drzwi) - 1400 x 545 mm - 1 szt. Elementy na "plecy" szafy - ze sklejki o grubości 4 mm: L - 1500 x 537 mm - 1 szt. Ł - 1500 x 477 mm - 1 szt. Zawiasy meblowe - 3 szt. Farby akrylowe do drewna. Śruby meblowe - konfirmaty, ok. 50 szt. Zaślepki na śruby. Drążek drewniany. Uchwyt do drzwi szafy. Narzędzia i przybory: - przymiar - ołówek - kątownik stolarski - piłka do drewna - wiertarka - wiertła do drewna - wkrętarka - dłuto - papier ścierny -pędzle.
Jestem jaka jestem.... 18.10.2010 - 82.7 kg ![]() 23.10.2010 - 81.2 ![]() 6.11.2010 - ![]() Waga wymarzona : 60-65 kg ![]() Tabela naszych wymiarów z 18.10.2010. https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1287584942 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
świetny pomysł, tylko do pomalowania takiej szafeczki dosyc duzych zdolnosci malarskich potrzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ale moze byc to rowniez szafa dla dziewcyznek tlyko inaczek pomalowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
![]()
hej dziewczyny, mam do Was nietypowa prosbe. Potrzebuje do pracy pilnie zdjecia pokoi, ktore nadawalyby sie dla faceta. W pokoju moze panowac nieporzadek. Jesli macie brata, to moze pstrykniecie zdjecie jego pokoju? Wiem, ze prosba troche nietypowa, ale takie mam zadanie w pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
szafa mojego 2-letniego synka pomóżcie
odnowiłam strą szafę w pokoiku mojego syna i mam problem, bo chciałabym coś jeszcze wstawić do środka ale nie mam pomysłu. podoba mi się taki duży kwiatek ale chłopakowi chyba nie pasuje może zwierzątko np gęś, żaba jakieś proste szablony albo decoupage macie może jakiś szablon pomysł??? Tak to wygląda szafa, lodówka, biórko i rysownica
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dot.: szafa mojego 2-letniego synka pomóżcie
o takim kwiatku myślałam a podobają mi się takie nietypowe zwierzaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
chodzi Ci o rysunek? Widzialam to wątki z szablonami, wpisywałaś w wyszukiwarce?takiego kotka zresztą też można powiększyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
przeglądłam wątki i to znalazłam szukam więcej bo nie moge się zdecydować. Musi mnie powalić bo nie chce za tydzień znowu malować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a może synek ma jakąś ulubiona postać z bajki. jak dla mnie kwiatki, motylki itp. odpadają, bo przecież do 'mężczyzny' nie pasują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Jak juz jest dużo niebieskiego to może coś w morskim stylu? Możnaby przerobić łóżko malucha na taki niby statek, (żeby mógł się tak bawić). Do szafki przy ścianie przyczepić ster, a na obiciu łóżka kotwicę
![]() ![]() ![]() To wszystko oczywiście jeśli synkowi by sie taki pomysł spodobał. To on musiałby sie tam dobrze czuć ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
A w jaki sposób odnowilas szafe?? malowalas czy jakas okleina??? Bo tez sie zabieram za to, ale pomyslu brak...:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
baobab plus bluszcz proponuję, w załączeniu coś stworzylam
![]() Jest to pracochłonne bardzo ale efekt murowany.
![]() |
#17 |
BAN stały
|
szafy i biurko bardzo ladnie wygladaja
![]() a synek jaki ladny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Może na szafę wrzucić jakiś motyw w stylu "Księgi dżungli"?
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hm... za pomoca projektora by można było ale kogo stać na projektor... hm...
może wyciąć z jakiegoś zdjęcia pień i gałęzie baobabu powiesić przy żarówce lampki tworząc cień na szafie i malować lub stworzyć szkic na szafie... listki potem to już można powymyślać jakieś, inwencji twórczej życzę ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
hmm... może coś znajdziesz w jakims sklepie z tapetami ... czasami na targowiskach można kupić pozostałe komuś po remoncie pojedyncze sztuki w różnych koloroach i czasami ze wzorami ...
a jak mnie .. to kiedyś pamiętam modne były takie 'plakaty' czy to było 'fotoplakaty' na ścianę ..ech...nie pamietam jak to się nazywa ![]() więcej pomysłu niestety nie amm ![]() ![]() ![]()
Mówią że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie części... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
a macie może jakieś szabloniki śmiesznych cudacznych zwierzątek myślę o żyrafie bo ma długą szyję i fajnie by siadła. Nie chcę też robić z tej szafy pstrokacizny i dodawać więcej kolorów więc myślę o czymś żółtym albo pszczółki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
![]() http://www.atozkidsstuff.com/giraffe.html i inna : http://www.boowakwala.com/giraffe/gi...ring-page.html i słonik bardzo ciekawy ![]() http://chantalstainedglass.50megs.co...elephant2.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
![]()
a ja cos takiego
![]() ![]() przy okazji, tu jest galeria obrazkow, niektore calkiem ladne http://www.okiedee.com/tubes.htm ![]()
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
ta pierwsza z kieszonkami jest superrrr
![]() ![]() a więcej ? ja bym już dużych rysunków nie dawała, ewentualnie na pozostałych panelach jakieś drobniejsze pojedyncze motylki, listki czy coś... żeby pasowało do żyrafy ale z nią nie konkurowało... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.